Etusivu | Tietoa meistä | Yhdistykset | Jäsenille | Medianurkka | Hae
Musiikkiterapeutin vinkkejä eläkeläisten mielenterveyteen

Kysyimme musiikkiterapeutti Oona Kentziltä eläkeläisten mielenterveydestä ja musiikin mahdollisuuksista mielenterveyden ylläpitämisessä. Lue lisää

Testamentti - tahdon ilmaisu omaisuuden kohtalosta

Testamentti eli jälkisäädös on tahdonilmaisu, jolla henkilö ilmoittaa tahtonsa omaisuutensa kohtalosta kuolemansa jälkeen. Testamentin avulla rahojaan voi ohjata haluamaansa suuntaan, vaikkei itse olekaan niitä enää käyttämässä. Lue lisää

Miesapua Lahden kristillisissä eläkeläisissä - KUUNTELE!

Ystäväpysäkillä 2019 keskustellaan ajankohtaisista asioista ja tutustutaan krelliläisiin Lue lisää

Asiakaslähtöisyys hyvän hoidon taustalla

Teksti: Hanna Forsgren-Autio Kuvat: Hanna Mäkipää Kristelli 3/2019 Lue lisää

Kristillisen Eläkeliiton syysjuhlat Seinäjoella 24.-25.10.2019

Kristillisen Eläkeliiton syysjuhlat ja syyskokous pidetään Seinäjoen helluntaiseurakunnassa 24.-25.10.2019. Lue lisää

Turvallinen elämä on Kristillisen Eläkeliiton teema 2019

Kristillisen Eläkeliiton vuoden 2019 teemana on turvallinen elämä. Toivomme, että teema innostaa yhdistyksiä olemaan mukana kullekin sopivalla tavalla. Olemme ideoineet paikallisyhdistyksille mahdollisen toteutuksen. Tähän liittyvän materiaalin saa pyynnöstä liiton toimistolta. Lue lisää

Tänään Radio Patmoksessa, Suunnanmuutoksessa Irmeli ja Jorma Jousmäki klo 19.10

Irmeli ja Jorma Jousmäki tietävät mitä on kun ruoka on vähissä. He myös tietävät miten ihmeellisellä tavalla Jumala voi auttaa puutteen keskellä. Lue lisää

Ilmoittaudu järjestöpäiville Porissa, Silokalliossa 4.-5.11.2019

Järjestöpäivät Porissa, Silokalliossa 4.-5.11.2019 Lue lisää

KYSELY- Kuinka mielekästä vapaaehtoistyö on? Millaista tukea tarvitset?

Vastaa Kristillisen Eläkeliiton kyselyyn TÄSTÄ Lue lisää

PUHEENJOHTAJAN PALSTA

 

Hämeen piirin kristilliset eläkeläiset Yhdessä monessa mukana!

 

Aurinkoisena kevättalven päivänä 6.3 Hämeen piiri kokoontui viettämään vuosikokousta ja kevätjuhlaa Sääksmäen Pappilanniemen kurssikeskuksessa, sen kauniissa maisemissa. Meitä oli yhteensä noin 60 piirimme eri jäsenyhdistyksistä, joita on kaikkiaan 9. Kokouspäivämme asettui kirkkovuoden päivään, joka on nimetty paastonaikaan liittyen tuhkakeskiviikoksi. Kirkkovuodessa Pääsiäisen valmistumisaika alkaa paastonajalla, jonka sisältö on hiljentymistä ja ajan antamista Jumalan äänen kuulemiselle, Hänen pyhyyden ja rakkauden kohtaamiselle.

Kristillisen uskomme vahvistamana aloitimme juhlakokouksemme virrellä 429. Virren sanoista nousee kiitos ja ylistys Jumalalle. "Ylitse kaikkien rajojen tuska ja murhe on yhteinen. Ihmisten ainoa lohdutus on kaikki voittava rakkaus. Joka päivä eteemme avautuvat uudet mahdollisuudet ja tiet. Sinä johdatat meitä maailmaan ja voimaa suot yhä uudestaan. Sinä kannat, sinä viet, sinä kannat, sinä viet."

