Siirry suoraan sisältöön
Etusivu | Tietoa meistä | Yhdistykset | Jäsenille | Medianurkka | Hae
"Iloa liikkeellä"-vuosi on parhaillaan käynnissä. Miten teemaa vietetään?

Teemavuosi kannustaa muun muassa liikkumaan ja tuomaan iloa läheisille. Toimintapäivillä 2022 jäsenet ideoivat, että teemavuosi voisi tuoda tullessaan esimerkiksi Iloa liikkeellä-retkiä, liikuntatilaisuuksia, vierailuja hoivakotiin laulamaan tai ulkoiluttamaan ikäihmisiä. Lue lisää

Mukana menossa -radio-ohjelmat marraskuussa 2023

Mukana menossa -ohjelmissa pääset kuulemaan ikäihmisiä koskettavista asioista ja KRELLIn toiminnasta. Ohjelmat toimittaa Päivi Kyyrö. Lue lisää

Ravitsevaa ruokaa ja ruokailoa yhdessä syöden– tule mukaan!

Teksti: Satu Jyväkorpi Julkaistu liiton sivuilla 25.8.2023 Lue lisää

Uusi valtakunnallinen etäopastuspalvelu seniorien digitaitojen tueksi

Uusi maksuton ja valtakunnallinen etäopastuspalvelu senioreille on auennut keväällä. Yhden luukun palvelusta seniorit saavat apua uusien digitaitojen opetteluun, opastusta digipulmien ratkaisuun ja neuvontaa muihin digiasioihin. ... Lue lisää

Sodan opettamat, Tapani Romu - Kuuntele haastattelut

Tapani Romu on yksi heistä, jotka ovat nähneet sodan todellisuuden Suomessa. Hän oli vasta 6-vuotias, kun aikuisten puheet sodasta kantautuivat hänen korviinsa. Lue lisää

Holokaustinäyttely Tuusniemellä Hupelin kristillisessä toimintakeskuksessa

Holokaustin kieltäminen on Suomessa tehty lainvastaiseksi, tilanne Euroopassa ja Israelissa on todella vaikea. Siksi on tärkeää kiinnittää katseemme menneisyyteen. Joku on sanonut seuraavaa: ”Jos emme tunne historiaa, meillä ... Lue lisää

Mukana menossa -radio-ohjelmat marraskuussa 2023

radio

Mukana menossa -ohjelmissa pääset kuulemaan ikäihmisiä koskettavista asioista ja KRELLIn toiminnasta. Ohjelmat toimittaa Päivi Kyyrö.

Mukana menossa -ohjelmat lähetetään Radio Deissä marraskuussa tiistaisin ja keskiviikkoisin klo 10.45 ja 15.15. Ohjelmia kuullaan 7.11.–29.11. välisenä aikana.

Ohjelmat

Tiistaina 7.11.
Päivi Kyyrön haastateltavana on Jyvässeudun Kristilliset Eläkeläiset ry:n puheenjohtaja Arto Liukko.
KRELLI Kristilliset eläkeläiset ry:n toiminnassa on tärkeää edistää eläkeläisten hyvinvointia, terveyttä ja turvallisuutta. Jyväskylän paikallisyhdistyksessä käy vierailijoita, jotka kertovat esimerkiksi turvallisesta pankkitoiminnasta.

Keskiviikkona 8.11.
Päivi Kyyrön haastateltavana on KRELLI Kristilliset eläkeläiset ry:n puheenjohtaja Leea Hiltunen. Ikääntyneiden tarpeet ja odotukset ovat hyvin erilaisia. Tästä syystä Leea Hiltunen näkee, että on tärkeää olla tarjolla myös kristillistä eläkeläistoimintaa. Miten kristilliset eläkeläisjärjestöt voivat olla edistämässä hyvinvointia yhteistyön ja kumppanuuden kautta?

Tiistaina 14.11.
Pitäisikö ikäihmisten ihmisoikeuksien toteutumisesta olla huolissaan? Suomessa on 1,6 miljoonaa eläkkeensaajaa. Huomisen kynnyksellä -kyselytutkimuksesta selvisi, että ikäihmiset kokevat, että yhteiskunnassa on paljon ikään perustuvaa syrjintää. Tarvittaisiinko erillinen ikäihmisten oikeuksien sopimus? Päivi Kyyrön haastateltavana on Kansallisen senioriliiton toiminnanjohtaja Maarit Kuikka.

