Siirry suoraan sisältöön
Etusivu | Tietoa meistä | Yhdistykset | Jäsenille | Medianurkka | Hae
Laulun aika-tilaisuuksia 2022 - Tule mukaan!

Ajankohta: 11.5.2022 klo 14-16  Lue lisää

Laulun aika on tullut- vihko sisältää 66 laulua. Tilaukset liiton toimistosta

Laulun aika on tullut- lauluvihko sisältää 66 tuttua laulua. Vihko on kooltaan A5-kokoinen ja sisältää laulujen sanat sekä sointumerkit mahdolliselle säestäjälle.  Kokoelman kustantaja on Yhteiskustannus.  Lue lisää

Vuoden 2022 Hymymummo ja -pappa – Irma ja Antero Sala

Teksti ja kuvat: Päivi Kyyrö Julkaistu 7.2.2022 Lue lisää

Kaarina Makkonen, 94, on nähnyt mitä on kun sota tulee kotiovelle

Kaarina Makkonen on ehtinyt nähdä mitä on kun sota tulee kotiovelle. Vaikka ikää on jo kertynyt 94 vuotta, muisti pelaa täydellisesti. Kaarinalle pyhäkoulutyö ja laulaminen kuorossa on ollut tärkeä osa elämää. Lue lisää

Laulun aika Radio Deissä - kuuntele ajatuksia lauluista ja niiden taustoista

Julkaistu liiton sivuilla 15.2.2022 Lue lisää

Tue kristilliseen arvomaailmaan pohjautuvaa ikäihmisten toimintaa

Haluamme kerätä varoja tukeaksemme ikäihmisten kuoro-, musiikki-, laulu ja lausuntatoimintaa eri puolilla Suomea. Toiminnassa ikäihmiset pääsevät kohtaamaan toisiaan ja saavat niin kokea merkityksellisyyttä muun muassa yhdessä laulamisen ja lausumisen kautta. Lue lisää

Terttu Laitinen kertoo kokemuksistaan Aitoon kotitalouskeskikoulussa 1964-1968

Teksti ja kuva: Terttu Laitinen Lue lisää

Varhaisnuoret isänmaan palvelijoina sodassa - Kuuntele muistoja sota-ajoilta

Talvisodan syttymisestä on kulunut yli 80 vuotta. Alta voit lukea kirjoituksia sotamuistoista. Sotamuistoja on julkaistu Kristelli-lehdessä 2017 ja lottia koskeva haastattelu Kristelli-lehdessä 2013. Lue lisää

Kuuntele ajatuksia vanhuudesta, unelmista ja ihastuksista

Kuuntele eri ikäisten ajatuksia vanhuudesta, unelmista ja ihastuksista Kristillisen Eläkeliiton Ystäväpysäkki-radio-ohjelmassa TÄSTÄ Lue lisää

Kymen piiri

Krellin Kymen piirin alueena on entinen Kymen lääni. Piirissämme toimii tällä hetkellä kahdeksan yhdistystä. Jäsenmäärältään piiri on Krellin suurin.

 

Kymen piirin puheenjohtajan tervehdys

Jo parin vuoden ajan olemme eläneet epätietoisuudessa ja ahdistuneinakin koronaepidemian vuoksi. Näin siitäkin huolimatta, että me tiedämme rukouksen voiman ja sen, että Jumala voi nostaa meidät jälleen valoon.

Eämän vaikeuksissakin on salattu siunaus. Niistä kasvaa entistäkin suurempi luottamus Jumalan apuun sekä uudenlainen läheisten ja lähimmäisten ymmärtäminen.

Ja mikä tärkeintä; meillä on armo. Se on Jumalan voima, joka parantaa, vapauttaa ja poistaa pelon. Armon varassa ei tarvitse pelätä mitään, mitä elämä tuo tullessaan, koska mitään ei tapahdu Jumalan sallimatta. Kaikki asiat ovat Jumalan hoidossa. Jos uuvumme, Jumala auttaa meidät vaikeiden päivien ylitse.

Ylösnoussut Kristus on todella läsnä tässä elämässä. Meidän ei tarvitse ahdistua. Hän tietää meidän elämämme vaikeudet.

Korona-aikana olemme huomanneet, että ystäviä on ikävä. Samalla olemme ymmärtäneet, miten tärkeitä ystävät ovat ja miten hoitavaa ja rikastuttavaa on heidän kanssaan yhdessä pohtia elämän solmukohtia.

Luulen, että tämä aika on opettanut meille yhä uudelleen sen, että vain Jumalan yhteydessä me voimme saavuttaa todellisen elämän ja mielen tasapainon. Me kaikki olemme matkalla kohti taivaan valtakuntaa. Matkan päätteeksi meiltä ei kysytä, mitä olet elämässäsi saanut aikaan, vaan kuinka paljon olet rakastanut. Kunpa muistaisimme kaikkina elämämme päivinä. että usko ei ole suuria sanoja, vaan läsnä olevaa rakkautta.

Siksi pyydämme Kaikkivaltiaalta, että hän tekisi meistä niitä, jotka kulkevat rukoillen ja turvautuvat kaikissa elämän vaiheissa hänen apuunsa.

3.3.2022  Eila Korjala

____________

 

Et ole yksin! (vuodelta 2021)

"Linnuilla on pesä, lukilla seitti ja ihmisellä ystävyys."

 

 Kun koronavirusepidemia ei tunnu hellittävän otettaan, elämä tuntuu vaikealta, jopa ahdistavalta. Pelko ja masennus valtaavat helposti mielen. Silloin on oikea hetki soittaa ystävälle ja kysellä. Miten olet jaksanut? Mitä teet päivisin? Mistä saat voimaa?

Miten hyvältä ja eheyttävältä tuntuukaan jutella ystävän kanssa asioista, jotka huolestuttavat. Siinä kokee hyvin voimakkaana sen, ettemme todellakaan ole yksin. Sana "yhdessä" on tässäkin taikasana.

Kun ihmisten kesken vallitsee lämmin välittämisen ilmapiiri, eteemme avautuvat aina toivon näköalat. Ystävän kanssa voisi suunnitella lenkille lähtöä tai ostosmatkaa ruokakauppaan. Yhdessä on helpompi lähteä liikkeelle turvatoimet huomioiden: suojaava maski kasvoille ja turvaväli koko ajan kohdallaan.

Vaikeat asiat on paljon helpompi kohdata, jos ne voidaan jakaa. Jo pelkkä puhuminen auttaa. Ystävän kanssa voi olla juuri sellainen kuin on, ei tarvitse miettiä eikä punnita sanojaan ja ajatuksiaan. Ystävä jaksaa kuunnella huoliaan kertovan lauseet loppuun asti eikä hän keskeytä eikä vähättele.

Yhdessä me kuljemme myös kaukana ja korkealla olevaa päämääräämme kohti. Matkalla me saamme turvaa toisistamme; turvaa, apua ja iloa.

Jos joskus olemmekin tunteneet olevamme kuin yksinäinen lintu katolla tai huuhkaja raunioissa, me tiedämme, ettemme sittenkään ole yksin. Yhdessä teemme matkaa kotiin, me elämän muuttolinnut.

"Löysihän lintunen majan ja pääskynen pesän, sinun alttarisi, Herra."

Eila Korjala

 

Siirry ajankohtaisten aiheiden linkkeihin.