Siirry suoraan sisältöön
Etusivu | Tietoa meistä | Yhdistykset | Jäsenille | Medianurkka | Hae
Sodan opettamat, Tapani Romu - Kuuntele haastattelut

Tapani Romu on yksi heistä, jotka ovat nähneet sodan todellisuuden Suomessa. Hän oli vasta 6-vuotias, kun aikuisten puheet sodasta kantautuivat hänen korviinsa. Lue lisää

Hyvinvointia tukevia sivustoja: neuvoja ja vinkkejä eläkeläisen arkeen

Liikuntaohjeita www.voitas.fi Hyviä liikuntaohjeita, voima- ja tasapainoliikkeitä. Lue lisää

Tue kristilliseen arvomaailmaan pohjautuvaa ikäihmisten toimintaa
KRELLIn syyskokous ja -juhla pe 10.11.2023 Lappeenrannassa

KRELLIn syyskokous ja syysjuhla pidetään perjantaina 10.11.2023. Sammonlahden kirkossa,  Hietakallionkatu 7, 53850 LAPPEENRANTA. Lue lisää

Ikääntyessä kaatumiset yleistyvät. Miten kaatumista voi ehkäistä?

Teksti: Hanna Forsgrén-Autio Julkaistu liiton sivuilla 2.6.2023 Lue lisää

Iloa liikkeellä -toimintapäivät 28. -29.8.2023 Tule mukaan!

KRELLIn Iloa liikkeellä -toimintapäivät 28. -29.8.2023 Lue lisää

PUHEENJOHTAJAN PALSTA

 

Puheenjohtajan tervehdys.

 

Hyvät lukijat,

Vuoden 2023 Krellin eri yhdistysten toiminnan yhteisenä teemana on Iloa liikkeellä. Teema voi näkyä ja olla monella eri tavalla mukana toiminnan toteutuksessa. Toimintamme arvoperusta nousee Raamatusta, Emeritus piispa Huovinen kertoo Pääsiäisen tapahtumista kertovassa kirjassaan Uusi Ilo, että hän tahtoo katsella sielun silmin tyhjän haudan ensimmäisiä tapahtumia ja hän tahtoo tavoitella uudelleen ja uudelleen uutta iloa Kristuksen ylösnousemuksesta. Pääsiäisen sanoma on meille kristillisen uskon perusta. Kristus kuoli meidän puolesta. Me olemme osallisia Jumalan kirkkauden toivosta, Hänen rakkaudestaan ja pelastuksesta. Raamatussa meitä kehoitetaan iloitsemaan ja palvelemaan Herraa ilolla.

"Ja älkää olko murheelliset, sillä ilo Herrassa on teidän väkevyytenne." (Neh. 8:10).

"Palvelkaa Herraa ilolla, tulkaa Hänen kasvojensa eteen riemulla." (Ps. 100:2)

Hämeen Krellin vuoden 2023 sääntömääräistä vuosikokousta vietimme Valkeakoskella Pappilanniemen kurssikeskuksessa tiistaina 18.4.2023.

Ennen vuosikokousta kiinnostuin katsomaan vanhoja asiakirjoja. Hämeen kristillisten eläkeläisyhdistyksemme on merkitty ensimmäisen kerran yhdistysrekisteriin 8.5.1984 nimellä Kristillisten Eläkeläisten Liiton Hämeen piiri ry. Vuodet ovat olleet erilaisia, mutta yhdistyksen toiminnan perusarvoina olevat Raamatusta nousevat kristilliset arvot ovat pysyneet samoina.

