Siirry suoraan sisältöön
Etusivu | Tietoa meistä | Yhdistykset | Jäsenille | Medianurkka | Hae
Toimintapäivät Kiponniemessä 2.-3.9.2024 - Tule mukaan!

Tule mukaan KRELLIn toimintapäiville 2.-3.9.2024 Kiponniemen toimintakeskukseen (Kiponniementie 84, Jyväskylä)  Lue lisää

Ruoka-apua tarjolla. Ruoka-apu.fi -sivustolla voit etsiä lähimmät jakelupaikat

Vuonna 2020 eläkeläisistä 13,6 prosenttia oli pienituloisia. Huoli rahan riittämisestä on todellisuutta monelle. Koko väestöstä 10,4 prosenttia pelkää, että rahat eivät riitä ruokaan. Lue lisää

Keinoja ja materiaaleja kaatumisen ehkäisemiseksi

UKK-instituutilta löydät hyviä materiaaleja kaatumisriskin arvioimiseksi sekä keinoja kaatumisten ehkäisyyn Lue lisää

Teemavuosi 2024 ”Muista minut” kutsuu kohtaamaan lähimmäisiä

Ideoita teemavuoteen Lue lisää

KRELLIn vuosikokous ja kevätjuhla Joensuussa 23.5.2024 - Ilmoittaudu mukaan

KRELLIn vuosikokous ja kevätjuhla pidetään torstaina 23.5.2024 Joensuussa, Rantakylän kirkossa (Rantakylänkatu 2, Joensuu). Lue lisää

Minä muistan sinut - ystäväni: Terttu - uskollinen ystävä

Terttu - uskollinen ystävä. Olit meren rannalta, kalastajaperheen lapsikatraan tytöistä vanhin. Osasi oli jo hakea omaa leipäpuuta. Menit Noormarkkuun Ahlströmin virkamiehen perheen kotiapulaiseksi. Niinpä menin minäkin. Olin ... Lue lisää

Vanhasta uutta - Jousmäet Kauhavalta entisöivät emännänkaapin

vanha kaappi

Siitä on noin 20 vuotta kun me kävimme entisöintikurssilla kansalaisopistossa ja näimme sellaisen ihmeen, että piti itsekin se toteuttaa. Nimittäin kaksi vanhempaa naista toi sellaisen kaapin raadon, että minä olisin sen heittänyt kaatopaikalle. Jorman kanssa ihmeteltiin, että tuleeko siitä mitään. Tulihan siitä komea kaappi.

Jorman sisko oli heittänyt mökkinsä taakse pihalle niin sanotulle kaatopaikalle emännänkaapin, joka oli heidän äidin peruja. Päätimme hakea sen ja entisöidä siitä kaapin muistoksi äidistä. Mutta tuli liian paljon kaikenlaisia vastuita joista ei osannut kieltäytyä niin kaappi lojui meidän varastossa parikymmentä vuotta.

Viime talvena Jorma mietti, että mitä voisi tehdä, niin muistutin siitä emännänkaapista ja lupasin olla mukana auttamassa kun tarvii apuvoimia.

Puhdistuksen ja hionnan jälkeen alettiin uudistamaan vanhaa. Tila oli talvella kylmä, niin tekeminen oli siirrettävä odottamaan lämpöisiä päiviä.

Lämpöiset päivät tuli ja kaappia pääsi kokoomaan. Monien vaiheitten jälkeen kaappi tuli valmiiksi. Emme ikinä olisi uskoneet, että siitä ”romusta” saisi näin kivan näköisen kaapin.

Lopuksi toteamme: Näin Jumalakin luo vanhasta uutta.

Jousmäet Kauhavalta

kaapin kunnostusta

Lämpöiset päivät tuli ja kaappia pääsi kokoomaan. Vaimo pääsi tekemisen riemuun mukaan eli maalaamaan. Kuten näkyy, niin oviin on laitettu lasit. 

Kunnostettu kaappi

Entisöity kaappi.

Siirry ajankohtaisten aiheiden linkkeihin.