Siirry suoraan sisältöön
Etusivu | Tietoa meistä | Yhdistykset | Jäsenille | Medianurkka | Hae
"Iloa liikkeellä"-vuosi on parhaillaan käynnissä. Miten teemaa vietetään?

Teemavuosi kannustaa muun muassa liikkumaan ja tuomaan iloa läheisille. Toimintapäivillä 2022 jäsenet ideoivat, että teemavuosi voisi tuoda tullessaan esimerkiksi Iloa liikkeellä-retkiä, liikuntatilaisuuksia, vierailuja hoivakotiin laulamaan tai ulkoiluttamaan ikäihmisiä. Lue lisää

Mukana menossa -radio-ohjelmat marraskuussa 2023

Mukana menossa -ohjelmissa pääset kuulemaan ikäihmisiä koskettavista asioista ja KRELLIn toiminnasta. Ohjelmat toimittaa Päivi Kyyrö. Lue lisää

Ensio Koitto jäi täysorvoksi 8-vuotiaana. Koti löytyi, mutta ikävä jäi.

Ensio Koitto jäi täysorvoksi 8-vuotiaana. Koti löytyi, mutta ikävä jäi. Jumala piti kuitenkin pienestä Ensiosta hyvää huolta. Lue lisää

Mietteitä itsenäisyyspäivänä 2023, Terttu Laitinen

Perheessämme itsenäisyyspäivänä isällä kirkonmenot, seppeleenlasku sankarihaudalla, jossa kunniavartio lippuineen. Kaatuneiden haudoilla suuri joukko valkoisia puuristejä. Lue lisää

Joulu sydämellä-joulukalenterin luukut 1-15

Voit rauhoittua joulutunnelmaan kuuntelemalla KRELLIn Joulu sydämellä-ohjelmia. Ohjelmissa joulumuistojaan kertovat KRELLIn toiminnassa mukana olevat ihmiset. Ohjelmat ovat kestoltaan noin 3 minuuttia. Joulu sydämellä-ohjelmat on toimittanut Päivi Kyyrö vuonna 2019. Lue lisää

Holokaustinäyttely Tuusniemellä Hupelin kristillisessä toimintakeskuksessa

Holokaustin kieltäminen on Suomessa tehty lainvastaiseksi, tilanne Euroopassa ja Israelissa on todella vaikea. Siksi on tärkeää kiinnittää katseemme menneisyyteen. Joku on sanonut seuraavaa: ”Jos emme tunne historiaa, meillä ... Lue lisää

PUHEENJOHTAJAN PALSTA

 

Puheenjohtajan tervehdys.

 

Hyvät lukijat,

Vuoden 2023 Krellin eri yhdistysten toiminnan yhteisenä teemana on Iloa liikkeellä. Teema voi näkyä ja olla monella eri tavalla mukana toiminnan toteutuksessa. Toimintamme arvoperusta nousee Raamatusta, Emeritus piispa Huovinen kertoo Pääsiäisen tapahtumista kertovassa kirjassaan Uusi Ilo, että hän tahtoo katsella sielun silmin tyhjän haudan ensimmäisiä tapahtumia ja hän tahtoo tavoitella uudelleen ja uudelleen uutta iloa Kristuksen ylösnousemuksesta. Pääsiäisen sanoma on meille kristillisen uskon perusta. Kristus kuoli meidän puolesta. Me olemme osallisia Jumalan kirkkauden toivosta, Hänen rakkaudestaan ja pelastuksesta. Raamatussa meitä kehoitetaan iloitsemaan ja palvelemaan Herraa ilolla.

"Ja älkää olko murheelliset, sillä ilo Herrassa on teidän väkevyytenne." (Neh. 8:10).

"Palvelkaa Herraa ilolla, tulkaa Hänen kasvojensa eteen riemulla." (Ps. 100:2)

Hämeen Krellin vuoden 2023 sääntömääräistä vuosikokousta vietimme Valkeakoskella Pappilanniemen kurssikeskuksessa tiistaina 18.4.2023.

Ennen vuosikokousta kiinnostuin katsomaan vanhoja asiakirjoja. Hämeen kristillisten eläkeläisyhdistyksemme on merkitty ensimmäisen kerran yhdistysrekisteriin 8.5.1984 nimellä Kristillisten Eläkeläisten Liiton Hämeen piiri ry. Vuodet ovat olleet erilaisia, mutta yhdistyksen toiminnan perusarvoina olevat Raamatusta nousevat kristilliset arvot ovat pysyneet samoina.

