Siirry suoraan sisältöön
Etusivu | Tietoa meistä | Yhdistykset | Jäsenille | Medianurkka | Hae
Toimintapäivät Kiponniemessä 2.-3.9.2024 - Tule mukaan!

Tule mukaan KRELLIn toimintapäiville 2.-3.9.2024 Kiponniemen toimintakeskukseen (Kiponniementie 84, Jyväskylä)  Lue lisää

Ruoka-apua tarjolla. Ruoka-apu.fi -sivustolla voit etsiä lähimmät jakelupaikat

Vuonna 2020 eläkeläisistä 13,6 prosenttia oli pienituloisia. Huoli rahan riittämisestä on todellisuutta monelle. Koko väestöstä 10,4 prosenttia pelkää, että rahat eivät riitä ruokaan. Lue lisää

Muista minut -pienryhmätoiminta - Teams-tilaisuus pe 5.4. klo 11-12

Mitä on Muista minut -pienryhmätoiminta? Tule Teamsiin perjantaina 5.4. klo 11–12 kuuntelemaan mistä on kyse. Lue lisää

Millaisia asioita vanhetessa on hyvä huomioida? Mistä tietoa?

Kaipaatko koottua tietoa ikäihmisten hyvinvointia ja terveyttä koskevista aiheista? Lue lisää

Teemavuosi 2024 ”Muista minut” kutsuu kohtaamaan lähimmäisiä

Ideoita teemavuoteen Lue lisää

Musiikkiterapeutin vinkkejä eläkeläisten mielenterveyteen

Kysyimme musiikkiterapeutti Oona Kentziltä eläkeläisten mielenterveydestä ja musiikin mahdollisuuksista mielenterveyden ylläpitämisessä. Lue lisää

KRELLIn vuosikokous ja kevätjuhla Joensuussa 23.5.2024

KRELLIn vuosikokous ja kevätjuhla pidetään torstaina 23.5.2024 Joensuussa, Rantakylän kirkossa (Rantakylänkatu 2, Joensuu). Lue lisää

Harjoita muistiasi ja tue niin aivojesi terveyttä

www.muistipuisto.fi Sivusto sisältää aivoterveyttä tukevaa tietoa, tekemistä ja käytännön vinkkejä. Käyttäjä oppii puistossa myös aivojen toimintakykyä edistäviä keinoja. Muistipuisto on kehitetty käyttäjälähtöisesti Miina ... Lue lisää

Minä muistan sinut - ystäväni: Terttu - uskollinen ystävä

Terttu - uskollinen ystävä. Olit meren rannalta, kalastajaperheen lapsikatraan tytöistä vanhin. Osasi oli jo hakea omaa leipäpuuta. Menit Noormarkkuun Ahlströmin virkamiehen perheen kotiapulaiseksi. Niinpä menin minäkin. Olin ... Lue lisää

Laulun aika Radio Deissä - kuuntele ajatuksia lauluista ja niiden taustoista

Kuoro laulamassa, valkohiuksinen nainen etualalla

Kuva: Sakari Röyskö

Julkaistu liiton sivuilla 15.2.2022

Laulun aika-ohjelma alkaa Radio Deissä 

Kristillisen Eläkeliiton ja Suomen Kirkkomusiikkiliiton yhteinen ohjelmasarja Laulun aika johtaa rakkaiden laulujen pariin. Ohjelmissa kuullaan Laulun aika on tullut -vihkoon valittuja lauluja ja haastateltavat kertovat ajatuksiaan kappaleiden taustoista ja merkityksistä.   

 

Kevään Laulun aika-ohjelmat

Ohjelma lähetetään maanantaisin klo 7.30 maaliskuusta toukokuun loppuun sekä syyskuusta marraskuun loppuun. Laulun aika -ohjelman toimittaa Päivi Kyyrö. 

7.3. Oravan pesä. Vieraana Suomen Kirkkomusiikkiliiton toiminnanjohtaja Jonna Aakkula.

14.3. Kesäpäivä Kangasalla. Vieraana Kristillisen Eläkeliiton vuoden 2022 hymymummo ja -pappa – Irma ja Antero Sala. Kesäpäivä Kangasalla on tullut merkitykselliseksi lauluksi Kristillisen Eläkeliiton tämän vuoden hymymummolle ja -papalle. Monet kauniit muistot sijoittuvat heidän elämässään Kangasalle.

