Etusivu | Tietoa meistä | Yhdistykset | Jäsenille | Medianurkka | Hae
Ystävyyden teko-haaste Kristillisen Eläkeliiton jäsenille

Kristillisen Eläkeliiton vuoden 2018 teemana on YSTÄVYYS. Tähän liittyen Kristillinen Eläkeliitto haastaa jäseniään toteuttamaan jonkin ystävyyden teon ja kertomaan siitä meille toimitukseen lyhyen tekstin ja kuvan kera.  Lue lisää

Liiton kevätjuhla 21.4. Jyväskylän kristillisellä opistolla

Vuoden 2018 Kristillisen Eläkeliiton kevätjuhlaa vietetään Jyväskylän kristillisellä opistolla la 21.4.2018.  Lue lisää

Kymen piiri

Krellin Kymen piirin alueena on entinen Kymen lääni. Piirissämme toimii tällä hetkellä kahdeksan yhdistystä. Jäsenmäärältään piiri on Krellin suurin.

Kymen piirin kristilliset eläkeläiset!

YHDESSÄ VAHVEMMIKSI

Kun tulin mukaan Krellin toimintaan, yllätyin iloisesti. Toki osasin odottaa, että tämä yhdistystoiminta on erilaista kuin yleensä, mutta iloitsin, kun kohtasin ehdotonta ja aitoa keskinäistä yhteyttä. Heti ensi hetkestä lähtien viihdyin. Hyväksynnän ja myötäelämisen lämpimässä ilmapiirissä tuntee olevansa kotona.

Yhteydestä on helppo puhua, mutta sen eläminen todeksi elämän arjessa on hyvin vaikeaa. Omin voimin emme sitä saavutakaan, sen lahjoittavat armo ja anteeksiantamus, Jeesuksen ristinpuu. Kaiken rikkomansa anteeksi saanut ei voi olla välinpitämätön lähimmäistään kohtaan, armahdettu antaa anteeksi ja hän, jota rakastetaan, osaa itsekin rakastaa paljon.

Mitä kirkkaammin meille on selvinnyt Jumalan rakkaus meitä ihmisiä kohtaan, mitä lähempänä Jumalaa me olemme, sitä syvemmin me perehdymme niihin tehtäviin, joita meille täällä maan päällä annetaan. Edelliset sukupolvet tiesivät sen, kun he sanoivat ”käsi aurassa, sydän taivaassa”.  Meidät on annettu toinen toisillemme, olemme toisiamme varten. Meidän jatkuvasti muuttuva, levoton maailmamme tarvitsee ihmisiä, jotka aidosti välittävät lähimmäisistään ja ovat valmiita kantamaan toistenkin taakkoja.

Jeesus itse on antanut meille ohjeet tänne vaellukseemme: Rakastaa toinen toistanne, hoivatkaa toisianne ja menkää ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni. Mutta hän ei jätä meitä yksin, hän on luvannut olla jokaisena päivänä meidän kanssamme.

Me ikäihmisetkään emme saa vapautusta tästä tehtävästä. Jumalan matkalla olevalla kansalla on yhteinen päämäärä: päästä perille, päästä kotiin. Matkalla me voimme auttaa toinen toistamme rohkaisemalla, kannustamalla ja yksinkertaisesti vieressä kulkemalla. Jos meidät joskus valtaa luovuttamisen henki, muistammehan, että rakkaus on kekseliäs, voimiemme mukaan meille kaikille löytyy tehtäviä. Ajattele, mitä merkitsevät rukoilevat ihmiset Jumalan valtakunnan työssä!

Vain rakkaus voi auttaa meitä. Vain rakkaus, evankeliumi, on tie rauhaan ja sovintoon niin yksittäisten ihmisten kuin kansojenkin kesken.

Eila Korjala, piirin pj