Siirry suoraan sisältöön
Etusivu | Tietoa meistä | Yhdistykset | Jäsenille | Medianurkka | Hae
Muista minut -pienryhmätoiminta - Teams-tilaisuus ke 6.3. klo 11-12

Mitä on Muista minut -pienryhmätoiminta? Tule Teamsiin keskiviikkona 6.3. klo 11–12 kuuntelemaan mistä on kyse. Lue lisää

Toimintapäivät Kiponniemessä 2.-3.9.2024 - Tule mukaan!

Tule mukaan KRELLIn toimintapäiville 2.-3.9.2024 Kiponniemen toimintakeskukseen (Kiponniementie 84, Jyväskylä)  Lue lisää

Mukana menossa -radio-ohjelmat marraskuussa 2023

Mukana menossa -ohjelmissa pääset kuulemaan ikäihmisiä koskettavista asioista ja KRELLIn toiminnasta. Ohjelmat toimittaa Päivi Kyyrö. Lue lisää

Muistan sinut -kirjoituksia: Alma-ystäväni

Teksti ja kuva: Terttu Laitinen Lue lisää

Teemavuosi 2024 ”Muista minut” kutsuu kohtaamaan lähimmäisiä

Ideoita teemavuoteen Lue lisää

Lisää voimaa vuosiin -webinaari 14.3.2024 ja Ikiliikkujaviikko 11.-17.3.2024

Ikäinstituutti järjestää maksuttoman Lisää voimaa vuosiin -webinaarin voima- ja tasapainoharjoittelusta senioreille torstaina 14.3. klo 10. Lue lisää webinaarista ja ilmoittaudu mukaan tästä linkistä Lisää voimaa vuosiin -webinaari - Ikäinstituutti (ikainstituutti.fi) Lue lisää

Ajatuksia ystävänpäivän aikaan. Ystävyys 13-vuotiaan Inkerin silmin

Kristillinen Eläkeliitto kutsui vuonna 2018 isovanhempia piirtämään ystävyydestä yhdessä lapsenlapsen kanssa. Tämä Ystävyys-piirustus saapui postitse 21.6.2018. Lue lisää

KRELLIn vuosikokous ja kevätjuhla Joensuussa 23.5.2024

KRELLIn vuosikokous ja kevätjuhla pidetään torstaina 23.5.2024 Joensuussa, Rantakylän kirkossa (Rantakylänkatu 2, Joensuu). Lue lisää

Harjoita muistiasi ja tue niin aivojesi terveyttä

www.muistipuisto.fi Sivusto sisältää aivoterveyttä tukevaa tietoa, tekemistä ja käytännön vinkkejä. Käyttäjä oppii puistossa myös aivojen toimintakykyä edistäviä keinoja. Muistipuisto on kehitetty käyttäjälähtöisesti Miina ... Lue lisää

Erakoitumiskalenteri - kuuntele korona-ajan ajatuksia, tekstejä ja runoja.

mies istuu järven rannassa laiturilla

Kuva: Päivi Kyyrö

Erakoitumiskalenterissa kysellään korona-ajan ajatuksia, luetaan jäsenten lähettämia tekstejä ja runoja. Luetaan myös välillä Kristelli-lehden luonnollista palstaa. Ohjelman on toimittanut Päivi Kyyrö.

Erakoitumiskalenterit lähetetään tiistaisin Radio Patmoksesta klo 18.30. Lähetyspäivä näkyy ohjelman tiedossa.


mp3 liite

Erakoitumiskalenteri 23.6.2020 Anja Hyttinen puuhastelee Joensuussa kotihommissa. Anja saa turvaa Jumalasta tämän erikoisen ajan keskellä. Hän on pitänyt puhelimella yhteyttä ystäviin ja jäseniin. Puhelut ovatkin antaneet paljon molemmin puolin. Piirakoita ja ruisleipiä on vaihdettu ulkotapaamisissa ystävien kesken. Anja pohtii, että toisista huolehtiminen voi olla välillä hyvin yksinkertaista, mutta silti niin merkittävää.

