Etusivu | Tietoa meistä | Yhdistykset | Jäsenille | Medianurkka | Hae
Musiikkiterapeutin vinkkejä eläkeläisten mielenterveyteen

Kysyimme musiikkiterapeutti Oona Kentziltä eläkeläisten mielenterveydestä ja musiikin mahdollisuuksista mielenterveyden ylläpitämisessä. Lue lisää

Testamentti - tahdon ilmaisu omaisuuden kohtalosta

Testamentti eli jälkisäädös on tahdonilmaisu, jolla henkilö ilmoittaa tahtonsa omaisuutensa kohtalosta kuolemansa jälkeen. Testamentin avulla rahojaan voi ohjata haluamaansa suuntaan, vaikkei itse olekaan niitä enää käyttämässä. Lue lisää

Miesapua Lahden kristillisissä eläkeläisissä - KUUNTELE!

Ystäväpysäkillä 2019 keskustellaan ajankohtaisista asioista ja tutustutaan krelliläisiin Lue lisää

Asiakaslähtöisyys hyvän hoidon taustalla

Teksti: Hanna Forsgren-Autio Kuvat: Hanna Mäkipää Kristelli 3/2019 Lue lisää

Kristillisen Eläkeliiton syysjuhlat Seinäjoella 24.-25.10.2019

Kristillisen Eläkeliiton syysjuhlat ja syyskokous pidetään Seinäjoen helluntaiseurakunnassa 24.-25.10.2019. Lue lisää

Turvallinen elämä on Kristillisen Eläkeliiton teema 2019

Kristillisen Eläkeliiton vuoden 2019 teemana on turvallinen elämä. Toivomme, että teema innostaa yhdistyksiä olemaan mukana kullekin sopivalla tavalla. Olemme ideoineet paikallisyhdistyksille mahdollisen toteutuksen. Tähän liittyvän materiaalin saa pyynnöstä liiton toimistolta. Lue lisää

Ystäväpysäkki radio-ohjelmat

Kuuntele Ystäväpysäkki-radio-ohjelmia. Kristillisen Eläkeliiton Ystäväpysäkki-ohjelmat on toimittanut Päivi Kyyrö. Lue lisää

KYSELY- Kuinka mielekästä vapaaehtoistyö on? Millaista tukea tarvitset?

Vastaa Kristillisen Eläkeliiton kyselyyn TÄSTÄ Lue lisää

Tule järjestöpäiville 2019 innostumaan, virkistymään ja oppimaan uutta!

Järjestöpäivillä on luvassa kokemusten ja toimintamallien jakamista, ajankohtaista tietoa yhdistysasioista ja virkistymistä yhdessä. Lue lisää

Kristillinen Eläkeläisyhdistys Ikinuoret ry. Tampere

Makeaa ja suolaista kuukausitilaisuudessa 12.03.2019

Raamatunlukuryhmä esiintymässä Ikinuorten kevätjuhlassa Näsin salissa Seurakuntien talolla 21.05.2019. Kuva Raija Väänänen.

TULEVAA TOIMINTAA SYYSKAUDELLA 2019

26.08. Tapaaminen Kalevan kirkolla sali 1. klo 13.00, keskustellaan syyskauden ohjelmasta. Jäsenet voivat esittää toiveita retkistä, tapahtumista tai mahdollisista uusista toimintamuodoista. Vaihdetaan kesän kuulumiset.  

17.09. Syyskauden avaus Seurakuntien talo, Näsi-sali. Johanneksen Klinikalta Silja Elonen esittelee klinikan toimintaa klo 11.30 mm. kanta-asiakkuus. Kahvit klo 12.00. Kuukausitilaisuus klo 13.00.

08.10. Vanhustenviikon ohjelma Seurakuntien talo, Näsi- sali klo 13.00. Ikääntyvien hyvinvoinnista luento, Tampereen yliopiston gerontologian tutkija FT Jari Pirhonen luennoi, keskustelua aiheesta.  HUOM! Kaikille avoin tilaisuus!

15.10. Syyskokous ja kuukausitilaisuus Seurakuntien talo, Näsi-sali klo 11.00. Kahvit klo 12.00. Lokakuun kuukausitilaisuus klo 13.00. 

