Siirry suoraan sisältöön
Etusivu | Tietoa meistä | Yhdistykset | Jäsenille | Medianurkka | Hae
Huijausviestit ja huijauspuhelut - Millaisia huijauksia on liikkeellä?

Olemme saaneet tietoomme ikäviä ikäihmisiin kohdistuneita huijauksia. Haluamme muistuttaa jäsenistöämme olemaan tarkkana. Lue lisää

Toimintapäivät Kiponniemessä 2.-3.9.2024 - Tule mukaan!

Tule mukaan KRELLIn toimintapäiville 2.-3.9.2024 Kiponniemen toimintakeskukseen (Kiponniementie 84, Jyväskylä)  Lue lisää

Keinoja ja materiaaleja kaatumisen ehkäisemiseksi

UKK-instituutilta löydät hyviä materiaaleja kaatumisriskin arvioimiseksi sekä keinoja kaatumisten ehkäisyyn Lue lisää

Teemavuosi 2024 ”Muista minut” kutsuu kohtaamaan lähimmäisiä

Ideoita teemavuoteen Lue lisää

Harjoita muistiasi ja tue niin aivojesi terveyttä

www.muistipuisto.fi Sivusto sisältää aivoterveyttä tukevaa tietoa, tekemistä ja käytännön vinkkejä. Käyttäjä oppii puistossa myös aivojen toimintakykyä edistäviä keinoja. Muistipuisto on kehitetty käyttäjälähtöisesti Miina ... Lue lisää

KRELLIn vuosikokous ja kevätjuhla Joensuussa 23.5.2024

KRELLIn vuosikokous ja kevätjuhla pidetään torstaina 23.5.2024 Joensuussa, Rantakylän kirkossa (Rantakylänkatu 2, Joensuu). Lue lisää

Mukana menossa -radio-ohjelmat marraskuussa 2023

radio

Mukana menossa -ohjelmissa pääset kuulemaan ikäihmisiä koskettavista asioista ja KRELLIn toiminnasta. Ohjelmat toimittaa Päivi Kyyrö.

Mukana menossa -ohjelmat lähetetään Radio Deissä marraskuussa tiistaisin ja keskiviikkoisin klo 10.45 ja 15.15. Ohjelmia kuullaan 7.11.–29.11. välisenä aikana.

Ohjelmat

Tiistaina 7.11.
Päivi Kyyrön haastateltavana on Jyvässeudun Kristilliset Eläkeläiset ry:n puheenjohtaja Arto Liukko.
KRELLI Kristilliset eläkeläiset ry:n toiminnassa on tärkeää edistää eläkeläisten hyvinvointia, terveyttä ja turvallisuutta. Jyväskylän paikallisyhdistyksessä käy vierailijoita, jotka kertovat esimerkiksi turvallisesta pankkitoiminnasta.

Keskiviikkona 8.11.
Päivi Kyyrön haastateltavana on KRELLI Kristilliset eläkeläiset ry:n puheenjohtaja Leea Hiltunen. Ikääntyneiden tarpeet ja odotukset ovat hyvin erilaisia. Tästä syystä Leea Hiltunen näkee, että on tärkeää olla tarjolla myös kristillistä eläkeläistoimintaa. Miten kristilliset eläkeläisjärjestöt voivat olla edistämässä hyvinvointia yhteistyön ja kumppanuuden kautta?

Tiistaina 14.11.
Pitäisikö ikäihmisten ihmisoikeuksien toteutumisesta olla huolissaan? Suomessa on 1,6 miljoonaa eläkkeensaajaa. Huomisen kynnyksellä -kyselytutkimuksesta selvisi, että ikäihmiset kokevat, että yhteiskunnassa on paljon ikään perustuvaa syrjintää. Tarvittaisiinko erillinen ikäihmisten oikeuksien sopimus? Päivi Kyyrön haastateltavana on Kansallisen senioriliiton toiminnanjohtaja Maarit Kuikka.

