Siirry suoraan sisältöön
Etusivu | Tietoa meistä | Yhdistykset | Jäsenille | Medianurkka | Hae
Laulun aika-tilaisuuksia 2022 - Tule mukaan!

Ajankohta: 11.5.2022 klo 14-16  Lue lisää

Laulun aika on tullut- vihko sisältää 66 laulua. Tilaukset liiton toimistosta

Laulun aika on tullut- lauluvihko sisältää 66 tuttua laulua. Vihko on kooltaan A5-kokoinen ja sisältää laulujen sanat sekä sointumerkit mahdolliselle säestäjälle.  Kokoelman kustantaja on Yhteiskustannus.  Lue lisää

Vuoden 2022 Hymymummo ja -pappa – Irma ja Antero Sala

Teksti ja kuvat: Päivi Kyyrö Julkaistu 7.2.2022 Lue lisää

Kaarina Makkonen, 94, on nähnyt mitä on kun sota tulee kotiovelle

Kaarina Makkonen on ehtinyt nähdä mitä on kun sota tulee kotiovelle. Vaikka ikää on jo kertynyt 94 vuotta, muisti pelaa täydellisesti. Kaarinalle pyhäkoulutyö ja laulaminen kuorossa on ollut tärkeä osa elämää. Lue lisää

Laulun aika Radio Deissä - kuuntele ajatuksia lauluista ja niiden taustoista

Julkaistu liiton sivuilla 15.2.2022 Lue lisää

Tue kristilliseen arvomaailmaan pohjautuvaa ikäihmisten toimintaa

Haluamme kerätä varoja tukeaksemme ikäihmisten kuoro-, musiikki-, laulu ja lausuntatoimintaa eri puolilla Suomea. Toiminnassa ikäihmiset pääsevät kohtaamaan toisiaan ja saavat niin kokea merkityksellisyyttä muun muassa yhdessä laulamisen ja lausumisen kautta. Lue lisää

Terttu Laitinen kertoo kokemuksistaan Aitoon kotitalouskeskikoulussa 1964-1968

Julkaistu liiton kotisivuilla 17.5.2022 Teksti ja kuva: Terttu Laitinen Lue lisää

Varhaisnuoret isänmaan palvelijoina sodassa - Kuuntele muistoja sota-ajoilta

Talvisodan syttymisestä on kulunut yli 80 vuotta. Alta voit lukea kirjoituksia sotamuistoista. Sotamuistoja on julkaistu Kristelli-lehdessä 2017 ja lottia koskeva haastattelu Kristelli-lehdessä 2013. Lue lisää

Kuuntele ajatuksia vanhuudesta, unelmista ja ihastuksista

Kuuntele eri ikäisten ajatuksia vanhuudesta, unelmista ja ihastuksista Kristillisen Eläkeliiton Ystäväpysäkki-radio-ohjelmassa TÄSTÄ Lue lisää

Riihimäen Seudun Kristilliset Eläkeläiset ry

Ihmisiä kesäisessä tunnelmassa

Kesätunnelmaa Railin mökillä.

Toiminta

Kuukausittaiset kokoontumisemme ovat keväällä 2022 Kirkkopuiston seurakuntakodilla Hämeenkatu 5:ssä.  Siellä kokoonnumme joka kuukauden ensimmäisenä perjantai klo 14.00.  Kokoontumiset aloitamme yhteisellä kahvi- ja teehetkellä ja sen jälkeen annamme puheenvuoron kutsumallamme vieraalle.  Keväällä vietämme yhteistä kevätjuhlaa tämän vuoden kristillisten eläkeläisten teeman, laulun ja runon merkeissä.  Kesäohjelmasta kerromme myöhemmin.

Katso reitti TÄSTÄ (linkki ohjaa Googlen reittiohjeisiin)/ Kirkkopuiston seurakuntakoti.

 

Riihimäen seudun kristilliset eläkeläiset ry:n ohjelma kevät 2022

Kokoontumiset  Kirkkopuiston seurakuntakodilla

7.1.2022 klo 13.30

(Ryijysali)

Eläkkeellä oleva kirkkoherra Kalervo Huttunen kertoo Riihimäen seurakunnan 100 -vuotisesta historiasta.

Tilaisuus peruttu koronarajoitusten vuoksi.

4.2.2022 klo 13.30

Tommi Haapalainen kertoo selän terveydestä ja hyvinvoinnista.

Tilaisuus peruttu koronarajoitusten vuoksi. Toivottavasti näemme maaliskuussa 4.3.

4.3.2022 klo 13.30

Eläkkeellä oleva kirkkoherra Kalervo Huttunen kertoo Riihimäen seurakunnan 100 - vuotisesta historiasta.

16.3.2022

Hämeen piirin kristillisten eläkeläisten retki Helsinkiin. Tutustutaan mm. Oodiin, Talvipuutarhaan ja Temppeliaukion kirkkoon.

1.4.2022 klo 13.30

Sirpa Penttinen Terveyskeskuksesta puhuu ikä-ihmisten hyvinvoinnista ja liikunnan merkityksestä siinä.

