Siirry suoraan sisältöön
Etusivu | Tietoa meistä | Yhdistykset | Jäsenille | Medianurkka | Hae
Sodan opettamat, Tapani Romu - Kuuntele haastattelut

Tapani Romu on yksi heistä, jotka ovat nähneet sodan todellisuuden Suomessa. Hän oli vasta 6-vuotias, kun aikuisten puheet sodasta kantautuivat hänen korviinsa. Lue lisää

Hyvinvointia tukevia sivustoja: neuvoja ja vinkkejä eläkeläisen arkeen

Liikuntaohjeita www.voitas.fi Hyviä liikuntaohjeita, voima- ja tasapainoliikkeitä. Lue lisää

Tue kristilliseen arvomaailmaan pohjautuvaa ikäihmisten toimintaa
KRELLIn syyskokous ja -juhla pe 10.11.2023 Lappeenrannassa

KRELLIn syyskokous ja syysjuhla pidetään perjantaina 10.11.2023. Sammonlahden kirkossa,  Hietakallionkatu 7, 53850 LAPPEENRANTA. Lue lisää

Ikääntyessä kaatumiset yleistyvät. Miten kaatumista voi ehkäistä?

Teksti: Hanna Forsgrén-Autio Julkaistu liiton sivuilla 2.6.2023 Lue lisää

Iloa liikkeellä -toimintapäivät 28. -29.8.2023 Tule mukaan!

KRELLIn Iloa liikkeellä -toimintapäivät 28. -29.8.2023 Lue lisää

Haminan KRELLissä on hyvin ikääntyneitä jäseniä, jotka eivät aina jaksa tulla kokouksiin. Siksi yhdistyksemme lähettää uuden vuoden tervehdyksen ja kesäkirjeen jäsenilleen.

 

 

Soi kellot, soi ”Enkeli taivaan”

maan lapsen arkeen ja vaivaan.

Hän lupaus annettu on.

On nostettu harteilta taakka.

Hän kantava loppuun saakka

on ihmisen kohtalon.

 

Kun etsin tämän joulun runoa, löysin Anja Raidon jo 1920-luvulla kirjoittaman Näkymättömät sanat. Kaiken uutismössön – sota, kyynel, rauha, rauta, työ – seasta nousi ”sana joulu, sen valoa riistä ei mielestä pimein yö”.  Niin oli silloin, kun nuori kansakunta etsi aineellisen ja henkisen kasvun tietä.

 

Ihmeellisesti nuo satavuotiaat ajatukset käyvät tämänkin päivän evääksi. Jälleen maailman kirjat ovat sekaisin. Jopa nuoretkin ihmiset kyselevät hätäisinä turvaa ja järjestystä elämäänsä, kun koko kaaos alkaa näkyä ja tuntua. Avautuuko meille tässä tehtävä: rukoillaan, että Herra avaisi taivaan ja antaisi Henkensä sateen virrata. Että kansamme katse saisi uuden suunnan, ylöspäin. Että etsivä löytäisi ja harhailija saisi kolkuttaa ovelle, joka avataan. Että rukouksen henki ja sielun rauha tulisi kansamme käyttövoimaksi.

 

Venäjällä suvun vanhukset, lähinnä isoäidit, pitivät yllä pientä liekkiä kodeissa, ja kun kirkot taas avautuivat, kansa täytti ne. Mistä väki olisi osannut tungeksia sanan ääreen, jos uskolliset rukoilijat eivät olisi hoitaneet raskasta ja rakasta työtään. He pitivät perheensä, sukunsa, kotipaikkansa Jumalan muistissa. Tuntuu kuin meidän pitäisi pyytää Herran läsnäoloa ja apua maamme rokkisukupolven elämään. Hän näkee ne raot, joihin hän voi iskeä sanansa kiilan, kun hänen aikansa tulee.  Kun nuoremme etsivät turvaa, he tarkkailevat meitä. Meistä heijastuu usko Jeesukseen, puhumme hänestä, rukoilemme tai elämme uskonyhteydessä häneen. Vanhus ei ole tarpeeton. Jos sormet eivät taivu ristiin, sydämen rukous kuullaan.

 

Olen lukenut jälleen Jesajan profetioita Jeesuksen syntymästä ja toiminnasta. Jumalan kello on silloin tikittänyt todella hitaasti, kun ennustukset toistuvat satojen vuosien välein. Mutta ne julistettiin kansalle, joka näin oli oppinut tarkkailemaan ajan merkkejä. Ja lopulta ”kansa, joka pimeydessä vaeltaa, näkee suuren valkeuden”. Mikä valtava joululahja! Jumala ei unohda. Hän hoitaa elämään väsyneitä ja yksinäisiä siinä kuin kiireisiä työmuurahaisiakin.

 

Toivotan Sinulle rikassisältöistä ja siunattua uutta vuotta. Anna, oi Jeesus, rauha ja menestys.

 

Leena

puheenjohtaja

 

 

 

 

Siirry ajankohtaisten aiheiden linkkeihin.