Siirry suoraan sisältöön
Etusivu | Tietoa meistä | Yhdistykset | Jäsenille | Medianurkka | Hae
Ohjelmasarja radion historiasta. Kerro kokemuksesi.

Päivi Kyyrö on tekemässä radio-ohjelmasarjaa radion historiasta. Hän ottaa vastaan tarinoita ja kokemuksia radioon liittyen. Muistatko jotakin tähtihetkiä, kriisihetkiä vaikka sota-ajan kokemuksia, mitä tahansa radion ... Lue lisää

Teemavuosi 2022: Laulun aika-teemavuosi kutsuu laulamaan ja lausumaan

Teemana vuonna 2022 on Laulun aika.  Lue lisää

Liiton syyskokous ja syysjuhla Kuopiossa, Kallaveden kirkossa, pe 22.10.2021

Liiton syyskokous pidetään Kuopiossa perjantaina 22.10.2021. Paikka: Kallaveden kirkko, Rauhalahdentie 21, 70780 Kuopio Lue lisää

Ihmisen suuruus ilmenee tavassa kohdella lähimmäisiään

Julkaistu Kristillisen Eläkeliiton sivuilla 9.9.2021 Lue lisää

Lähimmäispalvelun koulutusta tarjolla Kuopiossa to 21.10. klo 12.30 - 17

Lähimmäispalvelukoulutustilaisuus järjestetään Kuopiossa torstaina 21.10. klo 12.30 - 17 Lue lisää

Kristillisen Eläkeliiton tilaisuuksia vuonna 2022

Järjestö-/toimintapäivät 17.-18.8.2022 Kiponniemessä Päivillä tarjotaan koulutusta ja vertaistukea vastuunkantajille ja muille jäsenille. Lue lisää

PUHEENJOHTAJAN PALSTA

 

Arvoisa piirin jäsen ja ystävä!

 

Ajatuksin olen kirjoittanut tätä puheenjohtajan kirjettä teille jo moneen kertaan. Mutta ajatukset vaan jumiutuu ja ikään kuin keskeytyy. Kuitenkin on tarve jakaa ja kysyä. Miten sinä koet ja ajattelet tästä korona-ajasta? Miten voit? Tämän vuoden 2020 aikana olemme kohdanneet yllättäviä tai ainakin uudenlaisia asioita. Koronaviruksen leviäminen toisena aaltona kevään jälkeen merkitsee liikkumisen ja tapaamisten rajoittamisia. Elämme epävarmuudessa ja emme tiedä kuinka kauan tätä kestää. Se merkitsee meille yhdistysten toiminnassa uudenlaisten toimintojen ja kohtaamisten miettimistä. Sitä, miten osoitamme välittämistä, ettei kukaan jää yksin.

Kukin meistä käsittelee ympärillään olevia asioita ja uhkia oman elämänkokemuksensa kautta osin erilailla, mutta myös samanlaisten kysymysten kautta. Hyvä näin, olemmehan erilaisia ja samalla meitä yhdistää monet asiat. Usko Jumalaan on yksi yhdistävä asia. Me ikäihmiset olemme saaneet elää jo vuosia ja vuosikymmeniä, olemme myös saaneet kokea monenlaista. Niinpä saatamme vanhuuden viisaudella ja eheydellä tyynesti ottaa vastaan sitä, mitä eteemme tulee, niin iloja kuin surujakin. Toisaalta, ainakin oma kokemukseni on, että joskus olen kuin haavanlehti ja värisen ja putoan ja sattuu ja pelkään. Silloin etsin Jumalan Sanaa ja turvaudun Jumalaan ja samalla joudun kysymään itseltäni uskonko aidosti Jumalan huolenpitoon. Tätä kirjoittaessani tuli tuttu Raamatun Sana ajatuksiini: "Teidän jokainen hiuskarvannekin on laskettu. Älkää siis pelätkö." Se todella tarkoittaa, että ei minulle ja ei sinulle voi sattua mitään ilman Jumalan tietämättä ja sallimatta. Jumalan suuruus, valtavoima ja hyvyys ovat Jumalan käsittämättömän suurta rakkautta meitä kohtaan!

Hämeen piirimme yhteiset kokouskoontumiset ja tapaamiset jouduimme siirtämään viime keväältä koronaviruspandemian aiheuttamien rajoitusmääräysten takia. Pidimme keväältä siirtyneen piirin kevätkokouksen syksyllä samana päivänä syyskokouksen kanssa 15.10.2020. Kokoustimme Lempäälän Ideaparkin neuvottelutilassa ja meitä oli mukana vähän yli 20 henkilöä. Kiitos Lempäälän yhdistykselle ja puheenjohtaja Keijo Kantoselle hyvistä kokousjärjestelyistä ja maukkaasta lounaasta. Yhdessäolo turvavälein turvallisesti onnistui ja keskustelussa nousi esiin yhteyksien pitämisen tärkeys, erilaisin muodoin. Meiltä ei suurta digiloikkaa odoteta, vaan vaikka soitto tai kortti tai jokin muu pieni välittämisen ele. Välittäminen on toisen ihmisen huomioimista, yhteyttä.

Tämän vuoden teeman, Vuosista viis- elämä kantaa, toivon antavan meille rohkeutta, iloa ja uskon vahvistumista. Olkoon rukouksemme; "Jumala tee uskostamme elävä ja tuore!"

Toimintamme kristillisenä eläkeläisjärjestönä toivon vahvistavan, että ikäihmisinä olemme oikeutettuja arvostukseen ja kokemaan elämän ja vanhenemisen merkityksellisenä.

Kiitos että olet mukana.

Siunattua syystalven ja adventin aikaa, sekä joulun odotusta!

Leena Rauhala


"Hänellä on teille annettavana runsaasti kaikkia lahjoja, niin että teillä on aina kaikki mitä tarvitsette ja voitte tehdä runsaasti kaikkea hyvää." (2. Kor. 9:8)

 

 

Siirry ajankohtaisten aiheiden linkkeihin.