Tietoa meistä

KRELLI Kristilliset eläkeläiset ry (ent.Kristillinen Eläkeliitto ry) on vuonna 1976 perustettu valtakunnallinen eläkeläisjärjestö. Sen tarkoituksena on edistää eläkeläisten hyvinvointia ja terveyttä sekä toimia heidän edunvalvojanaan. 

Liiton arvot

KRELLIn arvoja ovat lähimmäisenrakkaus ja oikeudenmukaisuus. Liitto toimii kristilliseltä arvopohjalta. Toiminta on yhteiskristillistä eikä kuulu minkään hengellisen liikkeen tai puolueen alaisuuteen. Liiton tavoitteena on nähdä ikäihmiset yhteiskuntamme voimavarana ja missionamme on ikäihmisten mielekäs ja turvallinen arki. 

Toiminta

KRELLIssä on 4 piirijärjestöä ja 45 paikallisyhdistystä, joissa jäseniä on noin 3 030. Jäsenyys on paikallisyhdistysten kautta avoin kaikille.

Valtakunnallisia vuosittaisia kohtaamisia ovat toimintapäivät (elo-syyskuussa), kevätjuhla ja vuosikokous (toukokuussa) sekä syyskokous ja syysjuhla (marraskuussa). Liitto järjestää tilaisuuksia ja koulutuksia, muun muassa kotisivujen päivittämistä ja yhdistystoimintaa koskien. 

KRELLIn edunvalvontaa toteutetaan Eläkeläisliittojen etujärjestö EETU ry:n kautta ja kuntatasolla sitä tehdään vanhusneuvostojen tai vastaavien elimien puitteissa. EETU ry:n ajankohtaiset kannanotot ja lausunnot näet TÄSTÄ

Liiton toimintaa rahoittaa Sosiaali-​ ja terveysjärjestöjen avustuskeskus (STEA).

Jäsenyhdistykset järjestävät paikkakunnillaan kokoontumisia, kuorotoimintaa, kerhoja, vierailuja palvelutaloihin ja sairaaloihin, retkiä sekä raamattupiirejä. 

Yksi tärkeimmistä toimintamuodoistamme on lähimmäispalvelu, joka tarkoittaa lähimmäisenrakkauteen pohjautuvaa, vapaaehtoista tukemista ja auttamista. Lähimmäispalvelu on henkilökohtaista apua, kuten kaupassakäyntiapua tai keskusteluseuraa yksinäiselle. Lähimmäisenä voi toimia kuka tahansa ja se on aina maksutonta sekä palkatonta.

Tuemme eläkeläisten liikunnallisuutta kannustamalla liikuntakertojen kirjaamiseen sekä järjestämällä yhteisiä liikuntahetkiä. 

Tervetuloa mukaan toimintaan!