Etusivu | Tietoa meistä | Yhdistykset | Jäsenille | Medianurkka | Hae
Tenavien kanootti

Teksti ja kuva: Terttu Laitinen Julkaistu 24.6.2020 Lue lisää

Liiton syysjuhlat Kiteellä 24.-25.10.2020

Mikäli koronatilanne sallii, liiton syysjuhlia vietetään Kiteellä, Pohjois-Karjalan piirissä 24. - 25.10.2020. Lue lisää

Erakoitumiskalenteri - kuuntele korona-ajan ajatuksia, tekstejä ja runoja.

Erakoitumiskalenterissa kysellään korona-ajan ajatuksia, luetaan jäsenten lähettämia tekstejä ja runoja. Luetaan myös välillä Kristelli-lehden luonnollista palstaa. Ohjelman on toimittanut Päivi Kyyrö. Lue lisää

Ajankohtaiset STM:n ohjeet koronavirustilanteeseen

Alla olevasta linkistä pääset STM:n sivulle, jonne on koottu kaikki sosiaali- ja terveysministeriön antamat koronavirustilannetta koskevat päätökset, viranomaisohjeet ja suositukset. Lue lisää

Vuosista viis - elämä kantaa! Kutsu kirjoittamaan sinulle tärkeästä hetkestä.

Elämässä on hetkiä, päiviä, jotka piirtyvät syvästi muistiimme. Ne vaikuttavat meissä vielä vuosien, vuosikymmentenkin jälkeen. Haluaisitko kertoa kirjoittamalla jonkin muistosi, joka on jäänyt tärkeänä mieleesi. Lue lisää

Harjoita muistiasi ja tue niin aivojesi terveyttä

www.muistipuisto.fi Sivusto sisältää aivoterveyttä tukevaa tietoa, tekemistä ja käytännön vinkkejä. Käyttäjä oppii puistossa myös aivojen toimintakykyä edistäviä keinoja. Muistipuisto on kehitetty käyttäjälähtöisesti Miina ... Lue lisää

Millainen oli ensimmäinen iltarukouksesi?

Muistatko, millainen oli ensimmäinen iltarukouksesi? Tai millainen iltarukouksesi lapsena oli? Lue lisää

Ajatuksia koronasta taiteen keinoin

Tältä sivulta näet jäsenistön lähettämiä korona-teoksia. Lue lisää

Kristillinen Eläkeläisyhdistys Ikinuoret ry. Tampere

Elämä kantaa on Krellin teemana vuonna 2020.

Hämeen piirin Adventti- ja itsenäisyysjuhla 09.12.2019 Kangasalla Suoraman seurakuntatalolla.

Kirsti Heiliö soittaa tässä Ikinuorille kevättervehdyksen täältä eristyksistä. Ensimmäinen kappale on Loista kevätaurinko. Video näkyy alla olevassa linkissä. Toivotamme kaikille hyvää kevättä, lämmintä kesää ja ihania päiviä Taivaallisen Isän suojeluksessa joka päivä.

Musiikillinen kevättervehdys Ikinuorille 09.05.2020. Video Pasi Toivonen.

Hyvät ystävät, rakkaat Ikinuoret!

Kevät on jo pitkälle kulunut. Tapaamisemme on koronapandemian vuoksi estynyt jo usealta kuukaudelta. Monenlaiset tunteet ovat varmaan tänä aikana liikkuneet mielessä. Krellin sivuilta mm. Erakoitumiskalenterista voi kuunnella miten eri ihmiset ovat kokeneet nämä ajat.

Uskon, etten ole ainoa, joka on alkanut kaivata live-yhteyttä ystävien kanssa. Varmaan monet puhelinsoitot, tekstiviestit, WhatsApp-viestit ovat tulleet tutuiksi.

