Etusivu | Tietoa meistä | Yhdistykset | Jäsenille | Medianurkka | Hae
Ikääntyneiden oikeus käteiseen rahaan ja pankkipalveluihin turvattava

Eläkeläisliittojen etujärjestö EETU ry:n kannanotto Pankkien noudatettava yhdenvertaisuuslakia - Ikääntyneiden oikeus käteiseen rahaan ja pankkipalveluihin turvattava Lue lisää

Kristilliset eläkeläiset liikkuvat paljon! Vuonna 2017 yhteensä 342 352 kertaa

Liikunnalla on hyviä vaikutuksia niin fyysiseen kuin psyykkiseen terveyteen. Lihaskuntoa kehittävä liikunta lisää luun lujuutta ja kestävyysliikunta kehittää hengitys- ja verenkiertoelimistön kuntoa. Lisäksi liikunta lievittää stressiä ja parantaa unen laatua. Lue lisää

Ystävyys 13-vuotiaan Veeran ja 70-vuotiaan Ritvan silmin

Kristillinen Eläkeliitto kutsuu isovanhempia piirtämään ystävyydestä yhdessä lapsenlapsen kanssa. Tämä Ystävyys-piirustus saapui postitse 21.6.2018. Lue lisää

Kristillisten Eläkeläisten virkistäytymisleiri 26. - 29.6. 2018 Hupelissa

Koko ohjelman näet TÄSTÄ Lue lisää

Poliisi ei koskaan pyydä pankkitunnuksia puhelimitse

Valepoliiseista on tehty tänä vuonna jo lähes 200 ilmoitusta, kertoo poliisihallitus. Lue lisää

Liiton syysjuhla ja syyskokous 20.-21.10.2018 Kauniaisissa, Suomen Raamattuopistolla

Kristillisen Eläkeliiton syysjuhlia vietetään 20.-21.10.2018 Suomen Raamattuopistolla Kauniaisissa.  Lue lisää

PUHEENJOHTAJAN PALSTA

 

Hämeen piirin kristilliset eläkeläiset Yhdessä monessa mukana!

 

Hämeen piiri toimii kolmen maakunnan alueella ja yhdistyksiä on tällä hetkellä yhdeksän; Kanta-Hämeen alueella Hämeenlinna ja Riihimäki. Pirkanmaan alueella Tampere, Kangasala, Lempäälä, Valkeakoski, Orivesi ja Ruovesi. Päijät-Hämeen alueella Lahti. Vuoden 2017 lopussa jäseniä oli 708.

Hyvät ystävät!

Hämeen piirin alueella olevat yhdistykset ovat eläkeläisten ja ikäihmisten kohtaamispaikkoja, joissa tarkoituksena on kristillisen sanoman äärellä ollen virkistyä yhteisestä uskosta ja kokea osallisuutta. Yhdistystoiminta antaa mahdollisuuden toimia vapaaehtoistyössä omien voimavarojen mukaan ja tekee todeksi sen että ikääntymisen myötä tulevalla kokemuksella on oma merkityksensä yhteiskunnassa ja ikääntyvien ääni tulee kuulluksi. Jeesuksen rakkauden ja armon kokemisesta saamme voimaa elämän eri vaiheiden haasteisiin ja yhdessä toimiessamme voimme kokea uskon vahvistumista.

Minulle on tullut rakkaaksi laulu, jossa todetaan: "Usko Jeesukseen on enemmän kuin mielipiteet maan, se on enemmän kuin osaamme me ajatellakaan, se on rakkaudella ojennettu käsi Jumalan, johon tarttumalla elää uskallan." Jeesus ei jätä meitä yksin. Yhdistyksissä voimme toteuttaa Jeesuksen esimerkkiä lähimmäisen palvelemisesta. Jumalan työtovereina voimme ojentaa auttavan käden apua tarvitsevalle, olla vierellä kulkijoita, rohkaisijoita ja osoittaa ystävyyttä. Krellin tämän vuoden teema Ystävyys on käyttöön tarkoitettu. Raamatussa Paavalin kirjeessä Kolossalaisille meitä kehoitetaan pukeutumaan mm. sydämelliseen armahtavaisuuteen ja ystävällisyyteen ja vielä kaiken tämän lisäksi pukeutumaan rakkauteen, sillä se on täydellisyyden yhdysside (Kol. 3:15). Me emme ole täydellisiä, mutta Jumala meissä on. Ystävyys tuo lääkkeen yksinäisyyteen.

Piirimme yhdistykset ovat sinua varten, joka  kaipaat Jumalan Sanan antamaa rohkaisua, toivoa ja iloa ja samalla haluat jakaa ystävien kanssa arjessa koettua elämän kokemusta. Haluan rohkaista sinua tulemaan mukaan Hämeen piirissä olevien kristillisten eläkeläisyhdistysten tilaisuuksiin. Jumalan Sanan äärellä ja ystävien kohtaamisissa voit kokea virkistystä ja osallisuutta ja voit saada näin hyvinvointia itsellesi. Jokainen hetki ja uusi päivä on uusi mahdollisuus. Hyvät ystävät, etsitään iloa iästä ja ystävyydestä. Jumalan kosketus meissä saa aikaan aitoa iloa ja rakkautta.

Psalmin 104 sanat vahvistakoot meitä: "Kuinka moninaiset ovat sinun tekosi Herra. Sinä olet ne kaikki viisaasti tehnyt, maa on täynnä sinun luotujasi. Kaiken ikäni minä ylistän Herraa, minä veisaan Jumalani kiitosta, niin kauan kuin elän. Olkoot minun tutkisteluni hänelle otolliset; minä iloitsen Herrassa."

Leena Rauhala

Hämeen piirin pj.