6.5.2022 klo 14.00 (Huom! muuttunut aika)

Laulun ja runon aika ja yhdistyksen kevätjuhla, johon kutsutaan säestäjäksi Pertti Seuranen.  Lisäksi runoja, aforismeja ja tietokilpailu-visailu.

Tervetuloa!

 

Lenkkikaverin kanssa kaupunkia tutkimaan

Tule mukaan lenkkeilemään yhdessä.  Teemme noin tunnin mittaisia kävelylenkkejä Riihimäen keskustassa ja vähän kauempanakin. Lenkkikaveritoiminta jatkuu tiistaisin keväällä, kun säät lämpenevät.  Ota yhteyttä Pirkko Kalliomäkeen (puh. 045- 1133776), niin tiedät, missä seuraavaksi kokoonnutaan. 

 

Joulukirje 

 

Rakkaat Krelliläiset ystävät !

 

Tätä joulukirjettä miettiessäni tulevat mieleen lapsuuden joulut mummolassa Lemillä. Jouluun valmistautuminen aloitettiin tuvan ankaralla siivouksella.  Maalaamattoman puulattian tuli pesun jälkeen olla valkoinen.  Siivouksen jälkeen tuotiin kuusi tupaan ja se sai kynttilä, hopeanauhat ja karamellit koristeikseen.  Myös isäni hevonen Kimmo sai käydä tuvassa ihailemassa kuusta.  Se vähän huvitti naapureita.  Kinkku ja muut jouluruoat paistuivat isossa uunissa.  Illalla käytiin saunassa ja pian sen jälkeen tuli joulupukki tai useita joulupukkeja, jotka eivät suinkaan olleet nykyisen näköisiä siloposkisia punanuttuja.  Päällä oli lammasturkki väärinpäin ja silmät kiiluivat naamarin aukoista.  Mukana oli iso keppi, aisakello ja risuja.  Isäni kertoi, että kun olin ihan pieni ja istuin isäni sylissä pukin tullessa tupaan, oli pukki oli tullut lähelle tivaamaan, oliko isä ollut kiltti.  En kuulemma ollut hätkähtänyt pukin rähjäisestä olemuksesta, vaan olin kiinnostunut pukin silmistä, jotka kiiltelivät naamarin aukosta. Olin yrittänyt työntää sormeni naamarin silmäreikiin, mutta silloin pukki oli perääntynyt. 

 

Isän syli oli niin turvallinen paikka, etteivät kaikenlaiset kummat oliot säikäyttäneet.  Tämä kertoo minulle tänäänkin siitä luottamuksesta, jota me kaikki tarvitaan tässä ajassa, jota varjostavat pandemiat ja sotien uhkat.  Jumala on sanassaan luvannut olla meidän kanssamme joka päivä maailman loppuun asti.  Hän lähetti Jeesuksen lunastamaan meidät synnin ja kuoleman vallasta.  Herran enkeli ilmoitti paimenille; ”Älkää peljätkö! Minä ilmoitan teille suuren ilon, joka on tuleva kaikelle kansalle, teille on tänä päivänä Daavidin kaupungissa syntynyt vapahtaja, Kristus Herra.” Taivaallinen sotajoukko yhtyi ylistykseen ”Kunnia Jumalalle korkeuksissa ja maan päällä rauhaihmisten kesken, joita kohtaan hänellä on hyvä tahto.”  Jumalalla on hyvä tahto meitä ihmisiä kohtaan.  Ei unohdeta sitä. Siksi Jumala lähetti tänne kalleimpansa, oman poikansa, että me Jeesuksen kauttaan pääsisimme Jumalan lapsiksi, hänen pojikseen ja tyttärikseen.  

 

 

Siunattua Joulun aikaa ja Onnellista Vuotta 2022 teille kaikille!

 

Sinikka, Pertti ja Pirkko

 

Vuosikokous

Yhdistyksen vuosikokous pidettiin 1.5.2021 klo 14.00 Petsamonkatu 56:ssa.

Kokouksen pöytäkirja on liitteenä.

 

Yhdistyksen puheenjohtajana vuonna 2022 toimii Pirkko Kalliomäki.

Yhdistyksen hallituksen jäseninä vuonna 2022 toimivat

Pertti Pohjanvuori

Leila Jaakola

Sinikka Peltola

Leena Pihlainen

Riitta Sandberg

Tuomo Tonteri

varajäsenenä on Eila Laine

 

Muita tiedotteita:

Luterilaisen seurakunnan diakonityöntekijöille voit varata ajan keskustelua varten ma ja ke puhelinnumerosta 050-592 3553.

Diakoniatyöntekijöihin saat yhteyden myös kirkkoherranviraston kautta arkisin 9-14 puh. 019-7481.

Juttuseuraa puhelimitse tarjoaa myös Kotokartanosäätiön juttupuhelin.  Sinne voi soittaa ma-pe klo 13-15. Puhelinnumero on 050-544 6653.

 

 


docx liite

Vuosikokous 2021

pdf liite

Esite Verlasta

docx liite

Syyskokouksen 2021 esityslista
Siirry ajankohtaisten aiheiden linkkeihin.