Jotkut meistä asumme aivan yksin. Silloin saattaa tuntea olevansa todella yksin, turvatonkin. Lähimmäispalvelu on näinä aikoina muodostunut lähinnä kauppa- ja apteekkipalveluista. Hyvä, että lähellä on ystävä, naapuri tai muu apu.

Jeesus on luvannut olla joka päivä kanssamme. Saamme Sanaan luottaen mennä eteenpäin päivä kerrallaan.

Päivittäin olemme saaneet tietoa ja ohjeita kuinka arki parhaiten sujuisi. Tiedotusvälineistä olemme kuulleet, että me olemme olleet pääsääntöisesti kuuliaisia ja noudattaneet saamiamme ohjeita. Paljon varmaan olemme myös lukeneet sairastumisista, parantantumisista, kuolema on kohdannut useita henkilöitä maassaamme, puhumattakaan maailman laajuisesti. Tämä Korona on kaikkien huulilla, se on muuttanut vapaan yhteiskuntamme monelta osin rajoitetuksi.

Meillä on koko kevätkausi peruttu, joten emme voi yhdessä viettää kevätjuhlaa 12.05. emmekä pääse yhteiselle retkelle Porvooseen. Ei anneta sen masentaa mieltä, rukoillaan koko Suomen puolesta, maailman laajuisesti saamme pyytää Jumalan varjelusta. Hänellä on valta kaiken yli.

Olen tänä koronakeväänä kävellyt päivittäin pienen lenkin tuolla metsässä aamuvarhain. Siellä liikkuminen, lintujen laulu, luonnon heräämisen seuraaminen, omien ajatusten kanssa oleminen tuo hyvän mielen. Joka aamu olen kiittänyt Jumalaa, että saa terveenä kulkea ja henkiset voimavarat lisääntyneinä voi ottaa uuden päivän kiitosmielellä vastaan. Mieleen nousee Jes.43:19: ”Katso minä luon uutta. Nyt se puhkeaa esiin - ettekö huomaa?

Jokainen kevät on erilainen, joskus se tulee kovalla kohinalla, toisinaan hitaasti, viivytellen. Nämä vuodenaikojen vaihtelut ovat kotimaamme erityistä rikkautta.

Varmasti me seuraamme kevään merkkejä,  päivien pidentymiset, muuttolintujen saapumiset jne. Nyt me varmaan odotamme sitä kevätsadetta, jospa Hengen sade saisi täyttää meidät kokonaan. Jumalan aikataulu ei aina noudata meidän ihmisten toiveita ja ajatuksia. Häneen saamme luottaa, ajallaan hän toteuttaa sen mitä on luvannut.

Tämän päivän yksi raamantunteksteistä oli Ps.126:1. Kun Jumala tarttuu ihmisen elämään joko pelastaen sielun tai vapauttamalla hänet ahdistuksista ja koettelemuksista, kuulemalla rukoukset, silloin tapahtuu todella suuria. Se on kuin unta ja kuitenkin ihanaa todellisuutta.  

Meidän ei ole syytä masentua. Tulee päivä, joka tuo avun - Jumalan kiitos.

Jäädään siis Jeesuksen hyvää hoitoon, muistetaan toisiamme rukouksin, siks kunnes kohdataan.

Teitä kaikkia siunaten 

Tuula

 

Vuosista viis -  elämä kantaa

Hyvät ystävät,  rakkaat Ikinuoret, ylläoleva teksti on valittu Kristillisen Eläkeliiton  2020 – vuoden teemaksi. Jeesus on elämämme kantava voima. Olemme saaneet astua uuteen vuoteen. Edessämme on Jumalan antama uusi armovuosi. Mitä tulevat kuukaudet tuovat tullessaan, sitä kukaan meistä ei voi tietää. Jumala on viisaudessaan sen järjestänyt näin. Me ihmiset huolehtisimme ja hätäilisimme edessä olevien vaikeuksien keskellä.