Tämän vuoden vuosikokouksessa käsittelimme yhdistyksen sääntömuutosta PTRH:n hyväksymien mallisääntöjen pohjalta. Muutos koski yhdistyksen nimeä. Kokous hyväksyi yksimielisesti uudeksi nimeksi KRELLI Häme kristilliset eläkeläiset ry. Yhdistyksemme toiminta-alueena on Kanta-Häme, Päijät-Häme ja Pirkanmaa. Alueellamme toimii kahdeksan paikallisyhdistystä; Hämeenlinnan Seudun Kristilliset Eläkeläiset ry, Kangasalan Kristilliset Eläkeläiset ry, Kristillinen Eläkeläisyhdistys Ikinuoret ry Tampereella, Lahden Kristilliset Eläkeläiset ry, Riihimäen seudun Kristilliset Eläkeläiset ry, Ruoveden Kristilliset Eläkeläiset ry, Valkeakosken Kristilliset Eläkeläiset ry ja Lempäälän Kristilliset Eläkeläiset ry.

KRELLI Hämeen tavoitteena on kannustaa ja tukea alueen yhdistyksiä jäsenhankinnassa ja toimia tiedon välittäjänä ja yhdistävänä lenkkinä paikallisyhdistysten välillä. Tässä toiminnassa tarvitsemme uusia ideoita, yhteisöllisyyttä ja ennenkaikkea yhteistä rukousta.

Kokoontumisilla yhteen ja yhdessäoloilla on merkitystä yhdistystoiminnassa, erityisesti jäsenistölle. Toivon, että tapahtumiin ja tilaisuuksiin osallistumiset vahvistavat kokonaisvaltaista hyvinvointia, yhteyden kokemista, välittämistä ja ennenkaikkea Jumalan kohtaamista.

Vuosikokouksessa huhtikuussa käsittelimme sääntömuutoksen lisäksi yhdistyksen vuoden 2022 toimintakertomuksen ja tilinpäätöksen. Tilastoluvut osoittavat, että jäsenmäärässä on tapahtunut laskua. Tilastoluvut kuuluvat toimintakertomuksiin ja niillä on oma merkitys mm. toiminnan suunnittelussa. Iloitsen jokaisesta jäsenestä, ystävistä ja eri tilaisuuksiin osallistujista ja lähimmäispalvelussa mukana olevista. Toivon toimintaamme uusia jäseniä ja toivon, että toimintaamme on helppo tulla mukaan ja jokainen löytää oman paikkansa yhdistyksessä. Minusta on tärkeää, että jokainen voi kokea, että tämä on minulle tärkeä yhteisö, jossa haluan olla vapaaehtoisena ja aktiivi toimijana mukana Jumalan minulle antamassa palvelutehtävässä.

KRELLI Häme yhdistys on ikääntyviä ja vanhuksia varten. VTKL:n jäsenjärjestönä olemme mukana Vanhustyön Keskusliiton käynnistämässä kansanliikkeessä "Tehdään iästä numero". Kansanliikkeen tavoitteena on pysäyttää ikäsyrjintä ja vahvistaa myönteistä ikäasennetta.

Lähimmäispalvelu ja vanhusten yksinäisyyden ja syrjäytymisen ehkäiseminen ovat meille arvokysymyksiä ja toiminnan tavoitteita.

Rukoukseni on, että toiminnastamme viestittyy Jumalan rakkaus.

"Iloitkaa aina Herrassa! Vieläkin minä sanon iloitkaa! Tulkoon teidän lempeytenne kaikkien ihmisten tietoon. Herra on lähellä. Älkää mistään murehtiko, vaan kaikessa saattakaa pyyntönne rukouksella ja anomisella kiitoksen kanssa Jumalalle tiettäväksi. Ja Jumalan rauha joka on kaikkea ymmärrystä ylempi, on varjeleva teidän sydämenne ja ajatuksenne Kristuksessa Jeesuksessa". (Fil. 4:4-7)

Toivotan jokaiselle lukijalle Jumalan siunausta ja hyvää toimintavuotta2023!

Leena Rauhala

 

 

 

 

 


pdf liite

Puhe 11.10.2022. Hämeenlinna
Siirry ajankohtaisten aiheiden linkkeihin.