Tämän vuoden vuosikokouksessa käsittelimme yhdistyksen sääntömuutosta PTRH:n hyväksymien mallisääntöjen pohjalta. Muutos koski yhdistyksen nimeä. Kokous hyväksyi yksimielisesti uudeksi nimeksi KRELLI Häme kristilliset eläkeläiset ry. Yhdistyksemme toiminta-alueena on Kanta-Häme, Päijät-Häme ja Pirkanmaa. Alueellamme toimii kahdeksan paikallisyhdistystä; Hämeenlinnan Seudun Kristilliset Eläkeläiset ry, Kangasalan Kristilliset Eläkeläiset ry, Kristillinen Eläkeläisyhdistys Ikinuoret ry Tampereella, Lahden Kristilliset Eläkeläiset ry, Riihimäen seudun Kristilliset Eläkeläiset ry, Ruoveden Kristilliset Eläkeläiset ry, Valkeakosken Kristilliset Eläkeläiset ry ja Lempäälän Kristilliset Eläkeläiset ry.

KRELLI Hämeen tavoitteena on kannustaa ja tukea alueen yhdistyksiä jäsenhankinnassa ja toimia tiedon välittäjänä ja yhdistävänä lenkkinä paikallisyhdistysten välillä. Tässä toiminnassa tarvitsemme uusia ideoita, yhteisöllisyyttä ja ennenkaikkea yhteistä rukousta.

Kokoontumisilla yhteen ja yhdessäoloilla on merkitystä yhdistystoiminnassa, erityisesti jäsenistölle. Toivon, että tapahtumiin ja tilaisuuksiin osallistumiset vahvistavat kokonaisvaltaista hyvinvointia, yhteyden kokemista, välittämistä ja ennenkaikkea Jumalan kohtaamista.

Vuosikokouksessa huhtikuussa käsittelimme sääntömuutoksen lisäksi yhdistyksen vuoden 2022 toimintakertomuksen ja tilinpäätöksen. Tilastoluvut osoittavat, että jäsenmäärässä on tapahtunut laskua. Tilastoluvut kuuluvat toimintakertomuksiin ja niillä on oma merkitys mm. toiminnan suunnittelussa. Iloitsen jokaisesta jäsenestä, ystävistä ja eri tilaisuuksiin osallistujista ja lähimmäispalvelussa mukana olevista. Toivon toimintaamme uusia jäseniä ja toivon, että toimintaamme on helppo tulla mukaan ja jokainen löytää oman paikkansa yhdistyksessä. Minusta on tärkeää, että jokainen voi kokea, että tämä on minulle tärkeä yhteisö, jossa haluan olla vapaaehtoisena ja aktiivi toimijana mukana Jumalan minulle antamassa palvelutehtävässä.

KRELLI Häme yhdistys on ikääntyviä ja vanhuksia varten. VTKL:n jäsenjärjestönä olemme mukana Vanhustyön Keskusliiton käynnistämässä kansanliikkeessä "Tehdään iästä numero". Kansanliikkeen tavoitteena on pysäyttää ikäsyrjintä ja vahvistaa myönteistä ikäasennetta.

Lähimmäispalvelu ja vanhusten yksinäisyyden ja syrjäytymisen ehkäiseminen ovat meille arvokysymyksiä ja toiminnan tavoitteita.

Rukoukseni on, että toiminnastamme viestittyy Jumalan rakkaus.

"Iloitkaa aina Herrassa! Vieläkin minä sanon iloitkaa! Tulkoon teidän lempeytenne kaikkien ihmisten tietoon. Herra on lähellä. Älkää mistään murehtiko, vaan kaikessa saattakaa pyyntönne rukouksella ja anomisella kiitoksen kanssa Jumalalle tiettäväksi. Ja Jumalan rauha joka on kaikkea ymmärrystä ylempi, on varjeleva teidän sydämenne ja ajatuksenne Kristuksessa Jeesuksessa". (Fil. 4:4-7)

Toivotan jokaiselle lukijalle Jumalan siunausta ja hyvää toimintavuotta2023!

Leena Rauhala

 

 

 

 

 


pdf liite

Puhe 11.10.2022. Hämeenlinna
Siirry ajankohtaisten aiheiden linkkeihin.