Luodessamme katseemme taakse päin kuluneeseen vuoteen, emme voi olla huomaamatta sitä armoa ja moninaista siunausta, johdatusta, minkä taivaallinen Isämme on osaksemme suonut kuluneenakin vuotena. Me joudumme sanomaan: ”Jumala ole minulle syntiselle armollinen”. Olet osoittanut armoa ja uskollisuutta, jota en ole ansainnut.  Jeesus on syntynyt Vapahtajaksemme, joka vaelsi täällä tähtemme, kuoli puolestamme. Hänen ansiostaan Jumala oli armollinen ja laupias siunaten meitä. Sama Vapahtaja on vieläkin kanssamme joka päivä tulevien kuukausien aikana.Hän varjelee ja ohjaa meitä jatkuvasti, hän vie meidät kerran taivaalliseen kotiimme.

Hyvät ystävät, elämme alati muuttuvassa maailmassa. Tuntuu, ettei samat säännöt, lait tai yleiset elämän ohjeet ole enää voimassa, joihin olemme sitoutuneet. Monet uupuvat työn paineen alla, eläkeläiset ja ikäihmiset tuntevat  huolta tulevaisuudesta. Lapset ja nuoret kokevat moninaista ahdistusta vaatimusten alla, oireillen monin tavoin. Me isovanhemmat, naapurit, kummit ja kaikki lähimmäiset voimme omalla elämällä, rukouksin ja käytännön avun muodossa olla tukemassa elämän vaikeuksien keskellä elävien. Lähimmäispalvelu on kuulunut Ikinuorten toiminnan keskeisiin arvoihin.

Yhteiskunnan kovat arvot tuntuvat myös meidän ikäihmisten elämässä. On tärkeä, että me pyrimme toteuttamaan sitä ajatusta, jonka Jeesus on meille antanut: ”Kaikki minkä haluatte ihmisten tekevän teille, tehkää te heille”. (Matt.7:12) Meidän tehtävämme on tuoda ja pitää esillä kristillisiä arvoja. Ollaan rohkeita ja lujia, kuten Sana kehottaa. Saamme kiittäen kääntää katsemme tulevaan ja pyytään taivaallisen Isän siunausta ja varjelusta.

Muistetaan esirukouksin erityisesti niitä ystäviä, jotka sairastavat, ovat yksinäisyydessä tms. eivätkä näin ollen pääse kokemaan yhteyttä kanssamme. Puhelin ja sähköposti on erittäin hyvä viesti väline. Jeesus, anna minulle kuulevat korvat ja vastaaottavainen sydän, kun sinä puhut. ”Me Herran nimeen luotamme, myös uuteen vuoteen kantaa se. Sen suojaan jäämme toivossa, et hylkää meitä, Jumala”.(virsi 38:5)

Kristuksen kanssa uuteen vuoteen !

Tuula Kivimäki

 

LINKKI IKINUORTEN KUUKAUSITILAISUUKSIIN: Kuukausitilaisuuksien ohjelma Seurakuntien talo Näsi-sali

KUULTAVAA:

Päivi Kyyrön radiohaastattelu  Elna ja Risto Muhonen 

Päivi Kyyrön radiohaastattelu Anna-Liisa Kaikkonen

 

Haetaan kuvaa.

Toiminta ja ryhmät

Raamatunlukuryhmä äänessä kuukausitilaisuudessa Seurakuntien talolla 19.02.2019. Lue lisää

Ikinuoret-kuoro

MISTÄ MEIDÄT LÖYTÄÄ - KEITÄ OLEMME? Lue lisää

Kuvia ja videoita

Muistimme Risto Muhosta kuukausitilaisuudessa 18.02.2020 merkkipäivän johdosta. Kuva Raija Väänänen. Lue lisää

Hallitus ja vastuuhenkilöt

Kiitos rakkaat ystävät, kun teette työtä meidän kaikkien eteen. Jumala teitä siunatkoon.  Lue lisää