Keskiviikkona 15.11.
Uskonnonvapaus ja oman uskonnon harjoittaminen kuuluvat jokaisen ihmisen perus- ja ihmisoikeuksiin. Mikä on vakaumustahto ja miten sen avulla voi pitää huolta siitä, että oma usko ja vakaumus huomioidaan vielä silloinkin, kun itse ei pysty omaa tahtoaan ilmaisemaan. Päivi Kyyrön haastateltavana diakoni Riikka Karinto.

Tiistaina 21.11.
Ellen ja Seppo Piitulainen yllättyivät iloisesti, kun heidät julkistettiin KRELLIn hymymummoksi ja hymypapaksi vuodelle 2024. Pariskunta on tehnyt vapaaehtoistyötä jo kymmeniä vuosia. He ovat palvelualttiita ja toimivat aktiivisesti Vantaan Kristilliset Eläkeläiset ry:ssä.

Keskiviikkona 22.11.
Työeläkejärjestelmän uudistaminen on osa pääministeri Orpon hallitusohjelmaa. Kuuden eläkeläisjärjestön muodostama EETUry listasi kahdeksan tavoitetta työeläkejärjestelmän uudistamiseen. Mukana menossa -ohjelmassa kysellään millaisia asioita olisi nyt erityisen tärkeä ottaa huomioon eläkejärjestelmän uudistamisessa. Päivi Kyyrön haastateltavana EETU ryn hallituksen puheenjohtaja Raimo Ikonen.

Tiistaina 28.11.
Mukana menossa -ohjelmassa käsitellään huoli-ilmoitusta ja ikäihmisten kaltoinkohtelua. Millaista kaltoinkohtelua voi ilmetä kodeissa? Mikä huoli-ilmoitus on ja milloin sellainen olisi aiheellista tehdä? Päivi Kyyrön haastateltavana on erityisasiantuntija Päivi Tiittula VALLI ry:stä.

Keskiviikkona 29.11.
Digipalvelut aiheuttavat ahdistusta etenkin iäkkäille muistisairaille. Perinteistä asiakaspalvelua kasvotusten tarvitaan yhä. Maila Mustonen on Joensuun KRELLI Kristilliset Eläkeläiset varapuheenjohtaja ja tekee vapaaehtoistyötä avustaen iäkkäitä muistisairaita. Hän on huolissaan digipalveluiden lisääntymisestä.

Ohjelmat alla:


mp3 liite

7.11. Haastateltavana Jyvässeudun Kristilliset Eläkeläiset ry puheenjohtaja Arto Liukko.

mp3 liite

8.11. Haastateltavana KRELLIn hallituksen puheenjohtaja Leea Hiltunen.

mp3 liite

15.11. Haastateltavana diakoni Riikka Karinto. Hän kertoo Vakaumustahdosta, jonka avulla voi ilmaista omaan uskoon/ uskontoon liittyviä toiveita.

mp3 liite

14.11. Mukana menossa -ohjelmassa haastateltavana Kansallisen senioriliiton toiminnanjohtaja Maarit Kuikka.

mp3 liite

21.11. Mukana menossa-ohjelmassa haastateltavana ovat KRELLIn vuoden 2024 hymymummo Ellen Piitulainen ja hymypappa Seppo Piitulainen.

mp3 liite

22.11. Mukana menossa -ohjelmassa kysellään millaisia asioita olisi nyt erityisen tärkeä ottaa huomioon eläkejärjestelmän uudistamisessa. Päivi Kyyrön haastateltavana EETU ryn hallituksen puheenjohtaja Raimo Ikonen.

mp3 liite

28.11. Mukana menossa -ohjelmassa käsitellään huoli-ilmoitusta ja ikäihmisten kaltoinkohtelua. Mikä huoli-ilmoitus on ja milloin sellainen olisi aiheellista tehdä? Haastateltavana Päivi Tiittula VALLI ry:stä.

mp3 liite

29.11. Digipalvelut aiheuttavat ahdistusta etenkin iäkkäille muistisairaille. Perinteistä asiakaspalvelua kasvotusten tarvitaan yhä. Maila Mustonen on Joensuun KRELLI Kristilliset Eläkeläiset varapuheenjohtaja ja tekee vapaaehtoistyötä avustaen iäkkäitä muistisairaita. Hän on huolissaan digipalveluiden lisääntymisestä.
Siirry ajankohtaisten aiheiden linkkeihin.