Siirry suoraan sisältöön
Etusivu | Tietoa meistä | Yhdistykset | Jäsenille | Medianurkka | Hae
Toimintapäivät Kiponniemessä 2.-3.9.2024 - Tule mukaan!

Tule mukaan KRELLIn toimintapäiville 2.-3.9.2024 Kiponniemen toimintakeskukseen (Kiponniementie 84, Jyväskylä)  Lue lisää

Ruoka-apua tarjolla. Ruoka-apu.fi -sivustolla voit etsiä lähimmät jakelupaikat

Vuonna 2020 eläkeläisistä 13,6 prosenttia oli pienituloisia. Huoli rahan riittämisestä on todellisuutta monelle. Koko väestöstä 10,4 prosenttia pelkää, että rahat eivät riitä ruokaan. Lue lisää

Keinoja ja materiaaleja kaatumisen ehkäisemiseksi

UKK-instituutilta löydät hyviä materiaaleja kaatumisriskin arvioimiseksi sekä keinoja kaatumisten ehkäisyyn Lue lisää

Teemavuosi 2024 ”Muista minut” kutsuu kohtaamaan lähimmäisiä

Ideoita teemavuoteen Lue lisää

KRELLIn vuosikokous ja kevätjuhla Joensuussa 23.5.2024 - Ilmoittaudu mukaan

KRELLIn vuosikokous ja kevätjuhla pidetään torstaina 23.5.2024 Joensuussa, Rantakylän kirkossa (Rantakylänkatu 2, Joensuu). Lue lisää

Minä muistan sinut - ystäväni: Terttu - uskollinen ystävä

Terttu - uskollinen ystävä. Olit meren rannalta, kalastajaperheen lapsikatraan tytöistä vanhin. Osasi oli jo hakea omaa leipäpuuta. Menit Noormarkkuun Ahlströmin virkamiehen perheen kotiapulaiseksi. Niinpä menin minäkin. Olin ... Lue lisää

Piirin toimintasuunnitelma vuodelle 2023

Piirin Juhla Turussa v. 2016
juhlaväkeä

Piirin kevätjuhlatunnelmaa Loimaalla 2023. Kuva: Urpo Vuorenoja

Lounais-Suomen yhdistykset ovat jokainen toiminnassaan persoonallisia ja toimivat paikallisesti omalla tyylillään.

Lounais-Suomen Kristilliset eläkeläiset ry

TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2023

Toiminta

Piirijärjestönä olemme yhdistävä lenkki Kristilliset eläkeläiset ry:n ja alueemme jäsenyhdistysten välillä. Pidämme yhteyttä Liiton hallitukseen ja vastaamme liiton ohjelman ja tavoitteiden toteutumisesta alueellamme.

Teemme tunnetuksi Kristelli-lehteä, sekä liiton muuta toimintaa. Kannustamme yhdistysten jäsenistöä kehittämään alueellaan monipuolista toimintaa ihmisten henkiset, fyysiset ja psyykkiset tarpeet huomioiden, sekä toimimaan mm. kunnan vanhusneuvoston toiminnassa ja osallistumaan aktiivisesti seurakuntien toimintaan. Toimimme yhdistävänä lenkkinä eri eläkeläisjärjestöihin kutsumalla niiden jäsenistöä mukaan toimintaamme esim. yhteisen kirkkopyhän merkeissä tavoitteenamme Jumalan sanan esillä pitäminen, esirukouspalvelu ja ihmisten hengellisen elämän virvoittaminen. Piiritoiminnan tavoitteena on tukea jäsenyhdistyksiä luomaan erilaista auttamis- ja palveluapua sairaille, vanhuksille ja yksinäisille. Suunnitellaan jäsenyhdistysten yhteisten matkojen / retkien ja muiden yhteisten tapahtumien järjestämistä, mahdollisesti rajojen ulkopuolellekin, niin että myös ei jäsenellä voisi olla mahdollisuus osallistua. Tavoitteena jäsenmäärän kasvattaminen ja toiminnan näkyväksi tekeminen.

Piiri varautuu toiminnassaan yhteiskunnallisiin muutoksiin ja poikkeustilanteisiin, kannustaa ja tukee yhdistyksiä etsimään uudenlaisia toimintatapoja. Piirin ja yhdistysten välistä viestintää kehitetään mm kotisivujen ja puheenjohtajakirjeiden myötä.

Jäsenyhdistykset

Kartoitetaan mahdollisuuksia luoda edelleen uusia yhdistyksiä Lounais-Suomen alueelle. Nykyisin piirin yhdistyksiä on kuusi (6) ja jäsenmäärä 2021 vuoden lopussa oli 512 henkilöä. Jäsenmäärän vähentyi kolmellakymmenellä (30) jäsenellä. Jäsenmäärän vähennys selittynee Jokilaakson yhdistyksen poistumisella.

Kokoukset ja juhlat

Vuonna 2023 Lounais-Suomen piirin vuosikokous ja juhla Loimaalla 21.4.23. Syyskokous ja juhla Turussa 16.10.23. Ohjelmavastuu on k.o yhdistyksillä.

Kristillinen Eläkeliitto ry:n kevätkokous- ja juhla 19.5.23, järjestelyvastuu Uudenmaan piirillä. Liiton syyskokous- ja juhla 10.11.23, järjestelyvastuu Kymen piirillä .

Liiton järjestämät Toimintapäivät Perheniemen evankelisella opistolla 28.-29.8.2023.

Toivottavaa on, että yhdistysten jäsenet osallistuisivat Liiton järjestämiin tilaisuuksiin.

Luodaan edellytyksiä osallistumiselle esim. yhteiskuljetuksin.

Piirin hallitus kokoontuu tammi- tai helmikuussa ja syyskuussa (kaksi kertaa vuodessa) sekä tarvittaessa useammin

Teema: Iloa liikkeellä

 

 

 

 

Siirry ajankohtaisten aiheiden linkkeihin.