Siirry suoraan sisältöön
Etusivu | Tietoa meistä | Yhdistykset | Jäsenille | Medianurkka | Hae
Sodan opettamat, Tapani Romu - Kuuntele haastattelut

Tapani Romu on yksi heistä, jotka ovat nähneet sodan todellisuuden Suomessa. Hän oli vasta 6-vuotias, kun aikuisten puheet sodasta kantautuivat hänen korviinsa. Lue lisää

Hyvinvointia tukevia sivustoja: neuvoja ja vinkkejä eläkeläisen arkeen

Liikuntaohjeita www.voitas.fi Hyviä liikuntaohjeita, voima- ja tasapainoliikkeitä. Lue lisää

Tue kristilliseen arvomaailmaan pohjautuvaa ikäihmisten toimintaa
KRELLIn syyskokous ja -juhla pe 10.11.2023 Lappeenrannassa

KRELLIn syyskokous ja syysjuhla pidetään perjantaina 10.11.2023. Sammonlahden kirkossa,  Hietakallionkatu 7, 53850 LAPPEENRANTA. Lue lisää

Kotkan seudun Kristilliset Eläkeläiset ry

Tule mukaan yhdistykseemme  ja tuo ystäväsikin tutustumaan toimintaamme.

Yhdistyksemme kutsuu Sinut  turvalliseen kristilliseen toimintaan, joka pitää vireänä ja tuo hyvän mielen. Kuukausikokouksissamme laulamme ja kuuntelemme alustuksia kiinnostavista aiheista - unohtamatta yhdessäoloa kahvikupposen äärellä. Teemme myös kulttuuriretkiä lähiseudulle ja matkoja kauemmaksikin. Olemme puoluepoliittisesti sitoutumaton eri kristillisistä piireistä koostuva kirjava joukko. 

kevään ohjelma löytyy kohdasta Tapahtumakalenteri , otsikon kevät 2023 alta.  Koronatilanne voi aiheuttaa muutoksia ohjelmaamme, jonka pyrimme toteuttamaan "jos Luoja suo ja viskaalit sallii". Ankkurin järjestöpalstalle laitetaan aina ilmoitus edellisen viikon keskiviikon lehteen. Muutokset tehdään myös näille Krellin sivuille. Flunssaisina emme tule kokouksiin.

Vuositeemamme Iloa liikkeellä 

"Mies lähti matkalle kerran, mies lähti valeltamaan, ainakin kilon verran naurua saappaissaan"

Vuoden teemassa on ilo ja liike. Olemme varmaan saaneet kuulla kuulemasta päästyämmekin viime vuodien aikana, miten liike parantaa ja istuminen tappaa. Itse ajattelet, että kyseiset fraasit on suunnattu vielä meitäkin nuoremmille, niille, joille sekä liikkuminen että istuminen ovat omia valintoja. Meistä kaikille näin ei enää ole, vaan sairaudet, ikä ja raihnaisuus voivat estää runsaan päivittäisen liikkumisen. Liike on hyvää ja usein halpaakin lääkettä - omien voimavarojen puitteissa.

Me saamme myös iloita ja laittaa iloa liikkeelle. sen sijaan, että murhetisimme ja märehtimsimme aamusta iltaan maailman keuheuksia, terveydenhuollon ongelmia, koronaa ja sähkön hintaa, voimme katsoa ympärillemme ja nähdä ilon aiheita. Vaikka on vuoden pimein aika, saamme kokoontua sekä Krellissä että omissa yhteisöissämme ja läheistemme kanssa, laulaa ja tavata rakkaitamme.

Runoilijapappi Pekka Kivekkään vuosikymmet sitten tekemän laulun mies ei pyynnöistä huolimatta jäänyt suureen eikä pieneen taloon, vaan vei naurua aina eteenpäin. Laulun viimeisissä säkeistöissä mekin saamme tehtävän:

"Meillekin kaikille kerran suotu on sappaat nuo, että me iloa Herran veisimme niiden luo, joilla on pikkuiset talot ja paljolti pimeää, joita ei taivaan valot muuten voi lämmittää."

Kotkassa 27.12.2022

Juhani Lukkari, puheenjohtaja

 

Siirry ajankohtaisten aiheiden linkkeihin.