Virren säestäjä säveltäjä Samuel Ahtiainen sai pianon soimaan voimakkaasti ja musiikinkieli nosti juhlaväen ajatukset ja tunteet liikkeelle, kokemaan jotain Jumalan suuruudesta ja pyhyydestä. Ikiaikojen Jumala on voimamme ja turvamme. Juhlassa johtava kappalainen Juha Valkama puhui myös paastonajan ja tuhkakeskiviikon merkityksestä ja siitä kuinka Jeesus valmistautui tehtäväänsä rukoillen ja paastoamalla ja vetäytymällä yksinäisyyteen. Paastonajan sanomassa on viesti Jeesuksesta kiusausten voittajasta. Paastonajan ja hiljaisen viikon ja Jeesuksen kärsimyksen jälkeen pääsiäisyön sanoma on; Kristus on voittanut kuoleman, Kristus on ylösnoussut!

Lainaan emeritus piispa Eero Huovisen ajatusta ylösnousemuksesta:

"Ylösnousemuksen valo auttaa näkemään maailman uudella tavalla. Se, mikä aiemmin näytti pimeältä ja mustalta, valkenee ja avautuu. Ylösnousseen valossa voi nähdä uudella tavalla sekä Jumalan että lähimmäisen."

Hämeen piirin puheenjohtajana ajattelen, että kristilliselle yhdistystyölle eläkeläisten ja ikääntyvien hyvinvoinnin edistämiseksi nyt ja tulevaisuudessa on tarve. Krelliläisinä tarvitsemme uskoa toiminnan merkitykseen. Ympärillämme yhteiskunnassa tapahtuu muutoksia ja kaikkea emme osaa ennakoida, voimme olla yllättävienkin asioiden edessä, jolloin ajatuksiin hiipii pelko selviämisestä.
Ikääntymisen mukanaan tuomat muutokset aiheuttavat meille ihmisinä myös turvattomuutta. Piirimme toimintaa ohjaa Krellin hyväksymä strategia, jossa arvopohjamme on lähimmäisen rakkaus ja oikeudenmukaisuus. Tämän vuoden 2019 teema, turvallinen elämä, ohjaa myös toiminnan sisältöä. Tavoitteemme on, että kukaan ikääntyvä ihminen ja vanhus ei jää yksin muutosten keskelle. Tehtävämme on edistää mielekästä ja turvallista elämää. Sitä varten Hämeen piirissä toimii eri paikkakunnilla kristillisiä eläkeläisyhdistyksiä. Toiveeni on, että määrälliseti saamme uusia yhdistyksiä ja jäseniä lisää, koska viime vuoden tilastoluvut osoittivat pientä vähenemistä jäsenistössä. Yhteiskunnassamme ikääntyvien määrä ja palvelujen tarve kuitenkin kasvaa. Olkoon se meille viestinä, että toimintamme tarve ei häviä. Suuri ilon ja kiitoksen aihe on, että viime vuoden tilastot osoittivat lähimmäispalvelun käyntien lisääntymistä. Yhdistystoiminnan tulevaisuudessa on toivoa.

Hyvät ystävät, tästä on turvallista katsoa eteenpäin. Tarvitsemme uskoa, että voimienkin vähetessä Jumala voi avata uusia mahdollisuuksia.

Turvallista elämää Jumalaan uskoen.

Ef.3:16-21. "Olkoon ylistys Jumalalle, joka meissä vaikuttavalla voimallaan kykenee tekemään monin verroin enemmän kuin osaamme pyytää tai edes ajatella."

Joh.15:5,7. "Minä olen viinipuu, te olette oksat. Joka pysyy minussa ja jossa minä pysyn, se kantaa paljon hedelmää; sillä ilman minua te ette voi mitään tehdä."

"Jos te pysytte minussa ja minun sanani pysyvät teissä, niin anokaa mitä ikinä tahdotte, ja te saatte sen."

Jumalan siunausta rukoillen

Leena Rauhala