Kristillisen Eläkeliiton syysjuhlat ja syyskokous 2019 pidetään Seinäjoen helluntaiseurakunnassa to-pe 24.-25.10.2019.

19.11. Marraskuun kuukausitilaisuus Seurakuntien talo, Näsi-sali klo 13.00. Kahvit klo 12.00.

17.12. Joulujuhla Seurakuntien talo, Näsi-sali klo 13.00. Kahvi ym. tarjoilut klo 12.00 alkaen.

Syyskauden ohjelmaan saattaa tulla muutoksia, joista ilmoitetaan myöhemmin. Pyrimme syyskaudella pitämään arpajaiset ja myyjäiset, joiden ajankohta selviää myöhemmin. Tervetuloa yhteiseen toimintaan!

 

Turvallinen elämä

Kun kuulen Krellin tunnuksen vuodelle 2019, mieleeni tulee äkkiä himmentynyt muisto kahdeksan vuosikymmenen takaa:

- On joulukuu 1939. On alkanut sota. Kouluun ei enää mennä. Ilmahälytys ! Juoksemme pommisuojaan PMK:n varastoon. Penkkejä on niukasti. Niinpä me Niemisen tytöt, kiipeämme tilavalle varastohyllylle. Alamme laulaa! Varsinkin kolmevuotias pikkusiskoni laulaa täyttä kurkkua. Äiti istuu alempana penkillä kuukauden ikäinen pikkuveljemme sylissään. Pelokas nuorehko nainen kysyy: ”Saanko istua tähän teidän viereenne?” Tulee turvallinen olo, kun tytöt laulavat.

Toinen muisto noin kymmenen vuoden takaa. Olen tervehtimässä vanhempaa sisartani, joka on tilapäisesti sairaalassa. Hän on huolissaan verhon takana viereisellä vuoteella makaavasta vanhuksesta. Tämä tuntuu puhuvan koko ajan. Onkohan hänellä joku hätä? Käyn katsomassa naapuria. Hän kyllä tuijottaa minua silmät auki, mutta ei tunnu näkevän eikä kuulevan mitään. Huulet vain liikkuvat ja kuulen rytmikästä lausuntaa! ”Kiitos sulle Jumalani armostasi kaikesta, jota elinaikani olen saanut tuntea….” Kaikki neljä säkeistöä virheettömästi. Ja sitten alkaa: ”Päivä vain ja hetki kerrallaan...Isä kaiken pitää huomassansa, miksi murhetta mä kantaisin…” Palaan sisareni luo. ”Ei hätää, hän vain puhuu Ystävänsä kanssa. Siis rukoilee! Niinhän mekin, Niemisen tytöt aina teemme. Olemmehan jo pyhäkoulussa oppineet tuntemaan Jumalan hyvänä Taivaallisena Isänämme!

Siellä pommisuojassa 1939, ainakin tämän laulun jo kolmivuotias pikkusiskommekin osasi: ”Kun on turva Jumalassa, turvassa on paremmassa…” Jumalassa meillä, Ikinuorilla, on ollut ja on edelleen, myös tänäkin vuonna turvallinen elämä.

Siunattua vuotta Sinullekin!

Hilkka Paloniemi, 90 vuotta.

 

 

 

 

LINKKI IKINUORTEN KUUKAUSITILAISUUKSIIN: Kuukausitilaisuuksien ohjelma Seurakuntien talo Näsi-sali

KUULTAVAA:

Päivi Kyyrön radiohaastattelu  Elna ja Risto Muhonen 

Päivi Kyyrön radiohaastattelu Anna-Liisa Kaikkonen

 

Haetaan kuvaa.

Toiminta ja ryhmät

Raamatunlukuryhmä äänessä kuukausitilaisuudessa Seurakuntien talolla 19.02.2019. Lue lisää

Ikinuoret-kuoro

MISTÄ MEIDÄT LÖYTÄÄ - KEITÄ OLEMME? Lue lisää

Kuvia ja videoita

Ritva Siren äänessä Ikinuorten kevätjuhlassa Näsin salissa Seurakuntien talolla 21.05.2019. Kuva Raija Väänänen. Lue lisää

Hallitus ja vastuuhenkilöt

Kiitos rakkaat ystävät, kun teette työtä meidän kaikkien eteen. Jumala teitä siunatkoon.  Lue lisää