Siirry suoraan sisältöön
Etusivu | Tietoa meistä | Yhdistykset | Jäsenille | Medianurkka | Hae

Puheenjohtajan tervehdys 12/2021 - 2022

Puheenjohtaja Leea Hiltunen

Leea Hiltunen

Lounais-Suomen piirin puheenjohtaja

Kristillisen eläkeliiton mainosviiri

Kristillisen Eläkeliiton Lounais-Suomen piiri

Puheenjohtajan tervehdys!

Vuosi 2021 on vaihtumassa uuteen vuoteen 2022 – katse ja ajatukset väistämättä viivähtävät vielä menneessä samalla, kun jo kuljetaan uutta kohti syyskokouksessa Sastamalassa hyväksytyn toimintasuunnitelmamme tavoitteiden mukaisesti piirissä ja seitsemässä piirimme yhdistyksessä Porissa, Raumalla, Huittisissa, Sastamalassa, Turussa, Loimaalla ja Jokilaaksossa.

Jäsenmäärämme oli 2021 542 henkilöä. Piirin hallituksessa toimii 2022 kustakin yhdistyksestä kaksi vastuuhenkilöä ja varapuheenjohtajana toimii Upi Vuorenoja.

Kaksi kulunutta vuotta ovat olleet järjestötyössä, yhdistyksissä poikkeuksellista toiminnan aikaa koronapandemiasta johtuen. Meille ikäihmisille, eläkeläisille yhdessäololla ja osallistumisella tilaisuuksiin on merkitystä hyvinvointimme kannalta. Iloitsen toiminnasta, mitä on toteutettu rajoituksista huolimatta. Tämä aika tarvitsee, odottaa toivon sanomaa, iloa ja uskoa tulevaisuuteen, huomiseen.

Emeritus piispa Eero Huovisen kirja ”Pitkä ilo” on puhutellut minua erityisesti tänä aikana. Piispa kertoo, että ”Luukkaan evankeliumista on tullut hänelle pitkä ilo. Jouluevankeliumin sanoma: Pitkä ilo pitkien itkujen keskelle. Elämä on täynnä suruja, mutta joulu antaa ilon, joka kestää. Jouluevankeliumissa on sanottu kaikki, mikä kristillisessä uskossa on tärkeää”, Huovinen kirjoittaa. Joulu osoittaa ja lahjoittaa meille ilon ja toivon. Se ei tosin poista itkujamme, suruja, kipuja, mutta tuo surujen sekaan oikean aidon ilon ja kiitollisuuden. Joulun ilo on pitkä, sen vaikutus ulottuu iankaikkisuuteen asti. Käsityskykymme vajavuus ja uskomme heikkous, koronapelko, pelko yksinäisyydestä, sairaudet, eivät kuitenkaan estä Jumalaa toteuttamasta joulun pitkää iloa, suunnitelmaa, mikä hänellä on meitä itse kutakin varten olemassa. Toteaa Huovinen

Liiton vuosittaiset teemat ohjaavat yhdistystemme toimintaa. Liitolla oli joku vuosi sitten teema liittyen Sukupolvien ketjun merkitykseen. Mielestäni tämä voisi olla teemana joka vuosi. Ikäihmisellä on paljon kokemusta ja tietoa jaettavaksi nuorille sukupolville. Kristillisten yhdistystemme yksi tehtävä on myös kristillisen perinteen jakaminen ja ylläpitäminen. Krellin vuoden 2021 teema ”Välitän- et ole yksin” ja uuden vuoden 2022 teema ”Laulun aika ” kannustavat ja haastavat meitä järjestämään edelleen ohjelmaa ja tilaisuuksia, jotka luovat edellytyksiä ikäihmisten, meidän kaikkien turvalliseen ja merkitykselliseen elämään, löytämään ilon, pitkän ilon.

Tarinat kokemukset kulkevat matkassamme ja myös kantavat elämässä eteenpäin, antavat ymmärrystä merkitystä elämälle. Monissa lauluissa, runoissa sanoittajat kuvaavat tätä. Mielessäni on vielä joululaulun sanat ”Mitä ymmärsin, sit en tiedä, pyhätunnelman muistan vain. Sitä milloinkaan ei viedä, ei ryöstetä sielustain”. Meillä on kokemuksia muistoja, jotka ovat jättäneet ”pyhän tunnelman” sisimpäämme ja ne kantavat arjessamme. Näin Jumalan suuri rakkaus todentuu elämässämme. Rukous ja usko kantaa. Vuoden 2022 teema johdattaa meitä levittämään tätä totuutta tähän aikaan monin eri tavoin.

Ajatuksissani on myös kansalaistoiminta, yhdistystoiminta tänä muutosten aikana. Yhdistystoimintaa haastetaan yhteistyöhön julkisen sektorin kanssa. Alkanut uusi vuosi 2022 samoin kuin seuraava vuosi 2023 tulevat osoittamaan, miten meistä ikäihmisistä uusissa hyvinvointialue- ja kuntajärjestelmissä pidetään huoli ja, mikä tulee olemaan yhdistystoiminnan rooli ja tehtävät. Yhdistystoiminnassa kohtaamme paljon vanhusten yksinäisyyttä ja avun tarvetta. Muistetaan rukouksin, että päätöksenteko olisi oikeudenmukaista, ikäihmisiä arvostavaa.

Piirijärjestömme on yhdistävä lenkki Kristillisen Eläkeliitto ry:n ja alueemme jäsenyhdistysten välillä. Piirin vuosikokous ja juhla järjestetään yhteistyönä Huittisten ja Jokilaakson kanssa 14.3.22 Liiton kevätkokous ja juhla järjestetään Keski-Suomessa Kristillisellä opistolla 14.5.22, järjestöpäivät Kiponniemessä 18.-19.8.22. ja syyskokous ja juhla Hämeen piirissä 21.10.22. Liiton kotisivuilla on ajankohtaista tietoa ja mielenkiintoista luettavaa. Liiton, piirien ja yhdistysten vastuuhenkilöiden yhteystiedot löytyvät kotisivuilta.

Ps. 91:4, 11 ”Hän levittää siipensä yllesi ja sinä olet turvassa niiden alla. Hänen uskollisuutensa on sinulle muuri ja kilpi. Hän antaa enkeleilleen käskyn varjella sinua, missä ikinä kuljet”

Siunausrikasta ja turvallista vuotta 2022

Leea Hiltunen

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

Tapahtumia

 

  Lue lisää

Piirin yhdistykset

 Lounais-Suomen piiriin kuuluu 6 jäsenyhdistystä. Lue lisää

Piirin toimintasuunnitelma ym. toimintaa v. 2022

Lounais-Suomen yhdistykset ovat jokainen toiminnassaan persoonallisia ja toimivat paikallisesti omalla tyylillään. Lue lisää

Yhteystiedot

Puheenjohtaja Leea Hiltunen Lue lisää

Siirry ajankohtaisten aiheiden linkkeihin.