Siirry suoraan sisältöön
Etusivu | Tietoa meistä | Yhdistykset | Jäsenille | Medianurkka | Hae
Muista minut -pienryhmätoiminta - Teams-tilaisuus ke 6.3. klo 11-12

Mitä on Muista minut -pienryhmätoiminta? Tule Teamsiin keskiviikkona 6.3. klo 11–12 kuuntelemaan mistä on kyse. Lue lisää

Toimintapäivät Kiponniemessä 2.-3.9.2024 - Tule mukaan!

Tule mukaan KRELLIn toimintapäiville 2.-3.9.2024 Kiponniemen toimintakeskukseen (Kiponniementie 84, Jyväskylä)  Lue lisää

Mukana menossa -radio-ohjelmat marraskuussa 2023

Mukana menossa -ohjelmissa pääset kuulemaan ikäihmisiä koskettavista asioista ja KRELLIn toiminnasta. Ohjelmat toimittaa Päivi Kyyrö. Lue lisää

Muistan sinut -kirjoituksia: Alma-ystäväni

Teksti ja kuva: Terttu Laitinen Lue lisää

Teemavuosi 2024 ”Muista minut” kutsuu kohtaamaan lähimmäisiä

Ideoita teemavuoteen Lue lisää

Lisää voimaa vuosiin -webinaari 14.3.2024 ja Ikiliikkujaviikko 11.-17.3.2024

Ikäinstituutti järjestää maksuttoman Lisää voimaa vuosiin -webinaarin voima- ja tasapainoharjoittelusta senioreille torstaina 14.3. klo 10. Lue lisää webinaarista ja ilmoittaudu mukaan tästä linkistä Lisää voimaa vuosiin -webinaari - Ikäinstituutti (ikainstituutti.fi) Lue lisää

Ajatuksia ystävänpäivän aikaan. Ystävyys 13-vuotiaan Inkerin silmin

Kristillinen Eläkeliitto kutsui vuonna 2018 isovanhempia piirtämään ystävyydestä yhdessä lapsenlapsen kanssa. Tämä Ystävyys-piirustus saapui postitse 21.6.2018. Lue lisää

KRELLIn vuosikokous ja kevätjuhla Joensuussa 23.5.2024

KRELLIn vuosikokous ja kevätjuhla pidetään torstaina 23.5.2024 Joensuussa, Rantakylän kirkossa (Rantakylänkatu 2, Joensuu). Lue lisää

Harjoita muistiasi ja tue niin aivojesi terveyttä

www.muistipuisto.fi Sivusto sisältää aivoterveyttä tukevaa tietoa, tekemistä ja käytännön vinkkejä. Käyttäjä oppii puistossa myös aivojen toimintakykyä edistäviä keinoja. Muistipuisto on kehitetty käyttäjälähtöisesti Miina ... Lue lisää

Kaakkois-Suomen alue (Ent. Kymen piiri)

Kymen piirin alueena on entinen Kymen lääni eli Etelä-Karjala ja Kymenlaakso. Haminassa 29.11.2023 pidetyssä ylimääräisessä kokouksessa piirin purkamista kannattivat kaikki annetut äänet. Tämä oli toinen ja lopullinen äänestys asiasta. Piiri rekisteröitynä yhdistyksenä lopettaa siis toimintansa purkamiseen liittyvien sääntömääräisten tehtävien tultua suoritetuiksi ja jatkaa vapaamuotoisena alueen yhdistysten välisenä toimintana.

Entisen Kymen piiri ry -nimen sijaan nimeksi tulee KRELLI Kaakkois-Suomen alue. Alamme käyttää tätä nimeä kun piiriyhdistys on lähiaikoina virallisesti purkautunut.

Uudessa tilanteessa pyrimme vahvistamaan yhteyksiä Liittoon ja osallistumaan tähänastista runsaslukuisemmin Liiton juhliin, koulutustilaisuuksiin ja muihin tapahtumiin. 

 

 

Eila Korjalan alkuhartaus Kymen piirin hallituksen kokouksessa Taavetissa 13.2.2023

Rakkaus vie ristille aina

Kirkkovuodessa on selvästi nähtävissä rakkauden tie. Se merkitsee toivoa ja valoa kohti kulkemista, kohti suurinta rakkautta. Se kutsuu meitä suostumaan Jumalan rakkauteen, avautumaan hyvyydelle. Me tiedämme, ettei se ole helppoa.

Tämä rakkauden tie vie ristille, ja me tiedämme, että rakkaus vie ristille aina.