mp3 liite

Erakoitumiskalenteri 16.6.2020 Sirkka Ikosen aika koronakaranteenissa on mennyt hyvin. Yleensä hän asustaa Joensuussa, mutta korona-aikaansa hän on viettänyt Lieksassa, talossa, jossa hän on asunut lapsuuttaan. Paikka sisältää paljon rakkaita muistoja. Tietokoneiden käyttö on Sirkalle tuttua jo 80-luvulta asti. Tuolloin hän joutui vielä itse ohjelmoimaan. Millaisia haasteita verkossa oli 90-luvulla?

mp3 liite

Erakoitumiskalenteri 9.6.2020 Tällä kertaa jaksossa otetaan yhteyttä Turkuun ja Poriin. Marja-Leena Lehtosen mielestä ihmisten karttaminen on tuntunut oudolta. Muuten korona-aika on kulunut kirjoja lukien ja kukkapenkkejä hoitaen. Kuntoa on hoidettu sauvakävellen. Aulis Juntusen korona-aika Porissa on ollut rauhallista, sillä tartuntoja on alueella ollut kovin vähän. Mukava arki on muodostunut metsätöiden ja rakennushommien teosta. Peltoonkin on istutettu maissin taimia ja kesäkurpitsoja.

mp3 liite

Erakoitumiskalenteri 2.6.2020 Rauni Liukko on Kristillisen Eläkeliiton Etelä-Savon piirin puheenjohtaja. Häntä harmittaa, että koronarajoitukset aiheuttivat paljon odotetun ja vaivalla valmistellun Kevätkokouksen perumisen. Muutoin aika koronarajoitteiden keskellä on kulunut mukavasti, ilman harmeja. Rauni on kaivanut varastostaan esiin lannevanteen. Kuinka pyöritys onnistuu? Entäpä millaista muuta puuhaa Rauni on keksinyt kotipihassaan? Lisäksi kuullaan eläkeläisten lähettämiä ajatuksia korona-ajasta.

mp3 liite

Erakoitumiskalenteri 26.5.2020 Tässä jaksossa otetaan yhteyttä Joensuuhun, jossa Maila Mustonen kertoo miltä tuntuu, kun erakkoaikaa on kestänyt jo kaksi kuukautta. Kuusi mummua kokoontuu onneksi viikoittain Skypen ja WhatsAppin avulla. Ystävien kesken on tehty kirjavaihtokauppoja, jotta karanteeni sujuu mukavasti lukien. Jaksossa kuullaan myös Ensio Koiton ajatuksia karhuvatukoista.

mp3 liite

Erakoitumiskalenteri 19.5.2020 Auri Rantakarin kalenteri on tyhjentynyt koronarajoitusten myötä. Kokkolan aktiivi pitää huolta kunnostaan kotiliikunnalla. Kotoa löytyy kuntopyörä ja käsipainot. Kuntopyörää polkiessa tulee usein kuunneltua raamattutunteja. Auri iloitsee siitä, että on saanut raamatunluvun ja hiljentymisen säännölliseksi. Psalmit 91 ja 92 ovat hänelle erityisen rakkaita.

mp3 liite

Erakoitumiskalenteri 12.5.2020 Äänekoskelainen Matti Kananen on ollut liikunnallinen aivan pienestä asti. Hiihtoharrastus alkoi viisivuotiaana ja sen jälkeen liikunta on ollut osana elämää. Vauhtia riittää, vaikka Matti täyttää toukokuun lopussa 80-vuotta. Äänekosken kristillinen eläkeläisyhdistys käy yleensä palvelutaloissa vierailemassa, mutta nyt korona-aikana tämä on ollut tauolla. Toisaalta koronarajoitukset ovat avanneet uusia mahdollisuuksia raamatunluvulle, kun kalenteri on tyhjentynyt.

