Etusivu | Tietoa meistä | Yhdistykset | Jäsenille | Medianurkka | Hae
Järjestöpäivä 12.4. klo 9-15 Joensuun Seurakuntakeskuksessa

Tervetuloa järjestöpäivään 12.4. klo 9-15, paikkana Joensuun Seurakuntakeskus, Kirkkokatu 28, 80100 Joensuu.  Lue lisää

Ilmoittaudu keväjuhlaruokailuihin tästä

Ilmoittaudu ruokailuihin TÄSTÄ Lue lisää

Tuotekuvasto 2018 on ilmestynyt!

Yhdistykset voivat tilata materiaalia liiton toimistosta.  Puh. 045 609 3551 tai **@** (arkisin klo 9-15) Lue lisää

Ystävyydenteko-haaste Kristillisen Eläkeliiton jäsenille

Kristillisen Eläkeliiton vuoden 2018 teemana on YSTÄVYYS. Tähän liittyen Kristillinen Eläkeliitto haastaa jäseniään toteuttamaan jonkin ystävyyden teon ja kertomaan siitä meille toimitukseen lyhyen tekstin ja kuvan kera.  Lue lisää

Liiton kevätjuhla 21.4. Jyväskylän kristillisellä opistolla

Vuoden 2018 Kristillisen Eläkeliiton kevätjuhlaa vietetään Jyväskylän kristillisellä opistolla la 21.4.2018.  Lue lisää

Vuoden 2018 hymymummo ja hymypappa - Kyllikki ja Esko Ojala

Kristillisen Eläkeliiton syysjuhlilla Ryttylässä julkaistiin vuoden 2018 hymymummo ja hymypappa. Huomionosoituksen saivat Kyllikki ja Esko Ojala. He ovat osoittaneet erityistä aktiivisuutta ja altiutta Kristillisen Eläkeliiton toiminnassa. Lue lisää

Muistojen voimaa kohti

Vuoden 2014 teemana on Muistojen voima. Muistot ovat osa meitä. Niiden vaikutus ulottuu tämän päivän kohtaamisiin monin eri tavoin. Joskus saatamme unohtaa asioita vuosiksi, mutta sitten tulee joku asia, joka nostaa muistoistamme jotain jo lähes unohtunutta. Jotkut muistot tarvitsevat peilejä muuttuakseen meissä voimavaraksi, joskus ne ovat vain sitä luonnostaan. Syysjuhlassamme sain tämän kokea todeksi työtoverini Hannan lahjoittaessa minulle kutomansa villasukat. Ne olivat juuri samanlaiset, jotka minulla oli ollut yläasteikäisenä. Koulumuiston lisäksi tuli myös mieleeni muisto kymmenen vuoden takaa.  Olin tuolloin koordinoimassa sukkaprojektia Bulgarian lastenkoteihin. Tuolloin monet mummot ja muutkin neuloivat sukkia lastenkodin lapsille. Toimitimme joulun alla yhden rekallisen verran villasukkia ja lämpimiä vaatteita lastenkoteihin Bulgariaan. Vierailin tuolloin monissa lastenkodeissa. Oli mahtavaa nähdä miten pienet ihmiset ihastelivat värikkäitä sukkia ja valitsivat niistä mieleiset itselleen.

Joskus hyvin pienestä ideasta syntyy suuria asioita. Sukkaprojekti Bulgariaan lähti aikoinaan hyvin pienestä ajatuksesta ja sitten kasvoi suureksi yhteiseksi näyksi villasukkien neulojien, Bulgarian lastenkotien, Radio Dein, Kristityt yhdessä ry:n ja Fida Internationalin kanssa.  Olin sen jo melkein unohtanut kunnes sain värikkäät villasukat syysjuhlilla.  Nyt voin jälleen muistaa sen osana elämääni, yhtenä vuotena, jolloin sain olla ojentamassa pienille isättömille ja äidittömille lapsille lahjan. Uskon, että jokaiset sukat oli valmistettu näitä lapsia siunaten.  Se oli mitä parhainta tiimityötä, jossa jokaiselle oli oma tehtävänsä.

On hienoa jälleen nähdä mitä kaikkea vuoden 2014 Muistojen teema saakaan siihen innostuneissa aikaan. Mihin se meitä kaikkia kuljettaa?

Päivi Kyyrö