Siirry suoraan sisältöön
Etusivu | Tietoa meistä | Yhdistykset | Jäsenille | Medianurkka | Hae
Laulun aika-tilaisuuksia 2022 - Tule mukaan!

Ajankohta: 11.5.2022 klo 14-16  Lue lisää

Laulun aika on tullut- vihko sisältää 66 laulua. Tilaukset liiton toimistosta

Laulun aika on tullut- lauluvihko sisältää 66 tuttua laulua. Vihko on kooltaan A5-kokoinen ja sisältää laulujen sanat sekä sointumerkit mahdolliselle säestäjälle.  Kokoelman kustantaja on Yhteiskustannus.  Lue lisää

Vuoden 2022 Hymymummo ja -pappa – Irma ja Antero Sala

Teksti ja kuvat: Päivi Kyyrö Julkaistu 7.2.2022 Lue lisää

Kaarina Makkonen, 94, on nähnyt mitä on kun sota tulee kotiovelle

Kaarina Makkonen on ehtinyt nähdä mitä on kun sota tulee kotiovelle. Vaikka ikää on jo kertynyt 94 vuotta, muisti pelaa täydellisesti. Kaarinalle pyhäkoulutyö ja laulaminen kuorossa on ollut tärkeä osa elämää. Lue lisää

Laulun aika Radio Deissä - kuuntele ajatuksia lauluista ja niiden taustoista

Julkaistu liiton sivuilla 15.2.2022 Lue lisää

Tue kristilliseen arvomaailmaan pohjautuvaa ikäihmisten toimintaa

Haluamme kerätä varoja tukeaksemme ikäihmisten kuoro-, musiikki-, laulu ja lausuntatoimintaa eri puolilla Suomea. Toiminnassa ikäihmiset pääsevät kohtaamaan toisiaan ja saavat niin kokea merkityksellisyyttä muun muassa yhdessä laulamisen ja lausumisen kautta. Lue lisää

Terttu Laitinen kertoo kokemuksistaan Aitoon kotitalouskeskikoulussa 1964-1968

Julkaistu liiton kotisivuilla 17.5.2022 Teksti ja kuva: Terttu Laitinen Lue lisää

Varhaisnuoret isänmaan palvelijoina sodassa - Kuuntele muistoja sota-ajoilta

Talvisodan syttymisestä on kulunut yli 80 vuotta. Alta voit lukea kirjoituksia sotamuistoista. Sotamuistoja on julkaistu Kristelli-lehdessä 2017 ja lottia koskeva haastattelu Kristelli-lehdessä 2013. Lue lisää

Kuuntele ajatuksia vanhuudesta, unelmista ja ihastuksista

Kuuntele eri ikäisten ajatuksia vanhuudesta, unelmista ja ihastuksista Kristillisen Eläkeliiton Ystäväpysäkki-radio-ohjelmassa TÄSTÄ Lue lisää

Sinikeltainen kukka

Kevätkirje jäsenille

Hyvä yhdistyksemme jäsen

Elämme nyt jo toista koronakevättä. Elämme hyvin hämmentävää aikaa. Pandemia aiheuttaa hankaluuksia sosiaaliseen elämäämme ja moneen muuhun elämän arkeen.

Toisaalta tiedämme jo paljon tästä viruksesta ja tiedämme jo miten käyttäytyä välttyäksemme tartunnalta. Alkuhankaluuksien jälkeen meillä on hyvin saatavilla maskeja ja rokotukset ovat lähteneet käyntiin.

Pandemia on vaikuttanut yhdistyksen toimintaan hyvin paljon. Viime vuoden maaliskuun jälkeen olemme pystyneet pitämään vain kaksi kuukausikokousta. Elokuussa onnistui retki Kenkiälle. Mikä otettiin iloisella mielellä vastaan. Mukana oli iso porukka.

Välitän – et ole yksin

Tämän vuoden teemanamme on Välitän - et ole yksin. Varsinkin tänä keväänä tämä teema on hyvin haastava.

Miten voisimme tavata ja nähdä toisiamme! Sisätiloissa tapaaminen ei onnistu kuin pienellä porukalla eli enintään kymmenen hengen ryhmissä koronarajoitusten takia. Kuitenkin sosiaaliset kontaktit toistemme kanssa olisivat tärkeitä. Olemme täällä Krellin hallituksessa pohtineet, olisiko meillä koronasta huolimatta mahdollisuus tavata toisiamme pienissä ryhmissä liikkua ja seurustella ulkona luonnossa.

Lenkkikaveri

Kevät tekee taas tuloaan ja aurinko sulattelee lumia. On taas helpompaa olla ulkona ja vaikka kahvitella jossain yhdessä. Haluaisimme kuulla teidän mielipiteenne asiasta. Jos olette halukkaita vaikka tulemaan mukaan yhdessä tehtävälle päiväkävelylle, niin ottakaa yhteyttä Pirkkoon (puh. 045-1133776) tai Sinikkaan (puh. 040-8494904). Voisimme sopia yhteisetä tapaamisesta ulkoilun merkeissä vaikka yhtenä päivänä viikossa.

Pihajuhlat vappuna

Pertti Pohjanvuori on kutsunut meidät viettämään vappujuhlaan pihalleen Petsamonkatu 56:een 1. toukokuuta. Pihajuhlat pidetään klo 14 – 16 nyyttäriperiaatteella. Kahvit ja limut talon puolesta. Voimme mahdollisesti pitää myös vuosikokouksen vappujuhlan yhteydessä, ellei sen pitäminen aikaisemmin ole mahdollista. Siitä enemmän kotisivuillamme ja lehti-ilmoituksessa. Tervetuloa – tavataan taas toisiamme ja iloitaan kevään juhlasta. Toivottavasti koronakin on hellittänyt ja suurin osa meistä on silloin jo saanut rokotteen.

Kesän retket

Kesän retki on tarkoitus tehdä Verlan ruukkikylään Iittiin. Kosken partaalla sijaitseva ruukkikylä on vanha tahdasmiljöö, joka vihittiin museoksi vuonna 1972. Se on myös Unescon maailmanperintökohde. Retken ajankohdaksi on alustavasti sovittu tiistai 15.6.2021. Retkelle voi ilmoittautua soittamalla joko Pirkolle tai Sinikalle tai vappujuhlassa. Yhdistys maksaa puolet matkan bussikuljetuksen hinnasta. Verlassa on mahdollisuus ruokailuun. Lisäksi elokuun puolivälissä kokoonnumme Peltolan mökille Kenkiälle saunomaan, paistamaan makkaraa ja viettämään yhdessä leppoisaa iltapäivää. Siitä myöhemmin lehdessä ja netissä.

Hyvää Pääsiäistä!

Pian saamme viettää pääsiäistä, kristikunnan yhteistä suurinta juhlaa. Jeesus on ylösnoussut – totisesti ylösnoussut ! Kuolema ei voinut pitää Häntä vankinaan. Jeesuksen kuoleman kautta meillä on mahdollisuus tulla Taivaallisen Isän eteen armahdettuina syntisinä, Hänen lapsinaan. Haluamme toivotamme teille kaikille Riihimäen seudun krelliläiset rauhallista pääsiäistä!

Puheenjohtaja Pertti Pohjanvuori
Sihteeri Sinikka Peltola
Tiedottaja Pirkko Kalliomäki


pdf liite

Kevätkirje jäsenille 2021
Siirry ajankohtaisten aiheiden linkkeihin.