21.3. Joka aamu on armo uus. Vieraana Suomen Kirkkomusiikkiliiton hallituksen puheenjohtaja, kirkkomuusikko Timo Vikman. Hän on valinnut Laulun aika -ohjelman lauluksi runoilija Liina Sandelin Joka aamu on armo uus -laulun. Millaisia ajatuksia laulu hänessä herättää?

28.3. Vain yksin Jeesus. Vieraina Kristilliseen Eläkeliiton hallituksen puheenjohtaja Leea Hiltunen ja Hämeen piirin puheenjohtaja Leena Rauhala. Sisaruksille rakkaaksi hengelliseksi lauluksi on tullut laulu Vain yksin Jeesus.

4.4. Kanteleeni. Karjasillan kirkkokuoron jäsen Timo Ventelä kertoo muistojaan Kanteleeni lauluun liittyen.

11.4. Jeesuksesta laulan. Kristillisen Eläkeliiton hallituksen jäsen Urpo Vuorenoja. Jeesuksesta laulan sanat ovat koskettaneet häntä syvästi. Hän kertoo ajatuksiaan laulusta ja myös laulaa kyseisen kappaleen tämän päivän Laulun aika -ohjelmassa.

18.4. Paljon on aihetta lapsella kiittää. Vieraana Kanttori Hanna Pishro Vehmaalta. Kuulemme ohjelmassa muun muassa siitä mikä on Vehmaalla toimiva Laulupaja.

25.4. Viimeiset veneet. Kuoronjohtaja Kirsti Liukko Jyväskylästä.

2.5. Soittajapaimen. Haastateltavana on pastori, toiminnanjohtaja Kati Pirttimaa Tuomasyhteisöstä. Pirttimaa kertoo ohjelmassa muun muassa siitä millainen merkitys kuorolaululla on hyvinvoinnillemme.

9.5. UUSINTA Kesäpäivä Kangasalla. Vieraana Kristillisen Eläkeliiton vuoden 2022 hymymummo ja -pappa – Irma ja Antero Sala. Kesäpäivä Kangasalla on tullut merkitykselliseksi lauluksi Kristillisen Eläkeliiton tämän vuoden hymymummolle ja -papalle. Monet kauniit muistot sijoittuvat heidän elämässään Kangasalle.

16.5. Kristallivirta. Vieraana Eeva Lehtinen, ohjelman toivelaulu vie meidän ukrainalaisen kansansävelmän tunnelmiin. Laulu tunnetaan Suomessa hengellisenä lauluna Kristallivirta.

23.5. Suvivirsi. Haastateltavana on Jyväskylän kristillisten eläkeläisten puheenjohtaja Arto Liukko. Suvivirren tausta ja olosuhteet joiden keskellä virsi on syntynyt sykähdyttävät ja tuovat syvyyttä virren sanoituksiin.

30.5. Pikku lintu riemuissaan. Jumalan lapsen huolettomuus on tämän päivän toivelaulun viesti. Haastateltavana kanttori Heini Kataja-Kantola Jokioisista.

6.6. Kiitos sulle Jumalani. Ohjelmassa kuulemme Päivi Kyyrön toivelaulun, joka liittyy läheisesti hänen lapsuuden muistoihin.

Syksyn Laulun aika-ohjelmat

Laulun aika maanataisin klo 7.30.

5.9. Laulun aika -ohjelmassa vieraana Maila Mustonen; lauluna Maan korvessa kulkevi lapsosen tie

12.9. Laulun aika -ohjelmassa vieraan kanttori Pia Ylitalo-Maunula; lauluna OI muistatko vielä sen virren

19.9. Laulun aika -ohjelma (vieras tarkentuu myöhemmin)

26.9. Laulun aika -ohjelmassa kanttori Anna Marte; lauluna Vie vuorille tää viesti

Siirry ajankohtaisten aiheiden linkkeihin.