Siirry suoraan sisältöön
Etusivu | Tietoa meistä | Yhdistykset | Jäsenille | Medianurkka | Hae
Laulun aika-tilaisuuksia 2022 - Tule mukaan!

Ajankohta: 11.5.2022 klo 14-16  Lue lisää

Laulun aika on tullut- vihko sisältää 66 laulua. Tilaukset liiton toimistosta

Laulun aika on tullut- lauluvihko sisältää 66 tuttua laulua. Vihko on kooltaan A5-kokoinen ja sisältää laulujen sanat sekä sointumerkit mahdolliselle säestäjälle.  Kokoelman kustantaja on Yhteiskustannus.  Lue lisää

Vuoden 2022 Hymymummo ja -pappa – Irma ja Antero Sala

Teksti ja kuvat: Päivi Kyyrö Julkaistu 7.2.2022 Lue lisää

Mukana menossa-radiohaastattelu Joensuusta KUUNTELE

Tule mukaan Joensuun kristillisten eläkeläisten toimintaan. Lue lisää

Laulun aika Radio Deissä - kuuntele ajatuksia lauluista ja niiden taustoista

Julkaistu liiton sivuilla 15.2.2022 Lue lisää

Tue kristilliseen arvomaailmaan pohjautuvaa ikäihmisten toimintaa

Haluamme kerätä varoja tukeaksemme ikäihmisten kuoro-, musiikki-, laulu ja lausuntatoimintaa eri puolilla Suomea. Toiminnassa ikäihmiset pääsevät kohtaamaan toisiaan ja saavat niin kokea merkityksellisyyttä muun muassa yhdessä laulamisen ja lausumisen kautta. Lue lisää

Joel Hallikaisen konsertti Pielisensuun kirkossa, Joensuussa 7.5. klo 17.

Kristillinen Eläkeläisyhdistys VALOISA VANHUUS ry Joensuussa järjestää 7.5.2022 klo 17 Joel Hallikaisen konsertti Pielisensuun kirkossa. Lipun hinta on 15€/henkilö. Lisätiedot Valoisa Vanhuus ry, puh. 040 7778154 /Merja Lue lisää

Liiton vuosikokous ja kevätjuhla 14.5.2022 Jyväskylässä

Ilmoittautumiset 26.4.mennessä Lue lisää

Varhaisnuoret isänmaan palvelijoina sodassa - Kuuntele muistoja sota-ajoilta

Talvisodan syttymisestä on kulunut yli 80 vuotta. Alta voit lukea kirjoituksia sotamuistoista. Sotamuistoja on julkaistu Kristelli-lehdessä 2017 ja lottia koskeva haastattelu Kristelli-lehdessä 2013. Lue lisää

PUHEENJOHTAJAN PALSTA

 

Puheenjohtajan tervehdys uudelle armonvuodelle 2022

 

Uuteen vuoteen saamme Jumalaan ja Jeesukseen uskovina katsoa toiveikkain ja turvallisin mielin. Raamatun Sana antaa meille monia elämää kantavia lupauksia. Psalmin 91 sanoin; "Hän levittää siipensä yllesi ja sinä olet turvassa niiden alla. Hänen uskollisuutensa on sinulle muuri ja kilpi. Hän antaa enkeleilleen käskyn varjella sinua missä ikinä kuljetkin."

Olosuhteista huolimatta Jumalan Sana kestää vaihtelun varjot ja uhkat. Jumalan Sana ohjaa meitä myös etsimään elämällemme Hänen tarkoittamaa merkitystä ja iloa. Ehkä tämä aika, muutosten aika, erityisesti nostaa eteemme kysymyksen elämän merkityksellisyydestä. Tiedän, että jossain yhdistyksissä se on nostettu toiminnan strategiaa ja ajatusta ohjaavaksi kiteytetyksi lauseeksi. Minua tuo ajatus puhuttelee. Liitän sen koko kristittynä olemisen toteutumiseen. Jumalalla on luomisesta lähtien tarkoitus ja suunnitelmat luomalleen elämälle meissä. Meistä riippuu tunnistammeko tai kuulemmeko Jumalan äänen.

