Siirry suoraan sisältöön
Etusivu | Tietoa meistä | Yhdistykset | Jäsenille | Medianurkka | Hae
Sodan opettamat, Tapani Romu - Kuuntele haastattelut

Tapani Romu on yksi heistä, jotka ovat nähneet sodan todellisuuden Suomessa. Hän oli vasta 6-vuotias, kun aikuisten puheet sodasta kantautuivat hänen korviinsa. Lue lisää

Hyvinvointia tukevia sivustoja: neuvoja ja vinkkejä eläkeläisen arkeen

Liikuntaohjeita www.voitas.fi Hyviä liikuntaohjeita, voima- ja tasapainoliikkeitä. Lue lisää

Tue kristilliseen arvomaailmaan pohjautuvaa ikäihmisten toimintaa
KRELLIn syyskokous ja -juhla pe 10.11.2023 Lappeenrannassa

KRELLIn syyskokous ja syysjuhla pidetään perjantaina 10.11.2023. Sammonlahden kirkossa,  Hietakallionkatu 7, 53850 LAPPEENRANTA. Lue lisää

Ikääntyessä kaatumiset yleistyvät. Miten kaatumista voi ehkäistä?

Teksti: Hanna Forsgrén-Autio Julkaistu liiton sivuilla 2.6.2023 Lue lisää

Iloa liikkeellä -toimintapäivät 28. -29.8.2023 Tule mukaan!

KRELLIn Iloa liikkeellä -toimintapäivät 28. -29.8.2023 Lue lisää

Piirin toimintasuunnitelma vuodelle 2023

Piirin Juhla Turussa v. 2016
juhlaväkeä

Piirin kevätjuhlatunnelmaa Loimaalla 2023. Kuva: Urpo Vuorenoja

Lounais-Suomen yhdistykset ovat jokainen toiminnassaan persoonallisia ja toimivat paikallisesti omalla tyylillään.

Lounais-Suomen Kristilliset eläkeläiset ry

TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2023

Toiminta

Piirijärjestönä olemme yhdistävä lenkki Kristilliset eläkeläiset ry:n ja alueemme jäsenyhdistysten välillä. Pidämme yhteyttä Liiton hallitukseen ja vastaamme liiton ohjelman ja tavoitteiden toteutumisesta alueellamme.

Teemme tunnetuksi Kristelli-lehteä, sekä liiton muuta toimintaa. Kannustamme yhdistysten jäsenistöä kehittämään alueellaan monipuolista toimintaa ihmisten henkiset, fyysiset ja psyykkiset tarpeet huomioiden, sekä toimimaan mm. kunnan vanhusneuvoston toiminnassa ja osallistumaan aktiivisesti seurakuntien toimintaan. Toimimme yhdistävänä lenkkinä eri eläkeläisjärjestöihin kutsumalla niiden jäsenistöä mukaan toimintaamme esim. yhteisen kirkkopyhän merkeissä tavoitteenamme Jumalan sanan esillä pitäminen, esirukouspalvelu ja ihmisten hengellisen elämän virvoittaminen. Piiritoiminnan tavoitteena on tukea jäsenyhdistyksiä luomaan erilaista auttamis- ja palveluapua sairaille, vanhuksille ja yksinäisille. Suunnitellaan jäsenyhdistysten yhteisten matkojen / retkien ja muiden yhteisten tapahtumien järjestämistä, mahdollisesti rajojen ulkopuolellekin, niin että myös ei jäsenellä voisi olla mahdollisuus osallistua. Tavoitteena jäsenmäärän kasvattaminen ja toiminnan näkyväksi tekeminen.

Piiri varautuu toiminnassaan yhteiskunnallisiin muutoksiin ja poikkeustilanteisiin, kannustaa ja tukee yhdistyksiä etsimään uudenlaisia toimintatapoja. Piirin ja yhdistysten välistä viestintää kehitetään mm kotisivujen ja puheenjohtajakirjeiden myötä.

Jäsenyhdistykset

Kartoitetaan mahdollisuuksia luoda edelleen uusia yhdistyksiä Lounais-Suomen alueelle. Nykyisin piirin yhdistyksiä on kuusi (6) ja jäsenmäärä 2021 vuoden lopussa oli 512 henkilöä. Jäsenmäärän vähentyi kolmellakymmenellä (30) jäsenellä. Jäsenmäärän vähennys selittynee Jokilaakson yhdistyksen poistumisella.

Kokoukset ja juhlat

Vuonna 2023 Lounais-Suomen piirin vuosikokous ja juhla Loimaalla 21.4.23. Syyskokous ja juhla Turussa 16.10.23. Ohjelmavastuu on k.o yhdistyksillä.

Kristillinen Eläkeliitto ry:n kevätkokous- ja juhla 19.5.23, järjestelyvastuu Uudenmaan piirillä. Liiton syyskokous- ja juhla 10.11.23, järjestelyvastuu Kymen piirillä .

Liiton järjestämät Toimintapäivät Perheniemen evankelisella opistolla 28.-29.8.2023.

Toivottavaa on, että yhdistysten jäsenet osallistuisivat Liiton järjestämiin tilaisuuksiin.

Luodaan edellytyksiä osallistumiselle esim. yhteiskuljetuksin.

Piirin hallitus kokoontuu tammi- tai helmikuussa ja syyskuussa (kaksi kertaa vuodessa) sekä tarvittaessa useammin

Teema: Iloa liikkeellä

 

 

 

 

Siirry ajankohtaisten aiheiden linkkeihin.