Uusi valtakunnallinen etäopastuspalvelu seniorien digitaitojen tueksi

21.8.2023

Uusi maksuton ja valtakunnallinen etäopastuspalvelu senioreille on auennut keväällä. Yhden luukun palvelusta seniorit saavat apua uusien digitaitojen opetteluun, opastusta digipulmien ratkaisuun ja neuvontaa muihin digiasioihin. Etäopastuspalvelun on rakentanut Vanhustyön keskusliiton SeniorSurf-toiminta yhdessä yhteistyökumppaneiden kanssa.

SeniorSurfin etäopastuksessa opastuspyynnön voi tehdä helposti verkkolomakkeella milloin vain osoitteessa www.seniorsurf.fi/etaopastus tai soittamalla puhelinpalveluun maanantaisin ja torstaisin klo 10–12 numeroon 044 7007 101 (hinta pvm/mpm). Asuinpaikalla ei ole väliä, sillä opastus tapahtuu puhelimitse tai tietokoneen välityksellä, tarvittavia ohjelmia käyttäen.

Opastajina toimivat yhteistyökumppaneiden luotettavat vapaaehtoiset vertaisopastajat, jotka yleensä ovat senioreita itsekin. Etänä tapahtuva opastus on turvallista ja rauhallista eikä sitä kannata jännittää. Opastuksissa edetään opastettavien tahdissa eikä kaikkea tarvitse osata valmiiksi.

Julkaistu liiton sivuilla 21.8.2023