Siirry suoraan sisältöön
Etusivu | Tietoa meistä | Yhdistykset | Jäsenille | Medianurkka | Hae
Omaishoitoinfo keskiviikkona 8.12.2021 klo 13 liiton toimistolla.

Liiton toimistolla (Arttolantie 1, Helsinki) järjestetään Omaishoitoinfo-tilaisuus ke 8.12. klo 13. Omaishoitoinfon puhujana on Soili Hyvärinen, omaistoiminnan kehittäjä. Ilmoittautumiset 1.12 mennessä **@**  Paikalle mahtuu noin 15 osallistujaa.  Lue lisää

Teemavuosi 2022 Laulun aika, kutsuu laulamaan ja lausumaan

Teemana vuonna 2022 on Laulun aika.  Lue lisää

Joulu sydämellä - Kuuntele muistoja jouluista

Joulu sydämellä -ohjelmassa kuulet joulumuistoja Kristillisen Eläkeliiton toiminnassa mukana olevilta ihmisiltä. Joulu sydämellä -kalenterin on toimittanut Päivi Kyyrö. Ohjelmia on yhteensä 25, joten joulua voi odottaa ohjelmia kuunnellen. Lue lisää

Ajatuksia hautausmaalla, ”Käy kirkkomaata illoin vanhat mummot"

Julkaistu 29.11.2021 Lue lisää

Heimo Ujalan ajatuksia armon sanasta

Julkaistu 25.11.2021 Lue lisää

Kristillisen Eläkeliiton tilaisuuksia vuonna 2022

Teemavuosi Laulun aika-tilaisuudet näet kootusti tästä linkistä https://www.krell.fi/2128-laulun-aika-tilaisuuksia-2022 Lue lisää

Medianurkka

Heimo Ujalan ajatuksia armon sanasta

pihlajapuu kauniissa hämärässä valossa

Julkaistu 25.11.2021

Armon sanasi meille loistakoon!

Teksti ja kuva: Heimo Ujala

Taas on tullut aika jolloin kuljemme kohti valoa ja valo voittaa pimeyden. Valo edistää elämää, valo ja sen tuoma lämpö johtaa uuteen kasvuun, alkaa elämän kevät.

Kun Jeesus syntyi maailmaan ja kasvoi ja kastettiin, Hän julisti: ”Minä olen maailman valo ja joka seuraa minua ei kulje pimeässä, vaan hänellä totisesti on elämän valo.”

Kukahan osaisi kertoa aikamme ihmisille, että he ovat ainutlaatuisia Jumalan valittuja! Olet syntynyt persoonaksi Jumalan luomana, ainutkertaisena ihmisenä ja olet Hänelle yhtä tärkeä kuin kuka tahansa muukin ihminen. Jumala on sinut suunnitellut sormenpään piirtoa myöten ja tuntee myös elämäsi. Saat uskoa, että jokainen elämäsi päivä on tärkeä osa maailman historiaa ja että Jumala ja hänen enkelinsä ovat kanssasi.

Kari Tapio laulaa: ”Valoon päin varjosta kuljen.”

Kaikki me olemme matkalaisia, muukalaisia maan päällä, kuin hiekan jyväsiä sorapoluilla.

On vain yksi tie, joka vie päämäärään, ikuiseen kotiin, jonka Jumala taivaallinen Isä on valmistanut lapsilleen. Jeesus on sanonut ”Minä olen Tie. Totuus ja Elämä.”

Kristus kärsiessään golgatalla koko maailman syntien tähden ristin kuoleman, Hän avasi meille syntisille tien pääsyn Jumalan luokse. Jeesus sanoo "Ei kukaan tule Isän tykö muutoin, kuin minun kauttani". Kun Pyhä Henki valaisee meidät, me tahdomme kulkea vain tätä yhtä perille vievää tietä.

Jumalan sanassa on tiekartta ja matkaohjeet. Uskon kautta, uudesti syntyneenä, me saamme uudella ja elävällä tiellä kulkea, joka vie iankaikkiseen elämään Isän kotiin.

Sananlaskuissa sanotaan "Älä jätä elämääsi oman ymmärryksesi varaan, vaan turvaa koko sydämestäsi Herraan, missä kuljetkin pidä hänet mielessäsi. Hän viitoittaa sinulle oikean tien.

Me olemme kuin hiekan jyväsiä elämän tiellä.

Ps.103: 15-17 sanoo "Ihmisen elinaika on niin kuin ruohon: kuin kedon kukka. hän kukoistaa ja kun tuuli käy yli, ei häntä enää ole, eikä hänen asuinsijansa häntä tunne. Mutta Herran armo pysyy ajasta aikaan, se on ikuinen niille, jotka pelkäävät ja rakastavat Häntä. Polvesta polveen ulottuu Hänen uskollisuutensa".

Monet meistä tarvitsemme rohkaisua (ei tuomitsemista) ja rinnalla kulkemista. Sanoma Jumalan valtakunnasta rohkaisee meitä olemaan sitä mitä me olemme. Sanoma Jumalan valtakunnasta on sanoma Armosta.

Me kuulumme seurakuntaan, joka elää Jumalan anteeksiantamuksesta. Ei yksikään ihminen joka Jeesukseen uskoo joudu kadotukseen, vaan hän saa ikuisen elämän.

Mennyt on mennyttä, anteeksi annettu. Uskossa Kristukseen me löydämme uuden elämän.

Elämässä on hetkiä jolloin tulee tehdä mieleen jääviä retkiä. Evankeliumi on Jumalan voima niille jotka siihen uskovat, se on kestävä perusta.

Jeesus sanoo. "Kuka minut löytää, löytää elämän, hyvin käy sen joka minua kuulee. Hyvin käy sen joka minun tietäni kulkee, niin kaupungissa kuin maaseudullakin.

Jumalan sana näyttää suunnan kohti valoa, mutta se myös nuhtelee, mutta näyttää myös tien uuteen elämään. Me olemme syntisraukkoja ja kuljemme usein pimeässä. Vapahtajamme Hän sanoi Minä olen maailman valo, se joka seuraa minua ei kulje pimeässä, vaan hänellä on elämän valo. Hyvä elämä on elämää valossa. Kristukseen uskova, hän ei vaella pimeydessä, hänellä on elämässään elämän valo. Jumala on pyhä ja täyttää koko maailman.

Johannes 3: 16. Sillä niin on Jumala maailmaa rakastanut, että hän antoi ainokaisen Poikansa, ettei yksikään, joka häneen uskoo, hukkuisi, vaan hänellä olisi iankaikkinen elämä.

Kiitos Taivaan Isä, kun olet luvannut armahtaa meitä ja siksi annoit oman rakkaan Poikasi ristin puulle jossa Hän sovitti syntimme. Kiitos Jeesus, että saamme kulkea sinun viitoittamaa tietä ja valossasi joka on lempeää valoa ja Kiitos että olet tämän päivän tehnyt, iloitkaamme ja riemuitkaamme siitä. Kiitos Jeesus, että Armosi riittää meille jokaiselle.

virsi 454

Siirry ajankohtaisten aiheiden linkkeihin.