Siirry suoraan sisältöön
Etusivu | Tietoa meistä | Yhdistykset | Jäsenille | Medianurkka | Hae
Toimintapäivät Kiponniemessä 2.-3.9.2024 - Tule mukaan!

Tule mukaan KRELLIn toimintapäiville 2.-3.9.2024 Kiponniemen toimintakeskukseen (Kiponniementie 84, Jyväskylä)  Lue lisää

Ruoka-apua tarjolla. Ruoka-apu.fi -sivustolla voit etsiä lähimmät jakelupaikat

Vuonna 2020 eläkeläisistä 13,6 prosenttia oli pienituloisia. Huoli rahan riittämisestä on todellisuutta monelle. Koko väestöstä 10,4 prosenttia pelkää, että rahat eivät riitä ruokaan. Lue lisää

Keinoja ja materiaaleja kaatumisen ehkäisemiseksi

UKK-instituutilta löydät hyviä materiaaleja kaatumisriskin arvioimiseksi sekä keinoja kaatumisten ehkäisyyn Lue lisää

Teemavuosi 2024 ”Muista minut” kutsuu kohtaamaan lähimmäisiä

Ideoita teemavuoteen Lue lisää

KRELLIn vuosikokous ja kevätjuhla Joensuussa 23.5.2024 - Ilmoittaudu mukaan

KRELLIn vuosikokous ja kevätjuhla pidetään torstaina 23.5.2024 Joensuussa, Rantakylän kirkossa (Rantakylänkatu 2, Joensuu). Lue lisää

Minä muistan sinut - ystäväni: Terttu - uskollinen ystävä

Terttu - uskollinen ystävä. Olit meren rannalta, kalastajaperheen lapsikatraan tytöistä vanhin. Osasi oli jo hakea omaa leipäpuuta. Menit Noormarkkuun Ahlströmin virkamiehen perheen kotiapulaiseksi. Niinpä menin minäkin. Olin ... Lue lisää

Puheenjohtajan tervehdys 2023

Puheenjohtaja Leea Hiltunen
Lounais-Suomen piirin puheenjohtaja

Piirin juhla Loimaalla, tunnelmaa, ihmisiä

Tunnelmaa piirin kevätjuhlilta 2023 Loimaalta. Kuva: Urpo Vuorenoja

Hyvä lukija !

”Iloa liikkeellä” on Liittomme teema tänä vuonna 2023, mikä näkyy yhdistystemme toiminnassa ja ohjelmissa samalla kun edellisten vuosien teemat ovat edelleen ajankohtaisia, kuten ”Laulun aika ja Välitän – et ole yksin”. Teemat antavat sisältöä toimintaamme. Ajatuksissani on jo ensi vuoden teema ”Muista minut”, jonka Liiton hallitus on vahvistanut vuodelle 2024.  Otetaan tämäkin teema sydämelle toiminnan ja ohjelmien valmistelussa, muistetaan läheisiä ja ystäviä sekä pidetään huoli muistin terveydestä.

Lounais-Suomen piirin vuosikokous ja kevätjuhla pidettiin Loimaalla, paikkana oli Maaseutumuseo Sarka, mikä tarjosi mielenkiintoisen ympäristön ja tutustumismahdollisuuden maaseudun kehitykseen ja historiaan. Iso kiitos vielä Loimaan yhdistykselle päivän ohjelman järjestelyistä. Kokoontumisilla vuosittain ja yhdessäololla on merkitystä yhdistystoiminnalle, mutta erityisesti meille jokaiselle  tapahtumissa mukana olleille. Loimaalla juhlassa esitetty Konstan suvivirsi kosketti  osallistujia ”Ylistys Isä nimellesi, Sinä , Pyhä ja ihmeellinen. Sinun kunniaasi kaikuvi maa, Sulle metsät ja puut humajaa.  Miksen kiittäisi minäkin. Suvi taas meillä on suloinen. Olet hellästi mua hoitanut, käsin rakkahin ain kantanut”, esitys herätti kiitollisuuden. 

Lounais-Suomen alueella toimii kuusi yhdistystä. Piiri toimii yhdistävänä lenkkinä Liittoon, paikallisyhdistyksiin sekä eri eläkeläisjärjestöihin ja yhteistyökumppaneihin, kuntiin ja eri seurakuntiin. Vastaamme Liiton ohjelman ja tavoitteiden mukaisesta toiminnasta alueella, välitämme tietoa, kannustamme ja tuemme alueen yhdistyksiä jäsenhankinnassa. Rukousaihe ja toiveemme on saada kristillistä eläkeläistoimintaa Kankaanpään, Uudenkaupungin ja Salon alueille. 

