Siirry suoraan sisältöön
Etusivu | Tietoa meistä | Yhdistykset | Jäsenille | Medianurkka | Hae
Hyvinvointia tukevia sivustoja: neuvoja ja vinkkejä eläkeläisen arkeen

Liikuntaohjeita www.voitas.fi Hyviä liikuntaohjeita, voima- ja tasapainoliikkeitä. Lue lisää

Teemavuosi 2023 Iloa liikkeellä - Tutustu toteutusideoihin

Teemavuosi 2023 Iloa liikkeellä Lue lisää

Kotkan seudun Kristilliset Eläkeläiset ry

Tule mukaan yhdistykseemme  ja tuo ystäväsikin tutustumaan toimintaamme.

Yhdistyksemme kutsuu Sinut  turvalliseen kristilliseen toimintaan, joka pitää vireänä ja tuo hyvän mielen. Kuukausikokouksissamme laulamme ja kuuntelemme alustuksia kiinnostavista aiheista - unohtamatta yhdessäoloa kahvikupposen äärellä. Teemme myös kulttuuriretkiä lähiseudulle ja matkoja kauemmaksikin. Olemme puoluepoliittisesti sitoutumaton eri kristillisistä piireistä koostuva kirjava joukko. 

kevään ohjelma löytyy kohdasta Tapahtumakalenteri , otsikon kevät 2023 alta.  Koronatilanne voi aiheuttaa muutoksia ohjelmaamme, jonka pyrimme toteuttamaan "jos Luoja suo ja viskaalit sallii". Ankkurin järjestöpalstalle laitetaan aina ilmoitus edellisen viikon keskiviikon lehteen. Muutokset tehdään myös näille Krellin sivuille. Flunssaisina emme tule kokouksiin.

Vuositeemamme Iloa liikkeellä 

"Mies lähti matkalle kerran, mies lähti valeltamaan, ainakin kilon verran naurua saappaissaan"

Vuoden teemassa on ilo ja liike. Olemme varmaan saaneet kuulla kuulemasta päästyämmekin viime vuodien aikana, miten liike parantaa ja istuminen tappaa. Itse ajattelet, että kyseiset fraasit on suunnattu vielä meitäkin nuoremmille, niille, joille sekä liikkuminen että istuminen ovat omia valintoja. Meistä kaikille näin ei enää ole, vaan sairaudet, ikä ja raihnaisuus voivat estää runsaan päivittäisen liikkumisen. Liike on hyvää ja usein halpaakin lääkettä - omien voimavarojen puitteissa.

Me saamme myös iloita ja laittaa iloa liikkeelle. sen sijaan, että murhetisimme ja märehtimsimme aamusta iltaan maailman keuheuksia, terveydenhuollon ongelmia, koronaa ja sähkön hintaa, voimme katsoa ympärillemme ja nähdä ilon aiheita. Vaikka on vuoden pimein aika, saamme kokoontua sekä Krellissä että omissa yhteisöissämme ja läheistemme kanssa, laulaa ja tavata rakkaitamme.

 

Runoilijapappi Pekka Kivekkään vuosikymmet sitten tekemän laulun mies ei pyynnöistä huolimatta jäänyt suureen eikä pienee taloon, vaan vei naurua aina eteenpäin. Laulun viimeisissä säkeistöissä mekin saamme tehtävän:

"Meillekin kaikille kerran suotu on sappaat nuo, että me iloa Herran veisimme niiden luo,

joillöa on pikkuiset talot ja paljolti pimeää, joita ei taivaan valot muuten voi lämmittää."

Kotkassa 27.12.2022

Juhani Lukkari, puheenjohtaja

 

Siirry ajankohtaisten aiheiden linkkeihin.