Juuri eletyn joulun aikaan olemme saaneet olla Pyhän Sanan koskettamina jouluevankeliumin äärellä ja ehkä on tuntunut, että siinä on sanottu kaikki, mikä kristillisessä uskossa on tärkeä. Jumalan kirkkaus häikäisi aikoinaan pimeään tottuneet paimenet. Jumalan Sana vahvistaa meille sen, että meidän ei tarvitse pelätä mitään yllättävää uutta. Eri tilaisuuksissa loppusiunauksena käytetty Herran siunaus sisältää rukouksen: "Herra kirkastakoon kasvonsa meille ja olkoon meille armollinen." Näin saamme rukoilla, iloita ja kiittää Jumalaa siitä, että Hän on valmistanut meille kaikille elämää kantavan uuden armon valon ja toivon.

Haluan toivottaa jokaiselle lukijalle ja yhdistyksiemme jäsenelle ja tukijalle Jumalan runsasta siunausta vuodelle 2022. Hämeen piirissä ja paikallistasolla yhdistyksissä Tampereella, Hämeenlinnassa, Kangasalla, Lahdessa, Lempäälässä, Riihimäellä, Ruovedellä ja Valkeakoskella toimimme syyskokouksessa 2021 Kangasalla hyväksytyn toimintasuunnitelman mukaisesti ja otamme huomioon yleisesti yhteiskunnassamme olevat ja mahdolliset uudet rajoitukset ja ohjeet. Vuodet 2020 ja 2021 olivat toiminnassamme koronaepidemiasta johtuen poikkeuksellista aikaa. Yhdessäololla ja osallistumisella on merkitystä hyvinvoinnille erityisesti ikäihmisille ja yksinasuville. Siksi kannustan meitä kaikkia rohkeasti etsimään ja kokeilemaan uusia toimintatapoja. Jokaisen ikäihmisen ainutkertaisen ihmisarvon ja lähimmäisen kunnioituksen ymmärtäminen Jumalan tarkoituksena vahvistakoon toimintamme merkitystä. Tiedämme jo nyt, että koronapandemia jatkuu, rajoitukset tulevat jatkumaan ainakin alkuvuoden ajan. Muutoksia toimintamme toteutumiseen v. 2022 on odotettavissa. Iloitsen kaikesta, mitä on voitu toteuttaa erilaisin yhteyksin ja tavoin rajoituksista huolimatta. Pyrimme löytämään toimintaamme uusia tapoja olla ikäihmisten tukena ja yhteyttä luomassa.

Tämä aika odottaa ja tarvitsee toivon sanomaa; iloa ja uskoa tulevaisuuteen ja uskallusta huomisen kohtaamisiin. Saamme uskoa ja rukoilla, että ympärillä olevista esteistä huolimatta Jumala toimii ja auttaa ja me selviämme. Oman äitini pari sanontaa eri tilanteissa olivat: "kyllä me yhdessä selviämme ja "empimättä eteenpäin". Näiden sanontojen takana olivat hänen elämänsä kipeät kokemukset. Lisään edellä olevaan vielä muutama aika sitten TV- ohjelmassa kuulemani entisen pääministerin Winston Churchillin sanonnan "vaikka rämpien". Hänelläkin oli pettymyksiä ja voittoja. Minulle eri ihmisten tarinat opettavat, että rohkeus elää joka hetkessä on tärkeää.

Joh. 8:12
Jeesus puhui heille sanoen: "Minä olen maailman valkeus; joka minua seuraa, se ei pimeydessä vaella, vaan hänellä on oleva elämän valkeus".

Jumalan siunausta ja elämäniloa!

Leena Rauhala

Siirry ajankohtaisten aiheiden linkkeihin.