Vuosikokous Loimaalla hyväksyi Lounais-Suomen piirin toimintakertomuksen ja tilinpäätöksen. Tunnen suurta kiitollisuutta kuluneesta vuodesta, vaikka jäsenmäärä on jonkin verran vähentynyt, toiminta on ollut yhdistyksissä aktiivista: lähimmäispalveluna noin 7000 auttamiskertaa ja liikuntasuorituksina yli 40 000 kertaa ja runsaasti tilaisuuksissa, joissa kohdattiin ystäviä, laulettiin, liikuttiin yhdessä, oltiin Sanan äärellä, kuultiin asiantuntijoiden ohjeita hyvän vanhuuden, merkityksellisen elämän aikaansaamiseksi. Merkityksellistä toimintaa ja Laulun aika – teema oli hyvin esillä. Siunaavat kiitokset kaikille mukana olleille. Ollaan edelleen ilolla liikkeellä ja tehdään iästä näkyvä.

Vuosikokouksessa käsittelimme myös sääntömuutosta Liiton sääntöjen ja PRH:n hyväksymien mallisääntöjen pohjalta. Nimeksi hallitus esitti ”KRELLI Lounais-Suomen kristilliset eläkeläiset ry. Liitto- ja piirisanat jäävät pois nimestä ja tekstiin tulee yhdistyslain edellyttämiä muutoksia. Jatkossa toivotaan myös paikallisyhdistyksissä sääntöuudistuksen käsittelyä.

Tänä vuonna Krellin eli Liiton kevätjuhlaa ja vuosikokousta vietämme Keravalla 19.5.23 Helluntaiseurakunnan tiloissa ja Liiton toimintapäivät järjestetään Perheniemen evankelisella opistolla 4.-5.9.23 ja Liiton syyskokousta ja -juhlaa taas kokoonnumme viettämään 10.11.23 Kymen piirissä Lappeenrannassa. Satakunnassa järjestämme yhdessä  EETU ry:n kanssa Eläkeläisparlamentin yhdistysten vastuunkantajille Raumalla 18.10.23 liittyen hyvinvointialueuudistukseen. Oman piirimme/alueen syyskokousta ja syysjuhlaa vietämme Turussa 16.10.23 Henrikin kirkossa. Toimintasuunnitelmassamme on ajatus ja toive paikallisyhdistysten välisten yhteyksien ja vierailujen lisäämisestä. Yhdessäolo, kokemusten jakaminen, hyvän tekeminen, innostava ja virkistävä toiminta on yhteinen tavoitteemme ja rukousaiheemme. 

Maailma ja elinympäristömme ehtii muuttua paljon yhden ihmisen elämän aikana. Kristillisen eläkeläistoiminnan tärkeä tehtävä tässä ajassa on olla mahdollistamassa ikääntyneille hyvä turvallinen vanhuus, hyvä elämä. Toivon, että ikääntyvät ja eläkeläiset Lounais-Suomen alueella löytävät yhdistystemme toiminnasta itselleen mieluisan paikan osallistua ja toimia uudessa elämänvaiheessa. On rohkaiseva muistaa, että olemme Jumalan suunnitelmassa yksilöinä, ikääntyneinä ja näin myös kristillisessä eläkeläistoiminnassamme, yhdistyksissä. Toivon, että toiminnastamme viestittyy Jumalan rakkaus.

Ei unohdeta Jumalan Sanan lupauksia: I. Pietarin kirje 5:7 ”Heittäkää kaikki murheenne hänen kannettavakseen, sillä hän pitää teistä huolen” ja Filippiläiskirjeen luku 4 jakeet 6 ja 7 ”Älkää olko mistään huolissanne, vaan saattakaa aina se, mitä tarvitsette, rukoillen, anoen ja kiittäen Jumalan tietoon. Silloin Jumalan rauha, joka ylittää kaiken ymmärryksen, varjelee teidän sydämenne ja ajatuksenne, niin että pysytte Kristuksessa Jeesuksessa”.

Siunausrikasta ja turvallista toimintavuotta 2023

Leea Hiltunen

Siirry ajankohtaisten aiheiden linkkeihin.