Etusivu | Tietoa meistä | Yhdistykset | Jäsenille | Medianurkka | Hae
Vuosi vaihtuu ja on jälleen tilastoinnin aika - lomakkeet löydät tästä

Tarvittavat lomakkeet paikallisyhdistysten ja piirien toiminnan tilastointiin löydät TÄSTÄ . Paikallisyhdistykset käyttävät lomakkeita Krell Y1 alkava vuosi ja Krell Y2 mennyt vuosi. Lomakkeiden palautus tapahtuu oman piirin sihteerille. Lue lisää

PUHEENJOHTAJAN PALSTA

 

"Hän antaa voimattomalle voimaa!"

 

Eräänä päivänä lukuhetkeäni ilahdutti lehdestä silmiini osunut otsikko: "Ikäihmisissä on valtava voimavara." Lehdessä haastateltiin professori Päivi Topoa ja hänen ajatuksiaan ikäihmisistä. Rohkaisevaa oli lukea hänen osoittamaa arvostusta eläkeläisten ja ikäihmisten järjestötoimintaa kohden. Kristillinen Eläkeliitto osoittaa asiantuntemustaan ja ajankohtaisuutta oman toimintansa strategiaan valitsemallaan kirjauksella visioksi: "Ikäihmiset yhteiskuntamme voimavara." Tiedotusvälineissä ja eri tilanteissa nykyisin useinkin nostetaan esiin Suomen nopeasti muuttuvaa ikärakennetta. Suomi on Euroopan nopeimmin ikääntyvä maa. Suomessa eläkeläisiä ja vanhuksia on puolitoista miljoonaa, se on arvokas ja näkyvä joukko yhteiskunnassamme. Kuva iäkkäistä ihmisistä on monipuolistumassa. Tampereen kaupungin pormestariohjelmaan on kirjattu, että ihmisen hyvinvoinnin tukeminen on kannattava investointi ja, että tulee mahdollistaa turvallinen ikääntyminen. Ikääntyminen halutaan nähdä aktiivisena ikävaiheena, jolloin ihminen on osallisena yhteiskunnassa ja saa kokea arvokkuutta. Hämeen piirin Krellin toiminnassa ajattelemme samoin ja haluamme tukea eläkeläisten, vanhusten ja ikääntyvien ihmisten hyvinvointia.

Hämeen piirissä saimme viettää piirin syys- ja juhlakokousta kauniissa ympäristössä Luomaniemen kurssikeskuksessa Nastolassa 9.10.2019. Tilaisuuteen osallistui suuri joukko, noin 100 henkilöä. Yhdessä teimme juhlastamme juhlan, saimme kokea yhteyttä ja osallisuutta ja saimme kokea Jumalan Pyhän kosketusta hyvin valmistetun ohjelman myötä. Kokous- ja juhlapäivä osui keskelle Vanhusten viikkoa, jonka teema tänä vuonna on, Varaudu vanhuuteen. Uskon, että omalta osaltaan jokainen yhdistyksen järjestämä tilaisuus voi antaa jotain uutta, joka vahvistaa uskoa siihen, että jokaisen elämällä ja elämän hetkellä on Jumalan antama hyvä tarkoitus ja Jumalan varjelus.

Jumalan Sanassa on meille rohkaisuksi tarkoitettuja sanoja:

"Hän antaa väsyneelle väkeä ja voimattomalle voimaa yltäkyllin. Ne, jotka Herraa odottavat, saavat uuden voiman, he kohottavat siipensä kuin kotkat. He juoksevat eivätkä näänny, he vaeltavat eivätkä väsy." (Jesaja 40:29,31) 

"Palvelkaa kukin toisianne sillä armolahjalla, minkä on saanut, Jumalan moninaisen armon hyvinä huoneenhaltijoina." (1. Pietarin kirje 4:10)

Yhdistystoiminnassa tarvitsemme aika ajoin uudelleen innostumista. Iloitsen tänään siitä, että järjestötyömme sisällä on näky lähimmäistyöstä, arjen palvelutehtävistä, siitä miten erilaisilla pienillä teoilla voimme vastata lähimmäisen tarvitsemaan avuntarpeeseen ja yksinäisyyteen. Eräässä seurakuntatilaisuudessa sain esitevihkosen diakoniatyöstä. Siinä luki: "Mitään ihmeellistä ei tarvita, arjen teot ratkaisevat." Lähimmäistyön varustus oli myös esitteeseen kirjattuna: "Jumala varustaa meidät itsekunkin omalla tavallaan palvelutyöhön." Saamme Jumalaan luottaen jättää itsemme ja toimintamme Hänen johdatukseen.

Syyskokouksessamme hyväksyimme vuoden 2020 toimintasuunnitelman ja Krellin teeman: "Vuosista viis-elämä kantaa." Liiton tekemät vuosittaiset teemat antavat suuntaa ja sisältöä toiminnallemme. Toivon, että jokainen voi kokea osallisuuden, yhteisöllisyyden ja Jumalan rakkauden antamaa voimaa, joka kantaa elämää niin hyvissä kuin vaikeissa hetkissä ja luo uskoa tulevaisuuteen.

Jumalan runsasta siunausta ja iloa jokaiseen hetkeen!

Leena Rauhala