Etusivu | Tietoa meistä | Yhdistykset | Jäsenille | Medianurkka | Hae
Järjestöpäivät Seinäjoella, Joensuussa ja Juvalla

Tervetuloa järjestöpäiville Seinäjoelle, Joensuuhun ja Juvalle Lue lisää

Ilmoittaudu keväjuhlaruokailuihin tästä

Ilmoittaudu ruokailuihin TÄSTÄ Lue lisää

Kristillisten Eläkeläisten virkistäytymisleiri 26. - 29.6. 2018 Hupelissa
Ystävyydenteko-haaste Kristillisen Eläkeliiton jäsenille

Kristillisen Eläkeliiton vuoden 2018 teemana on YSTÄVYYS. Tähän liittyen Kristillinen Eläkeliitto haastaa jäseniään toteuttamaan jonkin ystävyyden teon ja kertomaan siitä meille toimitukseen lyhyen tekstin ja kuvan kera.  Lue lisää

Liiton kevätjuhla 21.4. Jyväskylän kristillisellä opistolla

Vuoden 2018 Kristillisen Eläkeliiton kevätjuhlaa vietetään Jyväskylän kristillisellä opistolla lauantaina 21.4.2018. Sulkulantie 28, Jyväskylä Lue lisää

Vuoden 2018 hymymummo ja hymypappa - Kyllikki ja Esko Ojala

Kristillisen Eläkeliiton syysjuhlilla Ryttylässä julkaistiin vuoden 2018 hymymummo ja hymypappa. Huomionosoituksen saivat Kyllikki ja Esko Ojala. He ovat osoittaneet erityistä aktiivisuutta ja altiutta Kristillisen Eläkeliiton toiminnassa. Lue lisää

Jumalan aika

Kuva: Jarmo Kurkela

Meille ihmisille aika on hyvin rajallinen käsite. Elämme yhteiskunnassa, jossa kaikki määrittyy enemmän tai vähemmän ajankulun kautta. Törmäämme hyvin usein sanoihin, aika on rahaa, laatuaika, oma-aika. Ne kertovat siitä, että ajasta on tullut hyvinkin tärkeä ja määräävä tekijä elämässämme. Lapsena ajatteli, että aikaa on rajattomasti. Vuosi oli todella pitkä aika puhumattakaan vuosikymmenestä. Mitä vanhemmaksi on varttunut, tuntuu kuin ajankulku olisi nopeutunut. Enää ei vuosi tunnu missään, ja ihmettelee sitä, mihin edellinen vuosikymmen on kulunut. Vastahan sitä oli lapsi, nuori ja nyt jo aikuinen.

Itse huomaan ajankulun parhaiten omista lapsistani. Ei ole kovinkaan montaa vuotta siitä, kun perheeseemme syntyi esikoinen. Nyt lapsia on jo kolme ja esikoinen lähentelee murrosikää. yhtäkkiä huomaakin olevansa keski-iän kynnyksellä oleva perheen isä, jolla elämää on vähemmän edessä kuin takanapäin. Tällaisessa tilanteessa ajasta tulee arvokasta, eikä halua hukata yhtään hetkeä turhanpäiväiseen. Nyt pyrkimykseni on siihen, että osaisin käyttää ajan mitä elämästäni on jäljellä oikein ja Jumalan tahdon mukaan. Raamattu muistuttaa meitä Saarnaajan kirjassa ajan käytöstä.

Saarn.12:1-2 Ja muista Luojaasi nuoruudessasi, ennen kuin pahat päivät tulevat ja joutuvat ne vuodet, joista olet sanova:”Nämä eivät minua miellytä.”

Milloin viimeksi olemme antaneet Jumalalle mahdollisuuden aikatauluttaa omaa elämäämme. Ihmisinä usein luulemme hallitsevamme ajan ja sen käytön, emmekä anna Jumalalle mahdollisuutta olla ajankäytössämme mukana. Kun elämässä tulee niitä päiviä ja hetkiä jotka eivät meitä miellytä, olemme valmiit syyttämään Jumalaa siitä, miksi hän ei ole pitänyt huolta ja johdattanut elämäämme. Tosiasia on kuitenkin se, että emme ole antaneet mahdollisuutta Jumalalle, jotta hän voisi osoittaa rikkaaksi tekevää siunaustaan sekä huolenpitoa meitä kohtaan.

Raamatussa kerta toisensa jälkeen käy ilmi se, kuinka Jumala omalta puoleltaan olisi valmis antamaan aikaansa jokaiselle ihmiselle.

Gal.4:4-7. Mutta kun aika oli täytetty, lähetti Jumala poikansa, vaimosta syntyneen lain alaiseksi syntyneen, lunastamaan lain alaiset, että me pääsisimme lapsen asemaan. Ja koska te olette lapsia, on Jumala lähettänyt meidän sydämeemme Poikansa Hengen, joka huutaa: Abba! Isä! Niinpä sinä et siis enää ole orja, vaan lapsi: Mutta jos olet lapsi, olet myös perillinen Jumalan kautta.

Tämä raamatunkohta puhuu siitä, kuinka me voimme päästä lapsen asemaan suhteessamme Jumalaan. Se merkitsee sitä, että Jumalasta tulee hengellinen isämme, joka huolehtii kaikista inhimillisistä sekä hengellisistä tarpeistamme. Ennen kaikkea hän haluaa pitää huolta siitä, että eräänä päivänä hänen lapsensa perivät iankaikkisen elämän.

Jumala jos kuka on ajankäytön mestari. Hän hallitsee päivän sekä yön. Meidän tulee muistaa, että hän on ollut aina ja tulee aina olemaan. Tämän tähden on turvallista antaa oma elämänaika lapsuudesta aina vanhuuteen asti ajankäytön mestarin käsiin. Hän tietää ja osaa toimia oikein kussakin elämämme vaiheessa, juuri silloin kun aika on.

Tuomo Ahonen
Harjavallan helluntaiseurakunnan Pastori

(julkaistu Kristillinen Eläkeläinen-lehdessä 4/2010)