Etusivu | Tietoa meistä | Yhdistykset | Jäsenille | Medianurkka | Hae
Järjestöpäivät Seinäjoella, Joensuussa ja Juvalla

Tervetuloa järjestöpäiville Seinäjoelle, Joensuuhun ja Juvalle Lue lisää

Ilmoittaudu keväjuhlaruokailuihin tästä

Ilmoittaudu ruokailuihin TÄSTÄ Lue lisää

Kristillisten Eläkeläisten virkistäytymisleiri 26. - 29.6. 2018 Hupelissa
Ystävyydenteko-haaste Kristillisen Eläkeliiton jäsenille

Kristillisen Eläkeliiton vuoden 2018 teemana on YSTÄVYYS. Tähän liittyen Kristillinen Eläkeliitto haastaa jäseniään toteuttamaan jonkin ystävyyden teon ja kertomaan siitä meille toimitukseen lyhyen tekstin ja kuvan kera.  Lue lisää

Liiton kevätjuhla 21.4. Jyväskylän kristillisellä opistolla

Vuoden 2018 Kristillisen Eläkeliiton kevätjuhlaa vietetään Jyväskylän kristillisellä opistolla lauantaina 21.4.2018. Sulkulantie 28, Jyväskylä Lue lisää

Vuoden 2018 hymymummo ja hymypappa - Kyllikki ja Esko Ojala

Kristillisen Eläkeliiton syysjuhlilla Ryttylässä julkaistiin vuoden 2018 hymymummo ja hymypappa. Huomionosoituksen saivat Kyllikki ja Esko Ojala. He ovat osoittaneet erityistä aktiivisuutta ja altiutta Kristillisen Eläkeliiton toiminnassa. Lue lisää

Taas kaikki kauniit muistot mun tulee mielehen

Näin alkaa Viljo Kojon sanoittama ja Sulho Rannan säveltämä kaunis tunnettu joululaulu. Sen sisällön sanoma  on taas ajankohtainen ja tuiki tarpeellinen. Eräs muistitutkija sanoo, että muistaminen on taitolaji. Hän kertoo  muistin kertaamisesta  ja muokkaamisesta, joka sitten siirretään säilömuistiin. Tätä hyvää muistia ei suunnata vain menneisyyteen. Muistia tarvitaan myös tulevien asioiden muistamiseen.

Esimerkkinä tästä  voisi mainita Jeesuksen syntyminen  kerran  pienenä lapsena.  Tämä sama Jeesus tulee lupauksensa mukaan takaisin myös toisen kerran  Kunnian Kuninkaana ja Herrojen Herrana.Sen muistaminen on ensiarvoisen  tärkeää kaiken muun keskellä.

Nyt joulun aikana  muistelemme  Beetlehemin  seimeen syntynyttä Jeesus-lasta. Me voimme muisteloissa jatkaa kulkua hänen kanssaan Raamatun Sanan äärellä. Muistamme hänen hyviä tekojaan ja sanojaan, jotka toivat iloa ja toivoa arjen moniin vaikeisiin asioihin.

Jeesuksen kohderyhmänä olivat erikoisesti köyhät, työn raskauttamat, yksinäiset, unohdetut, sairaat ja raihnaiset ihmiset. Hän tavoitti päivittäin ihmisiä joilla ei ollut toivoa sinä päivänä eikä uskoa tulevaisuuteen. Näissä muistoissa saamme kulkea  hänen kärsimyshistoriansa kohdat aina Golgatalle asti.

Saamme pysähtyä hänen tyhjälle  haudalleen ja iloita ylösnousseesta ja kuoleman voittaneesta koko maailman Vapahtajasta ja odotetusta kansansa  Messiaasta. Kaikki tämä voi sisältyä meidän joulumuisteloihimme vuonna 2009.

Me eläkeläiset palaamme muisteloissa usein myös arkitodellisuuteen. Ajattelemme ja toivomme tulevaisuudelta jotain parempaa mitä nyt on. Toivelistalla ovat seuraavan toimintavuoden keskeiset tavoitteet. Niistä voisi mainita yhteisten eläkeläisjärjestöjen edunvalvontatyöt. Niihin liittyvät  läheisesti eläkkeiden taso ja ostovoima, vanhuspalvelulaki, vanhusneuvostojen aseman vakinaistaminen ja turvaaminen sekä Ray  ja järjestöjen toimintaedellytysten turvaaminen.

Oma tärkeä osuus on sidosryhmäyhteyksillä, tarpeellisella tiedottamisella ja viestinnällä, sekä järkevällä talouden hoidolla. Nämäkin muistot tulevat  mieleen. Tämä on sitä arkista yhteistä linjasanomaa, joka liittyy elämäämme ja olemiseemme tässä ajassa.

Kirjoitan tätä marraskuun alkupäivinä. Muisteloihini palaa tuttu  virsi 312.

-Muistan päivää autuasta,jolloin Jeesus löysi mun… Se on tullut näinä vuosikymmeninä rakkaaksi.

Kauniiden joululaulujen rinnalla myös monet muut  hengelliset  laulut puhuvat omaa kaunista muistojen ja  kokemusten kieltään.

Viljo Kojo päättää kauniin joulurunonsa ajatukseen:
Mitä ymmärsin, sit´en tiedä, pyhätunnelman muistan vain.
Sitä milloinkaan ei viedä, ei ryöstetä sielustain.
Näin muistot rakkahimmat taas elpyy uudelleen
Ja sanat siunaavimmat taas lankee sydämeen.

Kiitän kaikkia hyvästä yhteistyöstä kuluneena vuonna.Toivotan Jumalan siunaamaa joulun aikaa ja menestystä toimintavuodelle 2010.

Ensio Koitto
Hämeenlinna

(Julkaistu Kristillinen Eläkeläinen-lehdessä 4/2009)