Keskiviikkona 15.11.
Uskonnonvapaus ja oman uskonnon harjoittaminen kuuluvat jokaisen ihmisen perus- ja ihmisoikeuksiin. Mikä on vakaumustahto ja miten sen avulla voi pitää huolta siitä, että oma usko ja vakaumus huomioidaan vielä silloinkin, kun itse ei pysty omaa tahtoaan ilmaisemaan. Päivi Kyyrön haastateltavana diakoni Riikka Karinto.

Tiistaina 21.11.
Ellen ja Seppo Piitulainen yllättyivät iloisesti, kun heidät julkistettiin KRELLIn hymymummoksi ja hymypapaksi vuodelle 2024. Pariskunta on tehnyt vapaaehtoistyötä jo kymmeniä vuosia. He ovat palvelualttiita ja toimivat aktiivisesti Vantaan Kristilliset Eläkeläiset ry:ssä.

Keskiviikkona 22.11.
Työeläkejärjestelmän uudistaminen on osa pääministeri Orpon hallitusohjelmaa. Kuuden eläkeläisjärjestön muodostama EETUry listasi kahdeksan tavoitetta työeläkejärjestelmän uudistamiseen. Mukana menossa -ohjelmassa kysellään millaisia asioita olisi nyt erityisen tärkeä ottaa huomioon eläkejärjestelmän uudistamisessa. Päivi Kyyrön haastateltavana EETU ryn hallituksen puheenjohtaja Raimo Ikonen.

Tiistaina 28.11.
Mukana menossa -ohjelmassa käsitellään huoli-ilmoitusta ja ikäihmisten kaltoinkohtelua. Millaista kaltoinkohtelua voi ilmetä kodeissa? Mikä huoli-ilmoitus on ja milloin sellainen olisi aiheellista tehdä? Päivi Kyyrön haastateltavana on erityisasiantuntija Päivi Tiittula VALLI ry:stä.

Keskiviikkona 29.11.
Digipalvelut aiheuttavat ahdistusta etenkin iäkkäille muistisairaille. Perinteistä asiakaspalvelua kasvotusten tarvitaan yhä. Maila Mustonen on Joensuun KRELLI Kristilliset Eläkeläiset varapuheenjohtaja ja tekee vapaaehtoistyötä avustaen iäkkäitä muistisairaita. Hän on huolissaan digipalveluiden lisääntymisestä.

Ohjelmat alla:


mp3 liite

7.11. Haastateltavana Jyvässeudun Kristilliset Eläkeläiset ry puheenjohtaja Arto Liukko.

mp3 liite

8.11. Haastateltavana KRELLIn hallituksen puheenjohtaja Leea Hiltunen.

mp3 liite

15.11. Haastateltavana diakoni Riikka Karinto. Hän kertoo Vakaumustahdosta, jonka avulla voi ilmaista omaan uskoon/ uskontoon liittyviä toiveita.

mp3 liite

14.11. Mukana menossa -ohjelmassa haastateltavana Kansallisen senioriliiton toiminnanjohtaja Maarit Kuikka.

mp3 liite

21.11. Mukana menossa-ohjelmassa haastateltavana ovat KRELLIn vuoden 2024 hymymummo Ellen Piitulainen ja hymypappa Seppo Piitulainen.

mp3 liite

22.11. Mukana menossa -ohjelmassa kysellään millaisia asioita olisi nyt erityisen tärkeä ottaa huomioon eläkejärjestelmän uudistamisessa. Päivi Kyyrön haastateltavana EETU ryn hallituksen puheenjohtaja Raimo Ikonen.

mp3 liite

28.11. Mukana menossa -ohjelmassa käsitellään huoli-ilmoitusta ja ikäihmisten kaltoinkohtelua. Mikä huoli-ilmoitus on ja milloin sellainen olisi aiheellista tehdä? Haastateltavana Päivi Tiittula VALLI ry:stä.

mp3 liite

29.11. Digipalvelut aiheuttavat ahdistusta etenkin iäkkäille muistisairaille. Perinteistä asiakaspalvelua kasvotusten tarvitaan yhä. Maila Mustonen on Joensuun KRELLI Kristilliset Eläkeläiset varapuheenjohtaja ja tekee vapaaehtoistyötä avustaen iäkkäitä muistisairaita. Hän on huolissaan digipalveluiden lisääntymisestä.
Siirry ajankohtaisten aiheiden linkkeihin.