Siirry suoraan sisältöön
Etusivu | Tietoa meistä | Yhdistykset | Jäsenille | Medianurkka | Hae
Sodan opettamat, Tapani Romu - Kuuntele haastattelut

Tapani Romu on yksi heistä, jotka ovat nähneet sodan todellisuuden Suomessa. Hän oli vasta 6-vuotias, kun aikuisten puheet sodasta kantautuivat hänen korviinsa. Lue lisää

Hyvinvointia tukevia sivustoja: neuvoja ja vinkkejä eläkeläisen arkeen

Liikuntaohjeita www.voitas.fi Hyviä liikuntaohjeita, voima- ja tasapainoliikkeitä. Lue lisää

Tue kristilliseen arvomaailmaan pohjautuvaa ikäihmisten toimintaa
KRELLIn syyskokous ja -juhla pe 10.11.2023 Lappeenrannassa

KRELLIn syyskokous ja syysjuhla pidetään perjantaina 10.11.2023. Sammonlahden kirkossa,  Hietakallionkatu 7, 53850 LAPPEENRANTA. Lue lisää

Ikääntyessä kaatumiset yleistyvät. Miten kaatumista voi ehkäistä?

Teksti: Hanna Forsgrén-Autio Julkaistu liiton sivuilla 2.6.2023 Lue lisää

Iloa liikkeellä -toimintapäivät 28. -29.8.2023 Tule mukaan!

KRELLIn Iloa liikkeellä -toimintapäivät 28. -29.8.2023 Lue lisää

Laulun aika Radio Deissä - kuuntele ajatuksia lauluista ja niiden taustoista

Kuoro laulamassa, valkohiuksinen nainen etualalla

Kuva: Sakari Röyskö

Julkaistu liiton sivuilla 15.2.2022

Laulun aika-ohjelma alkaa Radio Deissä 

Kristillisen Eläkeliiton ja Suomen Kirkkomusiikkiliiton yhteinen ohjelmasarja Laulun aika johtaa rakkaiden laulujen pariin. Ohjelmissa kuullaan Laulun aika on tullut -vihkoon valittuja lauluja ja haastateltavat kertovat ajatuksiaan kappaleiden taustoista ja merkityksistä.   

 

Kevään Laulun aika-ohjelmat

Ohjelma lähetetään maanantaisin klo 7.30 maaliskuusta toukokuun loppuun sekä syyskuusta marraskuun loppuun. Laulun aika -ohjelman toimittaa Päivi Kyyrö. 

7.3. Oravan pesä. Vieraana Suomen Kirkkomusiikkiliiton toiminnanjohtaja Jonna Aakkula.

14.3. Kesäpäivä Kangasalla. Vieraana Kristillisen Eläkeliiton vuoden 2022 hymymummo ja -pappa – Irma ja Antero Sala. Kesäpäivä Kangasalla on tullut merkitykselliseksi lauluksi Kristillisen Eläkeliiton tämän vuoden hymymummolle ja -papalle. Monet kauniit muistot sijoittuvat heidän elämässään Kangasalle.

21.3. Joka aamu on armo uus. Vieraana Suomen Kirkkomusiikkiliiton hallituksen puheenjohtaja, kirkkomuusikko Timo Vikman. Hän on valinnut Laulun aika -ohjelman lauluksi runoilija Liina Sandelin Joka aamu on armo uus -laulun. Millaisia ajatuksia laulu hänessä herättää?

28.3. Vain yksin Jeesus. Vieraina Kristilliseen Eläkeliiton hallituksen puheenjohtaja Leea Hiltunen ja Hämeen piirin puheenjohtaja Leena Rauhala. Sisaruksille rakkaaksi hengelliseksi lauluksi on tullut laulu Vain yksin Jeesus.

4.4. Kanteleeni. Karjasillan kirkkokuoron jäsen Timo Ventelä kertoo muistojaan Kanteleeni lauluun liittyen.

11.4. Jeesuksesta laulan. Kristillisen Eläkeliiton hallituksen jäsen Urpo Vuorenoja. Jeesuksesta laulan sanat ovat koskettaneet häntä syvästi. Hän kertoo ajatuksiaan laulusta ja myös laulaa kyseisen kappaleen tämän päivän Laulun aika -ohjelmassa.

18.4. Paljon on aihetta lapsella kiittää. Vieraana Kanttori Hanna Pishro Vehmaalta. Kuulemme ohjelmassa muun muassa siitä mikä on Vehmaalla toimiva Laulupaja.

25.4. Viimeiset veneet. Kuoronjohtaja Kirsti Liukko Jyväskylästä.

2.5. Soittajapaimen. Haastateltavana on pastori, toiminnanjohtaja Kati Pirttimaa Tuomasyhteisöstä. Pirttimaa kertoo ohjelmassa muun muassa siitä millainen merkitys kuorolaululla on hyvinvoinnillemme.

9.5. UUSINTA Kesäpäivä Kangasalla. Vieraana Kristillisen Eläkeliiton vuoden 2022 hymymummo ja -pappa – Irma ja Antero Sala. Kesäpäivä Kangasalla on tullut merkitykselliseksi lauluksi Kristillisen Eläkeliiton tämän vuoden hymymummolle ja -papalle. Monet kauniit muistot sijoittuvat heidän elämässään Kangasalle.

16.5. Kristallivirta. Vieraana Eeva Lehtinen, ohjelman toivelaulu vie meidän ukrainalaisen kansansävelmän tunnelmiin. Laulu tunnetaan Suomessa hengellisenä lauluna Kristallivirta.

23.5. Suvivirsi. Haastateltavana on Jyväskylän kristillisten eläkeläisten puheenjohtaja Arto Liukko. Suvivirren tausta ja olosuhteet joiden keskellä virsi on syntynyt sykähdyttävät ja tuovat syvyyttä virren sanoituksiin.

30.5. Pikku lintu riemuissaan. Jumalan lapsen huolettomuus on tämän päivän toivelaulun viesti. Haastateltavana kanttori Heini Kataja-Kantola Jokioisista.

6.6. Kiitos sulle Jumalani. Ohjelmassa kuulemme Päivi Kyyrön toivelaulun, joka liittyy läheisesti hänen lapsuuden muistoihin.

Syksyn Laulun aika-ohjelmat

Laulun aika maanataisin klo 7.30.

5.9. Laulun aika -ohjelmassa vieraana Maila Mustonen; lauluna Maan korvessa kulkevi lapsosen tie

12.9. Laulun aika -ohjelmassa vieraan kanttori Pia Ylitalo-Maunula; lauluna OI muistatko vielä sen virren

19.9. Laulun aika -ohjelma (vieras tarkentuu myöhemmin)

26.9. Laulun aika -ohjelmassa kanttori Anna Marte; lauluna Vie vuorille tää viesti

Siirry ajankohtaisten aiheiden linkkeihin.