Sen voisi sanoa näinkin: Mitään hyvää, mitään kestävää ja arvokasta ei voi saavuttaa, ellei samalla suostu vaivaan.

Rakkaudesta on hyvin helppo puhua, mutta sen eläminen todeksi onkin jo toinen asia. Rakkaus ei ole korureunaisia, mahtipontisia sanoja, vaan tekoja. Se on sitä, että olemme todella kokosieluisesti läsnä, kun toisen ihmisen maailma on sortunut tai hän haluaa jakaa ilonsa.

Martta ja Maria asetetaan usein vastakkain, ikään kuin he edustaisivat täysin vastakkaista suhtautumistapaa elämään. Mutta eihän se niin ole. Martta on se, joka tuo Marian uskon ja rakkauden arkeen, siihen arkipäivään, jossa uskoa ja rakkautta tarvitaan kipeimmin.

Kodin pitäisi olla paikka, jonne maailman tuulet ja pettymykset eivät ulotu ja jossa minunkin puolestani nähdään vaivaa ilolla, jossa en ole mikään taakka…

Tulee mieleen Pikku Prinssi. Hänhän sanoi, että jos tiedän, että tulet neljältä, niin jo kolmelta alan olla onnellinen.

Voisi sen sanoa näinkin: En rakasta sinua ainoastaan sen tähden, mikä sinä olet, vaan sen vuoksi, millaiseksi itse muutun, kun olen sinun kanssasi.

Mielestäni tärkeintä elämässä on mielenrauha, ja sen voi antaa vain rakkaus.

Me tiedämme, millaista on, kun jokin asia on jäänyt kiusaamaan, kun ei ole ehyt, vaan aina sama asia, jossa itse on toiminut taitamattomasti, pyörii mielessä. Sana taikka teko…

Silloin elää todeksi sen, että

”Kuin helmiketju on sielunrauha,

sitä kannoin huoleti, hymyillen,

vain katkes yhdestä kohdin nauha,

pois kaikki vierivät helmet sen.”

Ovi siitä umpikujasta aukeaa ulospäin. Ei ole muuta tietä kuin mennä ja selvittää asia. Elämä on niin lyhyt ja niin kallis, ettei meillä ole varaa hukata yhtäkään päivää epäsopuun ja kinasteluun. Oletko muuten kuullut viisaan kysymyksen: ”Mitä sinä hänelle tehnyt olet, kun sinä hänelle niin vihainen olet ?

Me olemme saaneet kaiken rikkomamme anteeksi Jeesuksen ristin tähden. Se on niin suurta, että silmiin nousevat kyyneleet – kiitoksen kyyneleet.

Kun syvästi ymmärtää, että on saanut kaiken anteeksi, ei voi itsekään olla armoton, vaan osaa antaa anteeksi. Elämän vapauttavin kokemus on se, kun syyllisyys ja taakka otetaan pois eikä niitä ole enää missään. Helmiketju on jälleen ehyt –mielenrauha, jonka rakkaus antaa.

Mutta se armon vastaanottaminen, Jumalan rakkauteen suostuminen, on meille vaikeaa. Yleensä suhtaudumme rakkauteen niin, että ”minä olen tässä, tee minut onnelliseksi”.

Jumalalla on tässä maailmassa meidän kätemme käytettävissä. Mutta joutavatko ne? Me kätkemme kätemme silloin, kun pitäisi koskettaa toista ihmistä, avautua tai ottaa jotakin hänen kuormastaan kannettavaksi.

Me voimme rukoilla, että saisimme viisautta elää niin, että rakastaisimme enemmän, tekisimme enemmän emmekä vain puhuisi. Ei voi ajattelemattomasti toivoa elämää, jossa ei ole vaivaa eikä haasteita, vaan sitä, ettei elämä valu tyhjiin. Sydämen ja kätten voimaa voi toivoa. Siten pelastaa elämän, tämän yhteisen elämän.

Arkisemmin sanottuna: että kotona kattila laulaisi, päivä paistaisi pirttiin ja työ siellä olisi onni ja ilo, ja perheenjäsenet saisivat voimaa toinen toisiltaan. Ja se ilo säteilee kauas kodin ympärille.

Sillä tavalla ihminen on ehyt ja oikeasti ja kokonaan olemassa.


 

 


docx liite

Kokouskutsu. Kymen piirin ylimääräinen kokous Haminassa 29.11.2023
Siirry ajankohtaisten aiheiden linkkeihin.