mp3 liite

Erakoitumiskalenteri 5.5.2020 Iisalmessa asuvan Anna-Maija Kokkosen elämä etenee päivän kerrallaan. Korona-aika ei ole häntä pelottanut. Hän on käynyt vielä itse kaupassa, turvavälit huomioiden. Anna-Maija toimii Iisalmessa kristillisen eläkeläisyhdistyksen puheenjohtajana. Koronarajoitteiden vuoksi kokoontumaan ei ole päästy ja jäsenet ovatkin jo kovasti ikävöineet tilaisuuksiin. Mikä on yhdistyksen kokoontumisissa parasta? Ohjelmassa kuullaan myös runo ”Se tulee!”, mutta mikä runossa on saapumassa?

mp3 liite

Erakoitumiskalenteri 28.4. Tämänkertaisessa jaksossa päästään kuulemaan Tuula Happosen kuulumisia Kiteeltä. Korona-aika on saanut hänet lenkkeilemään entistäkin enemmän. Hän on tehnyt elämäntyönsä ikääntyneiden parissa. Millaisia tilanteita hoitotyössä tuli vastaan? Entäpä mikä keväässä on Tuulan mielestä ihaninta? Ohjelmassa kuullaan myös eläkeläisten ajatuksia koronasta taiteen keinoin.

mp3 liite

Erakoitumiskalenteri 21.4.2020 Erakoitumiskalenterissa kuullaan kiteeläisen taiteilijan Helli Nousiaisen kuulumisia. Hänellä on korona-aikana kova ikävä ystävien halauksia. Millaisia puuhia taiteilijalla on ollut nyt korona-aikana? Entäpä mistä Helli Nousiaisen taide syntyy? Ohjelmassa kuullaan myös millaiset nähtävyydet ja luontokohteet houkuttelevat matkaamaan Kiteelle.

mp3 liite

Erakoitumiskalenteri 14.4.2020 Ohjelmassa kuullaan miltä kotiin jääminen on tuntunut menevältä pariskunnalta, Irmeli ja Jorma Jousmäeltä. Millaiseksi vapaa-aika on muodostunut nyt kun kalenteri on tyhjentynyt? Saamme myös kuulla Nilsiästä Tuula Airaksiselta, kuinka aamulenkki on tullut tärkeäksi osaksi päivää. Mitä aamulenkeillä tapahtuukaan? Karanteenin keskellä on ollut yksi yhteys aina avoinna: yhteys Taivaan Isään.

mp3 liite

Erakoitumiskalenteri 7.4.2020 Tässä erakoitumiskalenterissa otetaan puhelinyhteys Tampereelle ja kysellään miltä yli 70-vuotiaasta Tuula Kivimäestä tuntuu olla kotonaan. Millaisin keinoin hän on pitänyt yhteyttä läheistensä kanssa? Koronakaranteeni on tarjonnut mahdollisuuden levähtää. Jaksossa kuullaan myös mielenkiintoista asiaa pajunkissoista.

mp3 liite

Erakoitumiskalenteri 31.3.2020 Eila Korjala kokee karanteeniajan puhutteluaikana, jolloin Jumala kutsuu meitä huomaamaan toiset ihmiset ja muistamaan sen, keneltä olemme elämämme saaneet. Hän vinkkaa, että kotona karanteenissa ollessaan voi etsiä vaikkapa hukassa olevia tavaroita. Jaksossa pääset kuulemaan myös mielenkiintoisia tietoja talitiaisesta, Päivi Kyyrön lukiessa Ensio Koiton kirjoituksen Kristelli-lehden Luonnollista-palstalta.

mp3 liite

Erakoitumiskalenteri 24.3.2020 Erakoitumiskalenterissa annetaan toimintavinkkejä kotonaan oleville ikäihmisille. Jaksossa kuullaan myös Ensio Koiton ajatuksia variksesta, joka on kulttuurilintu.
Siirry ajankohtaisten aiheiden linkkeihin.