Siirry suoraan sisältöön
Etusivu | Tietoa meistä | Yhdistykset | Jäsenille | Medianurkka | Hae
Hyvinvointia tukevia sivustoja: neuvoja ja vinkkejä eläkeläisen arkeen

Liikuntaohjeita www.voitas.fi Hyviä liikuntaohjeita, voima- ja tasapainoliikkeitä. Lue lisää

Teemavuosi 2023 Iloa liikkeellä - Tutustu toteutusideoihin

Teemavuosi 2023 Iloa liikkeellä Lue lisää

PUHEENJOHTAJAN PALSTA

 

Puheenjohtajan tervehdys uudelle armonvuodelle 2022

 

Uuteen vuoteen saamme Jumalaan ja Jeesukseen uskovina katsoa toiveikkain ja turvallisin mielin. Raamatun Sana antaa meille monia elämää kantavia lupauksia. Psalmin 91 sanoin; "Hän levittää siipensä yllesi ja sinä olet turvassa niiden alla. Hänen uskollisuutensa on sinulle muuri ja kilpi. Hän antaa enkeleilleen käskyn varjella sinua missä ikinä kuljetkin."

Olosuhteista huolimatta Jumalan Sana kestää vaihtelun varjot ja uhkat. Jumalan Sana ohjaa meitä myös etsimään elämällemme Hänen tarkoittamaa merkitystä ja iloa. Ehkä tämä aika, muutosten aika, erityisesti nostaa eteemme kysymyksen elämän merkityksellisyydestä. Tiedän, että jossain yhdistyksissä se on nostettu toiminnan strategiaa ja ajatusta ohjaavaksi kiteytetyksi lauseeksi. Minua tuo ajatus puhuttelee. Liitän sen koko kristittynä olemisen toteutumiseen. Jumalalla on luomisesta lähtien tarkoitus ja suunnitelmat luomalleen elämälle meissä. Meistä riippuu tunnistammeko tai kuulemmeko Jumalan äänen.

Juuri eletyn joulun aikaan olemme saaneet olla Pyhän Sanan koskettamina jouluevankeliumin äärellä ja ehkä on tuntunut, että siinä on sanottu kaikki, mikä kristillisessä uskossa on tärkeä. Jumalan kirkkaus häikäisi aikoinaan pimeään tottuneet paimenet. Jumalan Sana vahvistaa meille sen, että meidän ei tarvitse pelätä mitään yllättävää uutta. Eri tilaisuuksissa loppusiunauksena käytetty Herran siunaus sisältää rukouksen: "Herra kirkastakoon kasvonsa meille ja olkoon meille armollinen." Näin saamme rukoilla, iloita ja kiittää Jumalaa siitä, että Hän on valmistanut meille kaikille elämää kantavan uuden armon valon ja toivon.

Haluan toivottaa jokaiselle lukijalle ja yhdistyksiemme jäsenelle ja tukijalle Jumalan runsasta siunausta vuodelle 2022. Hämeen piirissä ja paikallistasolla yhdistyksissä Tampereella, Hämeenlinnassa, Kangasalla, Lahdessa, Lempäälässä, Riihimäellä, Ruovedellä ja Valkeakoskella toimimme syyskokouksessa 2021 Kangasalla hyväksytyn toimintasuunnitelman mukaisesti ja otamme huomioon yleisesti yhteiskunnassamme olevat ja mahdolliset uudet rajoitukset ja ohjeet. Vuodet 2020 ja 2021 olivat toiminnassamme koronaepidemiasta johtuen poikkeuksellista aikaa. Yhdessäololla ja osallistumisella on merkitystä hyvinvoinnille erityisesti ikäihmisille ja yksinasuville. Siksi kannustan meitä kaikkia rohkeasti etsimään ja kokeilemaan uusia toimintatapoja. Jokaisen ikäihmisen ainutkertaisen ihmisarvon ja lähimmäisen kunnioituksen ymmärtäminen Jumalan tarkoituksena vahvistakoon toimintamme merkitystä. Tiedämme jo nyt, että koronapandemia jatkuu, rajoitukset tulevat jatkumaan ainakin alkuvuoden ajan. Muutoksia toimintamme toteutumiseen v. 2022 on odotettavissa. Iloitsen kaikesta, mitä on voitu toteuttaa erilaisin yhteyksin ja tavoin rajoituksista huolimatta. Pyrimme löytämään toimintaamme uusia tapoja olla ikäihmisten tukena ja yhteyttä luomassa.

Tämä aika odottaa ja tarvitsee toivon sanomaa; iloa ja uskoa tulevaisuuteen ja uskallusta huomisen kohtaamisiin. Saamme uskoa ja rukoilla, että ympärillä olevista esteistä huolimatta Jumala toimii ja auttaa ja me selviämme. Oman äitini pari sanontaa eri tilanteissa olivat: "kyllä me yhdessä selviämme ja "empimättä eteenpäin". Näiden sanontojen takana olivat hänen elämänsä kipeät kokemukset. Lisään edellä olevaan vielä muutama aika sitten TV- ohjelmassa kuulemani entisen pääministerin Winston Churchillin sanonnan "vaikka rämpien". Hänelläkin oli pettymyksiä ja voittoja. Minulle eri ihmisten tarinat opettavat, että rohkeus elää joka hetkessä on tärkeää.

Joh. 8:12
Jeesus puhui heille sanoen: "Minä olen maailman valkeus; joka minua seuraa, se ei pimeydessä vaella, vaan hänellä on oleva elämän valkeus".

Jumalan siunausta ja elämäniloa!

Leena Rauhala


pdf liite

Puhe 11.10.2022. Hämeenlinna
Siirry ajankohtaisten aiheiden linkkeihin.