Siirry suoraan sisältöön
Etusivu | Tietoa meistä | Yhdistykset | Jäsenille | Medianurkka | Hae
Sodan opettamat, Tapani Romu - Kuuntele haastattelut

Tapani Romu on yksi heistä, jotka ovat nähneet sodan todellisuuden Suomessa. Hän oli vasta 6-vuotias, kun aikuisten puheet sodasta kantautuivat hänen korviinsa. Lue lisää

Hyvinvointia tukevia sivustoja: neuvoja ja vinkkejä eläkeläisen arkeen

Liikuntaohjeita www.voitas.fi Hyviä liikuntaohjeita, voima- ja tasapainoliikkeitä. Lue lisää

Tue kristilliseen arvomaailmaan pohjautuvaa ikäihmisten toimintaa
KRELLIn syyskokous ja -juhla pe 10.11.2023 Lappeenrannassa

KRELLIn syyskokous ja syysjuhla pidetään perjantaina 10.11.2023. Sammonlahden kirkossa,  Hietakallionkatu 7, 53850 LAPPEENRANTA. Lue lisää

Ikääntyessä kaatumiset yleistyvät. Miten kaatumista voi ehkäistä?

Teksti: Hanna Forsgrén-Autio Julkaistu liiton sivuilla 2.6.2023 Lue lisää

Iloa liikkeellä -toimintapäivät 28. -29.8.2023 Tule mukaan!

KRELLIn Iloa liikkeellä -toimintapäivät 28. -29.8.2023 Lue lisää

Iloa liikkeellä! - Aktiivista toimintaa ikäihmisten hyväksi

Julkaistu liiton sivuilla 12.5.2023

Iloa liikkeellä! – aktiivista toimintaa vuonna 2022

Yhdistysten toiminnan kautta kannustetaan jäseniä liikkumaan, kohdataan ja autetaan yksinäisiä sekä valvotaan valtakunnallisesti ikäihmisten etuja vaikuttamalla vanhusneuvostoissa.

Liikunnan iloa

Yhdistyksen tilastojen 2022 mukaan henkilökohtaisia liikuntasuorituksia teki 645 jäsentä.
Liikuntakertoja oli yhteensä 244 304 kappaletta. Yhdistykset kannustavat jäseniään liikkumaan monin tavoin. Liikunnallisuutta tuettiin järjestämällä 106 liikuntatilaisuutta.

Iloa on liikkeellä lähimmäispalvelun muodossa

Yksi KRELLI Kristilliset eläkeläiset ry:n keskeisimmistä toimintamuodoista on lähimmäispalvelu.  Lähimmäispalvelu tarkoittaa lähimmäisenrakkauteen pohjautuvaa, vapaaehtoista toisen ihmisen tukemista ja auttamista. Lähimmäisenä voi toimia kuka tahansa. Lähimmäispalvelu on maksutonta sekä palkatonta apua, eikä auttajana toimivan tarvitse olla ammattilainen.

Lähimmäispalvelua voi olla esimerkiksi säännöllinen kohtaaminen ja vierailu palvelutaloissa tai yksinäisten ikäihmisten luona.

Yhdistykset kokoavat vuosittain tilastoinnin tehdyistä lähimmäispalvelukerroista. Vuoden 2022 yhdistystilastojen mukaan lähimmäispalvelua teki 471 jäsentä.  Lähimmäispalvelua tehtiin yhteensä 49 791 auttamiskertaa.

Vanhusneuvostot eläkeläisten asialla

Yhdistykset vaikuttavat aktiivisesti paikallisissa vanhusneuvostoissa, eläkeläisneuvottelukunnissa ja muissa vastaavissa. Yhteensä vanhusneuvostoissa, eläkeläisneuvottelukunnissa tai muissa vastaavissa vuonna 2022 vaikutti 41 kristillisen eläkeläisyhdistyksen edustajaa. Lisäksi yhdistyksillä on 20 edustajaa vaikuttamassa hyvinvointialueilla vuonna 2023. (lähde: Toimintatilastot 2022)

Voit lukea liiton vuosikertomuksen 2022 TÄSTÄ linkistä 19.5.2023 jälkeen. Vuosikokous käsittelee vuosikertomuksen 19.5. liiton vuosikokouksessa.

Siirry ajankohtaisten aiheiden linkkeihin.