Siirry suoraan sisältöön
Etusivu | Tietoa meistä | Yhdistykset | Jäsenille | Medianurkka | Hae
Toimintapäivät Kiponniemessä 2.-3.9.2024 - Tule mukaan!

Tule mukaan KRELLIn toimintapäiville 2.-3.9.2024 Kiponniemen toimintakeskukseen (Kiponniementie 84, Jyväskylä)  Lue lisää

Ruoka-apua tarjolla. Ruoka-apu.fi -sivustolla voit etsiä lähimmät jakelupaikat

Vuonna 2020 eläkeläisistä 13,6 prosenttia oli pienituloisia. Huoli rahan riittämisestä on todellisuutta monelle. Koko väestöstä 10,4 prosenttia pelkää, että rahat eivät riitä ruokaan. Lue lisää

Keinoja ja materiaaleja kaatumisen ehkäisemiseksi

UKK-instituutilta löydät hyviä materiaaleja kaatumisriskin arvioimiseksi sekä keinoja kaatumisten ehkäisyyn Lue lisää

Teemavuosi 2024 ”Muista minut” kutsuu kohtaamaan lähimmäisiä

Ideoita teemavuoteen Lue lisää

KRELLIn vuosikokous ja kevätjuhla Joensuussa 23.5.2024 - Ilmoittaudu mukaan

KRELLIn vuosikokous ja kevätjuhla pidetään torstaina 23.5.2024 Joensuussa, Rantakylän kirkossa (Rantakylänkatu 2, Joensuu). Lue lisää

Minä muistan sinut - ystäväni: Terttu - uskollinen ystävä

Terttu - uskollinen ystävä. Olit meren rannalta, kalastajaperheen lapsikatraan tytöistä vanhin. Osasi oli jo hakea omaa leipäpuuta. Menit Noormarkkuun Ahlströmin virkamiehen perheen kotiapulaiseksi. Niinpä menin minäkin. Olin ... Lue lisää

Puheenjohtajan tervehdys 2024

KRELLI Lounais-Suomen kristilliset eläkeläiset ry

Puheenjohtajan tervehdys!

Iloitsen kristillisen eläkeläistoiminnan olemassaolosta tässä muutoksen ajassa, jossa ikäännymme. Toimintavuotemme teema ”Muista minut” muistuttaa välittämään lähimmäisistämme, välittämään toisistamme ja pitämään huolta omasta terveydestämme.

Lounais-Suomen Kristilliset eläkeläiset ry on yksi Liiton viidestä piirijärjestöistä. Piiri on perustettu 29.2.1984. Vietämme juhlavuotta, 40 vuotta kristillistä eläkeläistoimintaa Lounais-Suomessa on iso kiitoksen aihe. Piirissä toimii kuusi paikallisyhdistystä Porissa, Raumalla, Huittisissa, Sastamalassa, Loimaalla ja Turussa. Piirin tehtävänä on olla yhdistävä lenkki liiton KRELLI Kristilliset eläkeläiset ry:n ja alueen yhdistysten välillä. Tavoitteena on tukea jäsenyhdistyksiä ja yhdistysten vapaaehtoistoimintaa luomaan auttamis- ja palveluapua ikääntyneille, sairaille ja yksinäisille. Piiri pyrkii kehittämään ja edistämään yhdistysten välistä toimintaa sekä yhteisöllisyyttä ja erilaisia yhdessäolon mahdollisuuksia. Sääntömääräiset vuosi- ja syyskokouspäivät kevät- ja syysjuhlineen ovat tapahtumia, joiden merkitys on jäsenistön ja ystävien kohtaamisessa, kokemusten ja tiedon jakamisessa. Piiritoiminta edistää paikallisyhdistysten keskinäistä kanssakäymistä ja tekee etsivää työtä uusien yhdistysten perustamiseksi. Piirin ja yhdistysten toimintaa ohjaa Raamattuun perustuvat kristilliset arvot. Toiminta on yhteiskristillistä ja poliittisesti sitoutumatonta.  Jumalan Sana ja rukous ovat läsnä kaikessa toiminnassamme.

Vuoden 2023 toimintakertomus osoittaa jäsenistömme kasvua edelliseen vuoteen nähden. Vuoden 2023 lopussa oli 546 jäsentä, lisäystä 43 jäsentä. Kertomusvuonna 2023 myös toimintaluvut kasvoivat yhdistyksissä; tilaisuuksia järjestettiin edellisvuotta enemmän ja mm liikuntasuoritukset lisääntyivät n 2000 kerralla (42744) ja lähimmäispalvelukäynnit yli 1000 käynnillä (8852).

Piirin ja yhdistysten tilaisuudet, tapahtumat, matkat ja kerhot ovat avoimia kaikille ikääntyville. Piirissä toiveemme ja rukouksemme on, että ikääntyvä samat kristilliset arvot hyväksyvä ystävä kokisit toimintamme omaksesi, tulisit mukaan ja löytäisit näin yhteisön, missä voit toteuttaa omia unelmiasi. Toimintamme tavoitteena on niin fyysisen kuin henkisenkin hyvinvointimme edistäminen. Pidämme huolta omasta hyvinvoinnistamme ja palvelemme lähimmäisiämme. Tänä aikana on kiitoksen aihe, että voimme kokoontua, kokea yhteisöllisyyttä ja ystävyyttä sekä jakaa Jumalan meille osoittamaa rakkautta.

Piirimme vuosikokous ja kevätjuhla pidetään Raumalla torstaina 25.04.2024. Syyskokous ja syysjuhla pidetään Huittisissa maanantaina 14.10.2024. Juhlien ohjelmatiedot ja kokouspäivien aikataulutiedot ovat luettavissa kotisivullamme niiden valmistuttua.

Piirin yhdistysten toiminnasta löydät tietoa paikallisyhdistysten kotisivuilta, jonne linkki löytyy kohdasta ”yhdistykset”. Myös vastuuhenkilöiden yhteystiedot löytyvät samasta kohdasta.  Olet lämpimästi tervetullut mukaan kaikkiin tilaisuuksiimme, tapahtumiin, retkille ja yhdessäolon hetkiin.

Tarkemmat tiedot ohjelmista ja aikatauluista löydät kotisivultamme niiden valmistuttua.

Siunausrikasta toimintavuotta 2024 ”Muista minut”

 Ps. 100:2 ”Palvelkaa Herraa ilolla, tulkaa Hänen kasvojensa eteen riemulla”

Leea Hiltunen

Siirry ajankohtaisten aiheiden linkkeihin.